9

SEB

преди 13 години

Тези протести са умело режисирани като обществената енергия се насочва встрани от същината на проблема. Ако протестиращите можеха да мислят, щяха да протестират пред Министерство на правосъдието и районните съдилища.

8

илиян

преди 13 години

ние сме много малка държава и тук е изключително важно да не се допускат монополи, но тук ние нямаме държава която да защитава интересите и да брани правата на гражданите и това е отвратителното. Ще ви припомня преди около 2 години точно лукоил баха направили в щатите няколкостотин бвнзиностанции в близост една до друга. моментално ги обявиха в монопол и ги принудиха да си ги продадат

7

SEB

преди 13 години

Ключа към разбиването на олигопола е правосъдната система. Ако тя заработи с олигопола е свършено и ще си продадеш цистерната там, където ти е най-изгодно

6

Азъ

преди 13 години

до 2Тва по икономикс в училище ли го изчете?В България ВСИЧКО е ОЛИГОПОЛ-създаден от политиците,за политиците и приятелите им-около 3000 фирми с дял от около 80 % на БВП.

5

Распутин

преди 13 години

Как да оставиш такъв башибозук без надзор на цените? Той не търси пазарна реализация, а следва неотклонно конунктюрата за максимални печалби. Остава да почне да променя цените по 2 пъти на ден, миналата седмица бяхме свидители на промени всеки ден!!!

4

Азъ

преди 13 години

Изяжте си дипломите!Не ставате за анализ-държавата има регулаторни функции не само на ниво цена.Основно в случая е ОЛИГОПОЛА.*** май и за търговци не ставате.Ако имате блокиран пазар,как ще си продадете цистерната?Въздухари!

3

Распутин

преди 13 години

Поскъпването у нас си е абсолютна спекула и правителството е подведено от монополиста - рафинерията Лукойл. Нейната производствена цена за дизела в момента е най-високата сред всички в ЕС. За цяла Европа има единна средиземноморска плацова цена за дизел и всяка рафинерия в ЕС слага надбавка от 7 до 29 долара за 1000 литра за производствени разходи и печалба. Последната надбавка на Лукойл е 201 долара. В България акцизът е възможно най-ниският в ЕС - 315 евро на 1000 литра. В Словения е 430!!

2

SEB

преди 13 години

Колкото по-малко се меси държавата, толкова по-добре работи една пазарна икономика. Ролята на държавата е да създаде условия за честна игра на пазара и равнопоставеност на участниците, а не да налага ограничения и да учавствува колкото може по-малко в преразпределянето на БВП. Големият проблем пред Бългрия е лисата на правосъдие и корупцията в съдебната система. Когато има ефективни наложени наказания за извършените престъпления, тогава и те ще намалеят.

1

BSP

преди 13 години

NIE MATIM VODATA TE SE DARZAT ZA GLAVATA