45

edna

преди 13 години

Всички сме били чайки,но някои вече са с подрязани криле...да не кажа че повечето сме без криле.Кой ще ни критикува че не можем да летим?.....

44

Taki

преди 13 години

Ралица, смени дилъра!

43

Анонимен

преди 13 години

?Добре, че Бетовен е бил глух, иначе вероятно нямаше да оцелеят много от произведенията му. " ........това е писано вече от други хора,по друг повод. можеш да си бъдеш чайка,гларус и каквото решиш,но не преписвай !

42

Анонимен

преди 13 години

Сетили се за класиката =)))Чайката беше култова книга, още га и байт от тоз сайт не е съществувал. =))Ама по-добре късно, отколкото никога =)

41

До noone 38

преди 13 години

Какви хонорари пък те гонят тебе?Толкова и ти отбира тиквата от тази книга, колкото на прасе от кладенчова вода.

40

Анонимен

преди 13 години

Добре, че има все още някой който да се сеща за Джонатан Ливингстън Чайката. Сред морето от мръсотия и мерзост наоколо ни това си е направо забележително.

39

Скромен ценител

преди 13 години

Прочетете и Илюзии, тя излезе след Чайката........

38

pa6ata

преди 13 години

Прочетох книгата миналото лято.Наистина е вдъхновяваща.Поздравления за статията,и а збих написал почти същото.

37

noone

преди 13 години

"Знаете ли кой е Джонатан Ливингстън?"Знаем. Знаем имената на още много други литературни герои, можем да изброяваме книги в сериозен период от време.Само че аз чета, защото обичам. Защото смятам, че това е занимание - самотно, което дава. И което е по-добре да бъде извършвано, отколкото коментирано.На мен никой не ми предлага хонорар, за да споделя четири разсъждения върху текст, който се прочита за час, час и малко. Нито за по-дългите, занимавали съзнанието ми. Факт. И по-добре, че е така..

36

някой

преди 13 години

любим писател, уникални литературни произведения!!!!!!!!

35

патетичен платонистъ

преди 13 години

А Джон Ливингстън дали знае кой е Андрешко ? а ?

34

Анонимен

преди 13 години

Доста хора ги е срам дори и във форума да се отпуснат малко. Сакън да не ги вземат за лигльовци. Покажете, покажете колко сте корави, така де няма да се поддаваме на глупости за летене и мечти я :))))))))

33

Иво

преди 13 години

аз знам кой е! :))) Познавам го! Живее в мен - за съжаление преди го срещах по често, но мисля от мен самия зависи дали ще го виждам пак

32

анонимен

преди 13 години

Много ме зарадва Ралица:). Мислех си, че никой не се сеща за Чайката:).

31

Х

преди 13 години

А ти какво помниш?

30

Анонимен

преди 13 години

Галилей също е вярвал в Бог.А много преди него св Иоан Дамаскин в книгата си 'Точно изложение на Православната Вяра" излага становищата по негово време (без да взима отношение, кое точно е правилното становище) - едно от становищата е, че Земята се върти около слънцето.Книгата я има на руски в нета.човек просто трябва да чете, а не да вярва на това, което в комунистическото юдео-масонско училище се учеше.

29

Лулу

преди 13 години

Какво клише само! Смешно ми стана.....авторката колко насериозно се е взела и как се е вживяла само.....

28

Жоро

преди 13 години

Прекрасна книга. Всеки от вас може да си я вземе за 3-4 лева на старо, ако го интересува. Книгата е оптимистична и приятна. "Цялото нещастие и бедност на българите се дължи на начина има на мислене, няма да се уморя да го повтарям. " - А това е абсолютен факт. И аз съм се убедил в това. Бил съм в много по-бедни и неприятни държави, където хората спят на улиците и пак са щастливи. Всичко е въпрос на разбирането на човек за света. Може всичко да те прави щастлив, а може и да си останеш ***.

27

критик

преди 13 години

Това не е статия. Това е несвързан и лишен от смисъл текст. Стилът е като на 13 годишна ученичка написала прекалено кратко есе за домашна, за да отбие номера.После без дори да го прочете за проверка го предала на класната, която го харесала и писала шестицата веднага, тъй като в селското даскало Ралица била единствената способна да пише изобщо, и трябвало да я поощри.

26

Нерез

преди 13 години

"Цялото нещастие и бедност на българите се дължи на начина има на мислене, няма да се уморя да го повтарям. "Николов, лесно ти е на теб, префарцунен лигльо такъв, да се правиш на много летящ в облаците и да вкарваш лафове от рода - "Всичко е до мисленето". От тук те виждам какво мамино синче си, дето до 25 годша въраст се е държало за полата на майка си. Я да те видя как щеше да летиш из облаците ако от 6 годишен помниш само шамарите на баща ти и виковете на ***. Пикльо вчерашен.