29

До 4 /Юнака/

преди 13 години

Находката е от средата на 14-и век. Баязид,за който пишеш,е живял през 15-и век и е разгромен от Тамерлан /Тимур/.За коя неуспешна обсада на Виена говориш,не си уточнил.Вероятно за тази от края на 17-и век.До 24.Да,по отношение на онези културни паметници,които са НАД земята,ние не можем да се мерим с Австрия.С тези, които са В земята ни, ПОД повърхността,ние се нареждаме веднага след Италия и Гърция.Знаеш ли,че до 70-те год на 20-и в.,у нас бяха намерени основите на около 500 феодални замъка?

28

yachtsalesbg

преди 13 години

не им знам законите на австрииците и дали ще му дадат нещо, но за да ги предаде, този пълен ***

27

bili

преди 13 години

abe sto ne zabravya da yade i pie ami bil zabravil za tyh znaete li kak mu povyarvah no toya avstriec

26

не всеки има късмет

преди 13 години

Аз редовно копая задния двор на комшийката защото мъжа и пътува хо корабите ,а това е мъжка работа и жената не може сама ,но нищо не съм открил освен малко фекалии от време на време де,не винаги ,иначе си поддържа задния двор що годе чист !

25

Анонимен

преди 13 години

az pa si muisleh 4e afstrieco e izkopal skelet , koito Buzo DimitroF po neosporim na4in e dokazal 4e 4erepyt e ot Tikvenna kost, rebrata ot Kratunen kokl, a ostanaloto e otpadyci ot Kratunenite Gerberasi.abe 4oveke nameril, 4oveka resil i 4oveka donesl tezi zlatni zlata na zloto diavolsko.pisna mi da vi 4eta bez da si pia birata rahatnoATAKA i Volen sa budesteto na AvstriaS GERB sme po-silni ***

24

Анонимен

преди 13 години

а тая история и културни паметници от къде са в европа да не са паднали от марс,ама като не можете да излезете от дискотеките и да прочетете някоя и друга книжкамтакива глупости ще пишете

23

до 17

преди 13 години

ХАХАХ ти наистина си ***. В западна Европа държавите имат толкова богата история и културно-исторически паметници че няма място за сравнение. В България най-голямата атракция наистина сигурно е на баба ти къщата. А в Австрия например има толкова много замъци че ти не можеш да броиш до толкова.

22

хоп до hip

преди 13 години

Сигурно е той, да :) Щом го е срам да си напише името :)

21

hip

преди 13 години

кое му е древното на това 650 годишно съкровище,бе, днес.бг?тая статия да не я е писал оня мйекащия?

20

Тошо Вдлъбнатото

преди 13 години

Ако намеря нефт в мойта нива, държавата ще ме обезщети ли с 25% от стойността му?

19

Гошо Тъпото

преди 13 години

В моя двор в Кривунделово,освен стари...пирони,изсъхнали ***,*** кокалии счупени...грънци,друго не намирам.Тоя културен...пласт съм го...преровил;щевзема да забия по на...дълбоко,че дано ми излезе късмета.

18

До Жо и Следващия

преди 13 години

По добре не намирай нищо защото най-много държавата да ти съдере *** от бой за да кажеш къде е останалото... ей така за всеки случай.

17

go0o

преди 13 години

"открил съкровището преди година, после го прибрал в мазето си и за 12 месеца забравил напълно за него."Да бе да забравил той, или не е могъл да го продаде!

16

Анонимен

преди 13 години

Хахахаха, нещастните "европейци", чиито държавички са по-нови от на баба ми къщата... Че у нас подобни съкровищни "новини" са ежедневие...

15

Баси заглавието

преди 13 години

Не съм гей че да копая в задния ми двор. Ако излезе съкровище излезе ако не пускам водата. И не проверявам много често в интерес на истината какво излиза.

14

Кабули

преди 13 години

До 3 и 5А бе, вие двамата ***, да не би да имате лош орален и *** спомен от някой ***?

13

Анонимен

преди 13 години

И аз снощи "копах" дупката на Костов, но само трашкули намерих.

12

Зайо

преди 13 години

Айде глупости, "открил и забравил"...

11

До Жо

преди 13 години

Пак според българските закони, държавата е длъжна да те обезщети с до 25% от стойността на това, което си намерил в двора си

10

Жо

преди 13 години

СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, ако намериш съкровище в собсвения си двор, си длъжен да го предадеш на държавата. Ако в двора ти избликне минерална вода или /още по-хубаво/ - нефт, пак собственик е държавата.