161

АеСик

преди 13 години

не си длъжен да им работиш бре нали си сме умни ще измислим нови сфери -Заплащането най-малко като на фалиралите гърци 300 х 2-3 и то в Евро

160

bg

преди 13 години

Аз не мога да рабера университетите как решават колко инженера им трябват.Не може всяка година за излизат по 1000, нямаме пазар за толкова.Друг е въпроса че в БГ висшето е кръгла 0... в Германия от 50 човека започващи примерно мавиностроене в първи курс, завършват 15-20...Тука наште професори лъжат студнетите че знаят нещо и горките отиват на интервю ии скат 1000 лв стартова заплата... е нема начин просто

159

Speza

преди 13 години

Да играят покер и да не се занимават с глупости

158

Онанимен

преди 13 години

Лъжат. Най0-търсени у нас и в чужбина са проститутките. Те взимат и най-много на месец: между 3000 лв. и 40000 лв. в зависимост какви клиенти си намират.

157

БГ-ТР

преди 13 години

Най-търсени у нас ( България ) - братя,сестри,братовчеди,племенници,приятели и познати на "нашата гордост" ( народните представители)

156

Кирчо

преди 13 години

къде я видяхте тази работа бе ?знаете ли колко инженерни места излизат в джобса на ден?отговор 7-8знаете ли колко инженери бълва системата ?20-30 хиляди на годинаа сега някой да вземе калкулатора и да сметне,че 80% от тези хора остават без работа още когато завършат и трябва да се преквалифицират веднага след това

155

Анонимен

преди 13 години

157Колега, аз също живея в около 70 000 град, бивш 250 000 и съм напълно съгласен с казаното от теб.

154

Анонимен

преди 13 години

До an Колега, не всички сме строителни инженери все пак. Нито всички сме ИТ инженери. Това, че във вашия бранш е било добре миналата година , не означава, че в другите браншове не е зле последните 20 години. Разбира се мога да ти завидя, че трудът ти е оценен, но за себе си не мога да кажа същото.

153

Странно

преди 13 години

Наистина както някой по назад отбеляза,стават странни работи. Аз живея в 70хил. град, където не функционира нито един завод и няма фирма с над 30 човека персонал и ми е много интересно на кого му трябват инженери при идея, че няма производство. Не им завиждам на тези, които завършват и са решили да останат в България. Освен общаци в днешно време друго не се търси.

152

Иванчо

преди 13 години

Аз искам достатъчно пари за да мога:1. да ям качествена храна2. да мога да излизам на заведение с женицата 1 до 2 пъти седмично3. да мога да имам спестявания, които да използвам за да осигуря бъдеще на децата си (образование, жилище, или каквото и да е).4. да не броя стотинките на края на месеца5. да мога да помагам на родителите си6. да мога да си позволя да отида на почивка 1-2 годишно7. да водя нормален животТолкова ли много искам?не искам порше!не искам къща в драгалевци! Много ли е?

151

an

преди 13 години

до 146Не си прав приятелю. Аз съм стр.инженер -ПС и миналата година си смених работата . Имах и друга алтернатива. А съм на 50 и.....

150

Анонимен

преди 13 години

"Не излизайте в чужбина /става на въпрос за" философите",уж висшисти",БГ дипломите вече не важат в чужбина !Много ни е силно "ОБРАЗОВАНИЕТО"! "- като не важат, тези дето можем ще си завършим магистратури там.

149

123

преди 13 години

Плащат ми колко да не умрем, па я им работим колко да не заспим!

148

Анонимен

преди 13 години

CrossFire Приятелю, най-сетне да прочета нещо, което съответства и на моите представи на нашето ценообразуване , визирам законовата база и това, че другите страни имат и система, която да вкарва в правия път тези, които неeбават законите. Миналата година по едно и също време турските домати в Дъблин бяха колкото и турските домати тук. Там търговеца обаче плаща мита и всички останали задължения към държавата и въпреки това цената е като тук. Както и да е, бъди здрав!

147

Bai Tosho

преди 13 години

Otgovarqm vednaga!Tova e vechnia ikonomicheskia princip imash li ovca vzimai i valnata. Kato v Bulgaria nqma mashinostroene koeto da proisvede tasi stoka idvat Irlandcite, germancite i t.n. i ni strijat. Nie sme ovcata prosto. Horata sa proisveli hubav produkt i si go prodvat. V Irlandiq cenata e po niska zashtoto tam imat konkurenciq. Tuka nqmat i za tova se vaspolzvat.Proiscejdash li imash pari, ne proisvejdash li nqmash pari. Tova e.

146

Анонимен

преди 13 години

До 140Като писах за заблуда на клиента - знаеш ли, че в САЩ осъдиха "Данон" за подвеждаща реклама? Нямало категорични данни, които да потвърждават, че киселото им мляко действало благотворно и терапевтично на стомашно-чревния тракт.:)))

145

Анонимен

преди 13 години

Изискванията са: На 25 год , с 10 год. трудов стаж , с 3 западни езика , компютърна грамотност , 300 лв. заплата , 6 работни дни в седмицата!Никъде не се харчат спесиалисти с повече от 20 год. трудов стаж , тъй като те си искат подобаващото заплащане!Така България никога няма да се оправи!

144

CrossFire

преди 13 години

до 136Приятелю, това че сме в ЕС не значи абсолютно нищо. Както виждаш дори стари членове на ЕС са на ръба на фалит докато други дърпат напред. В Кипър минималната заплата е 840 евро. В Португалия беше към 400. Цените на дадени стоки се формират от много неща. Търсене/предлагане, конкуренция, инфлация, законова база и тн и тн. Само стоки от калибъра на петрола са еднакви или близки по цена в цялата ЕС.

143

Анонимен

преди 13 години

Do 136 Koq e tasi stoka?Преди около две седмици имаше промоция на 2KW генератор с четиритактов двигател. В Ирландия струваше 200 евро, а у нас - 500 лева . Говорим за една и съща стока като модел и производство. Изобщо изключвам факта, че ТТданните на български бяха съкратени по начин, че вкарват в заблуда клиента.

142

Анонимен

преди 13 години

Това е абсолютно не верно!Фирмата "Менпауър България" са лъжци и измамници!