50

Столичани в повече

преди 13 години

Всяка есен ходим на село и си правим домашна лютеница по рецепта 20/10/5 червен пипер/домати/***. Себестойността на ми излиза почти колкото тази по-хубавата на магазина. Но вкуса е неповторим и съм сигурен във влаганите мателиали. Плюс това прекарваме един ден цялото семейство край огъня, направим барбекю и мисля че си заслужава......

49

Анонимен

преди 13 години

Малко информация, за който попита преди малко тук:Родителите ми работеха в ХЕИ преди, сега са пенсионери. Стандартите ни, които пазеха не само рецептите, но и от вредни вещества, влагани в продуктите, се промениха в началото на демокрацията, защото според тях не можеха да влязат у нас продуктите на "белите" държави, пълни с нитрати и какво ли още не. А сегашните нови няма да стигнат онези стандарти, по същите причини.

48

Discovery

преди 13 години

До 48:Много точно казано!!!

47

info

преди 13 години

Така трябва, стандарти, проверки, тестове. От една страна ще ядем все по-малко ***, от друга ще се стимулира българското производство. Идеята е хубава, въпреки съмненията за задни мисли. Проблема е доколко "***" има между самите производители.Проблема не е в никви лаборатории и правителства, а в съвестта на хората

46

НАССР

преди 13 години

Европо, Европо, унищожихме си селото и земеделието, а какви само безопасни храни ни натресе. Като си отидат по реда малкото останали баби на село с тях ще си отидат и домашните рецепти за лютеницата! Щем не щем скоро ще ядем само продуктите на "битовата химия"...

45

аз

преди 13 години

До Вера:Ако си купиш хубаво брашно и стане хубав хляб значи в самото брашно е добавен подобрител.Не съм сигурен дали го пише някъде на опаковката

44

Хайде на село

преди 13 години

И аз и децата ми сме убедени, че нашата лютеница от село е качествена - съдържа само истински домати и чушки, но Миро твърди, че не е безопасна, само защото я произвеждаме без НАССР план. Стотиците големи и малки цехчета бълват "лютеница" с по 10-тина абсолютно разрешени "Е"-та, без чушки и с доматено пюре от Китай (колко домати има вътре също не е ясно), но имат всички необходими документи, че е безопасна!!!

43

мунчо

преди 13 години

Ако тоя е човек и министър на място ще каже :-За да носи името пр. на сирене,кашкавал,хляб,кренвирши,кисело мляко,масло,кайма и тн. съдържанието на продуктите трябва да бъде,еди какво си и да има стандарт за това което трябва да е вътре.....ако не е ...да се казва по друг начин.

42

Вера

преди 13 години

до 33Ти си купи хубаво брашно от магазина и си изпечи хляб в домашна хлебопекарна. Тогава ще видиш за какво става дума, ще разбереш, че не е само от брашното. Хляб се прави от брашно, мая, сол, малко захар и вода.Става хляб, който няма нищо общо с този който продават.

41

КБ

преди 13 години

Единственото, което постигнаха е,че развалиха още качеството на много от продуктите, но за това пък им вдигнаха тройно цените с тези стандарти !

40

Експерт

преди 13 години

Няма ли най-сетне някой да ограмоти журналистите каква е разликата между КАЧЕСТВО и БЕЗОПАСНОСТ на храните!!! Новосъздадената агенция по закон може да контролира САМО безопасността, т.е. при производството, търговията и предлагането на една храна да са изключени всички физични, химични и биологични рискове за здравето на потребителя! Качеството е съвсем друга материя, която не е в правомощията на БАБХ, колкото и да се пънат докторите Миро и Данчо!

39

Анонимен

преди 13 години

Стандартите са социалистическа отживелица. За *** на демократите, стандарти не ни трябват!

38

!?!?!

преди 13 години

Чудесна статия! Браво!При незадължителни стандарти - и в момента си ги има БДС-тата - защо е тази врява! Да хвърляме прах в очите на хората и да съдействаме за безконтролното увеличение на цените на спряганите продукти - нали!Някой да е забелязал положителни промени в качеството на сиренето, колбасите и киселото мляко? Едва ли? И преди имаше сирене, ама истинско - по 13-14 лева. Който може да си позволи - купува. Хората д нисък доход си вземеха от онова - по 3-4 лева. Сега такова няма ......

37

37

преди 13 години

ама то беше така, просто такива като тоя министър се постараха усърдно да го неглижират - стандарти си имаме, и то хубави и гарантиращои качество само че никой няма интерес да се изпълняватпроблема не е в липсата на стандарти, а в нежеланието на власт имащите да се събразяват с тях, щото то това от тях зависи...

36

Кратун

преди 13 години

До 31Звучи невероятно по нашите географски ширини, но: Да! Вярвам, че така трябва да стане. Така е в страните, които постоянно даваме за пример за уредено общество. А това, че всички се лъжем един друг и накрая всички сме излъгани е нещо, което зависи само от самите нас. Как искаме да живеем?

35

а

преди 13 години

кой и кога е отменил наличните преди време стандарти ? или просто изпозакриха лабораториите по стандартизация и спряха да проверяват кое е по стандарт и кое не ?баси, топлата вода през ден ли ще я откриваме ?

34

pege

преди 13 години

Тия ще измислят сигурно и стандарт как да е......ба. *** държавата създава чиновничи дето нищо не прават а взимат кинти.

33

Гад

преди 13 години

Ей, огладнях като я гледам тая снимка ! Напомни ми за далечните години на село ... само една люта чушка и една краставица "Гергана" липсва :) К'во му трябва на човек. Ама то и това вече е ГМО и химия ...

32

Анонимен

преди 13 години

Ако не слагат подобрители то може да бъдете сигурни,че хляб няма да излезне.При положение ,че се използва предимно най-некачественото брашно което предлага пазара.Естествено пробите които се дават уж от брашновозите са с коренно различно качество от това което всъщност кара камиона.

31

работещ

преди 13 години

Ей, *** сънародници, не ви ли стана ясно, че всичките тия НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ "стандарти" на Миро Мазното СА САМО ТЕХНИКА ЗА УЛЕСНЯВАНЕ ВДИГАНЕТО НА ЦЕНИТЕ ОТ ПРЕКУПВАЧИТЕ НА ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ? КОЛКО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ ЦЕНИТЕ, за да ви просветне в тиквите празни? Кой ще спазва незадължителен стандарт като може да го използва за вдигане на цената, без да има контрол, даже и като незадължителен? А качеството на "Стара планина" например, да не би да е добро?