325

ala bala

преди 13 години

според мен не може желаещите за шофьорска книжка да карат курс от 3 седмици и да ги пускат по пътищата да трепят хората това може би на времето когато имаше само лади и вдигаха по 100 км. да но в днешно време с тези бързи коли и мотори трябват много повече от 20 часа кормуване за да се добият поне някакви малки рефлекси за контрол над мпс-то - и от там спазване на знаците те не са за красота

324

do 340

преди 13 години

Не виждам как могат да го обвинят че му е дал колата. Ако е я дал на човек без книжка- да, ама в случая виновника си е имал книжка.То става лов на вещици това. Само да има арестуван.Въпроса е принципен. Жалко за жертвите, но неможеш да арестуваш човек затова че е дал колата на друг който има книжка.Отговорноста си му е лична.Много ми е интересно какво обвинение ще му повдигнат.

323

До баш юристчетата

преди 13 години

Прочетох в днешния брой на 24 часа коментари по убийството на шестимата младежи в Симеоновград от ***-пишманшофьор, чийто братовчед, му е дал да кара колата, независимо че и двамата са пили по 3-4 чашки хард-спирт. Доколкото разбрах от вашите коментари, се надявате на синчето да му се размине съд. Мисля,че бъркате. Коментарът,който ми хареса, е озаглавен Не ми се мисли: Каква скорост щеше да се опита да развие ***, ако улицата беше гладко асфалтирана? И колко повече хора можеха да пострадат! Не е виновна улицата, по нея всеки ден минават десетки коли, но не десетки катастрофират. Виновно е това между двете уши, дето го няма или е пияно от чалга, комплекски, злоба. В тия малки села и градчета на практика всички си правят каквото искат. Т.е. има полицай или двама, ама това е чичо Гошо примерно, и той нищо няма да ми направи, щото се познава с нашите. Трябва да почнат да конфискуват колите на пияните шофьори и да се влиза в затвора дори за една бира. Тогава силно ще намалеят джигитите.

322

До # 344,345

преди 13 години

Забравих да ви запитам: В Русе има също ЮФ ,мисля че му казваха "Дунавски вълни"; на този в Бургас му казват "Черноморски талази", а в Пловдив - "Тракийска сюита".Та, г-да размишляващи #344 и 345, от кой ЮФ или ПИФ сте с това открояващо се умствено&културно ниво? Или сте някои от тези юристи от дълбоката провинция, които така са се ошлайфали, че вече и "юрист" пишат без "т" в края на думата - ЮРИС! Ега ти просташкия начин на коментиране!! Хайде друг път да пишете като нормални хора, без превземки.

321

До # 344,345

преди 13 години

До # 344,345: Мисля,че # 342 се е опитал да обясни на глупавата *** в по-елементарна форма,че преотстъпена кола не може да се преотстъпи на друго лице, което е пило заедно със сина на собственика. Пичове, вие да не сте от Магнаурската школа-Монтана или тази в Симеоново: те хем много малко разбират, хем се ерчат като стрина Фидосовица! Защо не обяснихте на *** друг път да не пише глупости? Вие толкова просташки отговаряте на Юристчето, че човек да се чуди студенти Право ли сте или някакви хванати от поляната! Хайде като сте толкова ербап, отървете сина на собственика на Астра-та от съд! Като преминете в III курс ще разберете още някои нещица, по които може да бъде подведен този хитрец сина на собственика! Засега сте с по една обувка и то напр. лявата ,надяната на десния крак.

320

До # 344, 345

преди 13 години

До # 344,345: Мисля,че # 342 сина на собственика. Пичове, вие да не сте от Магнаурската школа-Монтана или тази в Симеоново: те хем много малко разбират, хем се ерчат като стрина Фидосовица! Защо не обяснихте на *** друг път да не пише глупости? Вие толкова просташки отговаряте на Юристчето, че човек да се чуди студенти Право ли сте или някакви хванати от поляната! Хайде като сте толкова ербап, отървете се е опитал да обясни на глупавата *** в по-елементарна форма,че преотстъпена кола не може да се преотстъпи на друго лице, което е пило заедно със сина на собственика на Астра-та от съд! Като преминете в III курс ще разберете още някои нещица, по които може да бъде подведен този хитрец сина на собственика! Засега сте с по една обувка и то напр. лявата ,надяната на десния крак.

319

до 348

преди 13 години

Още един всезнаещ индивид се изяви , кое е законно и кое не.......веднака започва с правата- ще съдим този и онзи....момче , ако наистина си данъкоплатец , а ти не си , защото чакаш пари от мама и тате за да не ходиш на училище и се шляеш по улиците - разбери , че освен права , един човек има и задължения...хайде бягай да учиш , че утре си на училище- ако ти се ходи , защото виждам че ти всичко знаеш.

318

Аз

преди 13 години

До 347: Нещо повече - този арест е абсолютно незаконен не само по нашите закони, но и по законите на целия цивилизован свят, от който искаме да се учим. И ако на Живко му се занимава със съдилища и иска да изкара някой лев, без проблеми ще осъди държавата и ние, данъкоплатците, ще му платим обезщетението.

317

Анонимен

преди 13 години

В ареста в Харманли е задържан Живко Желев (19 г.), преотстъпил колата на баща си на 23-годишния Даниел Георгиев от Симеоновград, който блъсна и уби шестима младежи около полунощ срещу 24 април.Пушилка , за да може Цв Цв да излезе и да каже нещо по новините ..............трагедията е огромна , но този арест е безсмислен........като много други извършени под вещото ръководство на физкултурника

316

Анонимен

преди 13 години

345 Друго юристчеКолега, трагедията е, че подобни на онова "юристче" персони са част от съдебната и от изпълнителната система на държавата. Всеки знае как стават назначенията там. Само като си помисля как си взимаха изпитите тези, които сега ми гледат делата в съда, и ми се отщява да водя разговори за каквато и да е настояща държава България.

315

Друго юристче

преди 13 години

До 342: Пич, ти да не би да учиш право в НБУ, Бургаски свободен или Варненски полусвободен? Написаното е толкова невярно като фундамент и доктрина, че направо ми настръхва косата, като си помисля, че с тези знания и логика ще печелиш пари на гърба на "неюристчетата". Само да попитам - синът какъв наследник е на баща си, след като бащата е жив? Не си ли чул, че за наследяване се говори едва след смъртта на конкретно лице? Ами ако синът превари баща си по пътя към отвъдното? ???

314

Анонимен

преди 13 години

342 ЮристчеМомче, я марш да четеш що е деликт и кои са субекти на деликтна отговорност. Синът на собственика на колата ще отговаря само административно по ЗДвП - за това, че е предоставил МПС за управление на лице, употребило алкохол. Тези, които ще репарират щетите, са водачът (респ. - наследниците му), електро-разпределителното дружество и Общината.

313

пътник

преди 13 години

Хайде питайте бодряшкия Плевнелиев защо не е ремонтирал този лунен държавен "път" с дължина от 12 километра?Защо му е отпускал само по 8 000 лв. годишно? За какви магистрали и милиарди еврофондове ни говори след като не е намерил управленски потенциал да нормализира тази пътна отсечка и сега най-главното! Защо този само приличаш на път участък не е затворен изцяло като твърде опасен до ремонтирането му? Ако този път беше затворен сега нямаше да има тази трагедия? Дали Плевнелиев ще си подаде оставката? Дали ще бъде затворен и незаконният път Хаинбоаз,който също е за затваряне и повторното му изграждане? Но Плевнелиев каза преди време,че ше го узаконява? Е как така нали не може да се узаконява в последствие по ЗУТ? Още ли се питате къде е вината? В ДЪРЖАВАТА в МИНИСТЕРСТВОТО МРРБ в ПЛЕВНЕЛИЕВ! Шест човешки живота на съвестта на Плевнелиев! Само с благи приказки за бъдещето и рязане на ленти не искаме повече!

312

Юристче

преди 13 години

До #332: Мисля, че не си наясно със законите и личната отговорност. Би ли прочела коментари #336, 339? Тъкмо личната отговорност ще завърти много здраво сина на собственика на Астрата, защото той няма право да дава колата на пияно лице - това е незаконно и синчето ще го разбере; второ, той не е собственик на колата, а баща му я е преотстъпил на него за ползване като на пряк наследник син; синът не може да преотстъпва нещо, което не е негова собственост. Както виждаш, с Опела са убити 6 младежи и бащата има пълното право да каже на сина си: сега ти се оправяй, защото Даниел няма подписано от мен пълномощно да кара моята кола. Разбра ли изложеното , госпожице/госпожо?

311

dynamo

преди 13 години

От това, което се вижда на снимката - колата заедно със стълба и кабелите е убила децата - общината има вина за смъртта на децата!!!!! 1-во тези кабели трябва да са под земята! 2-ро улицата е павирана преди 40г. - прилича на лунен пейзаж - кратери до кратери, и с 40 да караш можеш да издубиш управление като се натресеш в кратер, а не дупка... Всички имат "интерес" виновен да е онзи в комата, а ако не се събуди или е с необратими увреди или без спомени - още по-добре. Жалко за дечицата - всички!

310

до 332 НЕЛИ

преди 13 години

Кукло , вместо да се правиш на умна пичка , вземи и прочети законите.Това тука е информационна агенция ....ти какво очакваш или се образоваш само от новините ли.....то не става само с изрусена коса , трябва и четене.

309

До # 312

преди 13 години

Не само в БГ, а навсякъде се процедира по този начин.Ти като какъв даваш колата на баща си на твой приятел? Та тя не е твоя, а на баща ти и само той има право да я даде за временно ползване на своите наследници, защото той е собственик и носи отговорност за нея и престъпленията ,които са извършени с нея!!! Иначе,само с пълномощно. Плюс това ,погледнато чисто формално юридически: нищо не гарантира, че баща ти ще се съгласи да преотстъпи колата на приятеля на своя син! Щом ти си дал колата, първо,ти носиш отговорност затова, че си я дал на пияно лице,което е абсолютно незаконно и наказуемо; второ, щом ти си дал колата на някого, ти носиш отговорност за действията с тази кола и последсвията от тези действия! Ако не вярваш или не искаш да вярваш, опитай, като дадеш колата на родителите на твой пиян приятел; при ПТП теб ще те разкарват не наравно, а повече от извършилия ПТП-то , защото си допуснал умишлено не едно, а две закононарушения. Не бих ти пожелал да изпробваш какво ще стане.

308

Анонимен

преди 13 години

до 332 нелиНапротив, задържането е законно - по Закона за наближаващите избори и блеещия матр'ял.

307

Анонимен

преди 13 години

Черен джиб на пътя има предимство. Който не кара черен джиб, трябва да тренира за времената, когато ще има такъв. Газ до ламарината, ***!

306

До #321

преди 13 години

До Варг, #321: НИКОЙ не може да си дава колата на когото си иска и оня да върши с нея каквото си иска. Младежът, който е дал на Даниел колата, е направил две закононарушения: 1.Забранено е да се дава кола за управление на пияно лице; 2.Не може да преотстъпва кола, която е преотстъпена на самия него за временно ползване от неговия баща като пряк наследник; новият шофьор няма пълномощно за каране на колата. Това, че синът на собственика е бил в колата, която е карал Даниел, въобще не е основание Д. да кара колата. След тази катастрофа адвокатите ще научат синът на собственика на колата да каже, че Д. насилствено му е отнел колата и я е карал без негово съгласие. Гаранция!