57

Цената...

преди 13 години

А някой замисли ли се за цената на въпросната АЕЦ? В новината от вчера, че централата в Австрия е спряна след построяването, казаха че е струвала 1 милиард евро. Как може нашата да струва над 5? Има много финансови интереси и много джобчета за запълване по веригата и затова толкова се им се иска да я има - не заради електроенергията, а за да се нагушат всички по веригата.

56

Rad away

преди 13 години

Йод 131 има полу живот от 8 дни. Тази паника и *** коментари от хора които нямат идея как работи крушката в банята са излишни. en.wikipedia.org/wiki/Iodine_131 en.wikipedia.org/wiki/Half-life Образовайте се вместо се излагате.

55

7

преди 13 години

От цялата работа извода е един. Наблягане върху термоядреният синтез, всичко друго е мижем да те лажим, особено пък приказките за свободна енергия :))) и алтернативни енергоизточници. Ако бяха толкова хубави ВЕИ защо новите се строят само в морето в северните страни? Кой ще отговори?

54

Анонимен

преди 13 години

#52, сравнимо ли е това замърсяване с катастрофата във Фукушима или само гаргара си пра'иш?

53

Анонимен

преди 13 години

Аз дето ще плащам десетките милиарди на АЕЦ Белене и ще плащам по-скъп ток и ще поемам рисковете на два АЕЦ-а с побългарени мерки за сигурност, кажете ми ясно какво ще спечеля?

52

Анчо

преди 13 години

Най-безопасна била енергията от шистов газ - ти да не си на заплата при Сашо Дончев? Чувал ли си, че от добива на шистов газ се получава замърсяване с бензен - единственото вещество, освен азбеста, за което се знае, че е 100% канцерогенно. За маркиране пък се ползват радиоактивни изотопи. Изобщо - супер екологично чиста технология. :))))))))

51

Иван

преди 13 години

ТАЗИ РАДИЯЦИЯ Е ЯПОСНКА ТЯ НЕ Е ВРЕДНА !! НЕ Е КАТО ОНАЯ ГАДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА РУСКА РАДИЯЦИЯ :) :)

50

Анонимен

преди 13 години

46, Вече 15% от електроенергията в България се добива от ВЕИ!!! Още 10 години подобно развитие и може да достигнем 30% дял на ВЕИ, което е равно на дела на АЕЦ Козлодуй!

49

Анонимен

преди 13 години

ТИЯ ОТРОВИХА ПЛАНЕТАТА.10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА КАТАСТРОФА НА НЕФТ КАТО В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ ЩЕШЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТОВА ЧУДО.

48

Анчо

преди 13 години

Димитров, в Германия имат Рурска област - най-богатия въглищен район в Европа. Във Франция, където са "***" имат 85 ядрени реактора.

47

...

преди 13 години

Японците предизвикаха може би световен екологичен проблем, при наличието на развита техника и добра работна ръка, наш Бай *** иска и той АЕЦ да има , БОЙКО СЛЯП ЛИ СИ БЕ ??????????

46

до 41

преди 13 години

Малоумния си ти. А сметни колко ток произвежда една перка и сравни с една централа. Сложи после и фактора - непостоянство на времето и ако имаш мозък, ще стигнеш до извода, че да заместиш централа с тея вентилатори, трябва да ги забучиш НАВСЯКЪДЕ.

45

Анонимен

преди 13 години

43, гледай руската телевизия, защото там има най-много специалисти с опит при аварии в АЕЦ! Французите и Германците например имат опит с аварии само на теория, но никога не са виждали гръмнала АЕЦ!

44

Иван

преди 13 години

Просто ума не ми го побира, колко задръстени БЪлгари има! Една от най-развитите нации в света, Японците, не могат да управляват безопасно своите АЕЦ, но българите са решили да строят на едно от най-земетръсните местта на Балканите АЕЦ..Да не говорим как ще издържи АЕЦ Белене на едно цунами по Дунав при евентуално скъсване на шлюза при Железни врати!

43

До 18

преди 13 години

И защо да гледаме ТОЧНО ПЪК РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ?? Да не би Русия да се слави като най-демократична държава със свобода на словото. Та нали точно руската телевизия скри за Чернобил??! Ти може и Севернокорейска телевизия да препоръчаш! Няма да гледаме западни телевизии, а да гледаме точно пък руската.

42

Анонимен

преди 13 години

И аз съм "екоидиот" и никой не ми плаща за разлика от марионетките наречени гръмко "ядрени експерти".

41

До 34

преди 13 години

Ти *** ли си бе?Ако нямаше сметка от ветрогенераторите и от слънчевите батерии щяха ли да съществуват изобщо?Знаеш ли че Дания си произвежда по голямата част от електричеството с ветрогенератори?

40

Анонимен

преди 13 години

Електроенергия от ТЕЦ на природен газ е много по-екологична и безопасна в сравнение със същата от АЕЦ. Ако прогнозите на специалистите се оправдаят и в България започне да се добива шистов газ пазарната икономика ще изпрати реакторите от АЕЦ в 7-*** глуха.

39

Димитров

преди 13 години

До: 27Аз съм екоидиот, който не знае как работят АЕЦ, но за съжаление знае как спират да работят, като Чернобил, Фукушима, Трий майл айлънд.Австрийците и те големи екоидиоти, тяхната АЕЦ построена и спряна с референдум.Германците са най-големите екоидиоти, и те горките замразяват и спират програмите.Само в България като в някакъв абсурден свят, точно когато на всички е ясно какви са рисковете някакви свръхпатриоти плямпат, че японците не могат да се оправят, но българите сме по-добри.

38

Анонимен

преди 13 години

И даже това не представлява опасност за хората... Само Годзила е опасна.