29

онбашията

преди 13 години

доста по-важно от милиардите долари е това че има подкрепа на част от населението. за никаква победа не може да се мисли ако тотално цялото население е срещу тебе.

28

до 26

преди 13 години

Пич, откакто американците са в Афганистан износът на опиати от там е скочил 7 /седем/ пъти! И инвазията там е за добиване на плацдарм за нападение срещу Иран. Не случайно сега се разбъзиква арабския свят - натоварват ги с вътрешни проблеми за да не могат да се организират при едно нападение срещу Иран. Даже очаквах до началото на март да ги ударят, понеже тогава беше пика на манифестации по улиците на Египет и останалите държави, които имат ресурс за война.

27

ив

преди 13 години

Да, ама го плащат този петрол, а те не обичат да плащат и някой да им определя цена.

26

...

преди 13 години

аре стига с тия ресурси бе когато НАТО влзезнаха в сърбия,афганистан,северна корея и когато сащ влезнаха във виетнам заради ресурса ли беше...не разбирате ли че големите сили имат полза света да е стабилен...никой не иска да си пуска телевизора и да гледа как някакъв наркоман или побъркан разиграва цял народ.много им дреме на американците петрола на либия то и без това е техен ... в Либия има 14 компании които обработват петрола и о изненада всичките са американски...

25

do OF

преди 13 години

Are skriite se ve4e s tezi gluposti za amerikancite,be. Kradqli,ubivali i ne pomagali na nujdae6tite se.....balgarina e mnogo prosto jivotno,da znaete.

24

za 18

преди 13 години

ТАЛИБАНИТЕ в Либия ?!!!?!??!!

23

mariobg

преди 13 години

abe da gi iztrivat ot sveta teq bokluci be a toq da go skopat i da go trepat s kamuni.....ili po dobre e naroda da go sudi..deeba i bokluka mu...ama amerikancite zaradi skapaniq petrol sa go darwali do sega za kvo 4akat i ne se me6at ami 6e xodatfrancuzi it.n.

22

онзи

преди 13 години

тука пак почнаха да се чуват политически лозунги .а е ясно че в случая даже за "демокрация" или "тоталитаризъм" не става дума .просто ресурси.

21

ves666

преди 13 години

i da ima i da niama si otiva,kadafi .

20

галактика

преди 13 години

НЕ НА ВОЙНАТА / по принцип / ---- Ди живее мирът между народите

19

OF

преди 13 години

какво правят американците по чужди земи - убиват и крадат - там където трябва да помогнат ги няма ако няма далавера - вижте го Уорлик у нас - на всяка манджа мерудия и на всяко *** -муха

18

Мирно протестиращ :)

преди 13 години

Така наречените "мирно протестиращи" ги гледам от вчера как протестират със системи ГРАД срещу правителствената армия !!!!От началото на така наречените "мирни протести" се разхождат със пикапи на който са монтирани ЗЕНИТНИ оръдия и картечници !!!А на всичкото отгоре във по голямата си част, не приличат на Либийци а по скоро на ТАЛИБАНИ !!!!Какво ли не правят в днешно време медиите ТАЛИБАНИТЕ вече са МИРНО ПОТРЕСТИРАЩИ :::))А петрола нямал цвят :))

17

Анонимен

преди 13 години

14, явно си пълен невежа по отношение не военното изкуство мойто момиче. Войната не се само технологична сила, зависи от много фактори. Я ги виж американците и НАТО как за затънали в ла**** в Афганистан - защо не изнесат набързо талибанита - ония пичове с големите бради и *** дето се катерат по баирите с магарета. Какво направи НАТО срещу тях, а?

16

do 11

преди 13 години

Прав си само че в случая надора се бори с Диктатора ! И ще победи ! Ако трябва НАТО и омразните ти американци ще им помогне и слава богу има кой да помогне на народите които се борят за свобода!!! И нека ви напомня че и Русия се е намесила безобразно в горката османска империя за да ни освободи ..... и това сигурно ще оплюете нали !!! Сега НАТО и Америка са в тази роля! Истината е че *** си оставате ***!

15

Малък коментар

преди 13 години

На No. 12 родителите със сигурност са венцехвалили СССР и др. брежнев, а дядовците му са "спасявали" евреи среяу прехвърляне на имоти, естествено е днес да повтаря манипулираните твърдения на собствениците на някои "независими" медии, чиито собственици са отворили ненаситни усти като на Т-Рекс за петрол. От такива фурнаджийски лопати, със сервилно и угодническо поведение наричащи се днес "десни" България е на това дередже.

14

АС-23

преди 13 години

Малко са държавите които биха устояли на атака от НАТО , а Либия със сигурност не е от тях . Американците ще ги изнесат 2 пъти по бързо и безболезнено в сравнение с Ирак в пустинна буря, дано не се стига дотам обаче, защото ще има много жертви........

13

Анонимен

преди 13 години

Защо така намаляха новините от Либия. Сина на Кадафи дава официално интервю на Ройтерс - нищо не се чува. А преди някой си Хасан разказал как чул, че в съседния град наемниците на Кадафи стреляли по демонстранти и това на първа страница, а сега нищо. Има го не евронюз интервюто."Франция, НАТО и всички останали - ако искате помагайте на бунтовниците, вървете и им помагайте, но от сега ви казвам - ще загубите. Това а нашата страна, Либия не е парче сладкиш и ние на сме Мики Маусовци"

12

българин

преди 13 години

Феноменално! Във всеки от така наречените форуми на този ченгенайски сайт, независимо от темата, а още повече, когато е за наякой крепен с десетилетия от комунистите в СССР и Китай сатрап като Кадафи, се появяват уникални драсканици като на 7 и 11 по-долу. Не е възможно да си толкова ***, значи просто си червена гад, която, независимо от Кадафи, Либия, България, Европа, Азия, света, трябва преди всичко да охули американците и възслави всеки ***, който се бие в гърдите, че е против тях.

11

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

РАЗБИРА СЕ, че ще надделее над една агресия от НАТО, което преведено означава, че ще победи. Всеки здравомислещ е наясно, че Либия безусловно ще победи. САЩ и Натовските им съюзници ще загубят в една агресия против Либия, както загубиха навремето във Виетнам, както сега губят в Ирак и Афганистан. И то въпреки свръх модерното си въоръжение, многобройните си местни помагачи-ренегати, и масираната информационна обработка на световното обществено мнение. Народ, който се бори за свобода - побеждава.

10

българин

преди 13 години

Феноменално е, че във всеки от така наречените форуми на този ченгенайски сайт, независимо от темата, а още повече, когато е за наякой крепен с десетилетия от комунистите в СССР и Китай сатрап като Кадафи, се появяват уникални драсканици като на 7 по-долу. Не е възможно да си толкова ***, значи просто си червена гад, която, независимо от Кадафи, Либия, България, Европа, Азия, света, трябва преди всичко да охули американците и възслави всеки ***, който се бие в гърдите, че е против тях.