31

Анджелина

преди 13 години

Хора , не се чудете, а разберете, че британците са *** и ***. Не могат да стъпят и на малкото ни пръстче дори. Аз съм в Англия от 6 месеца и съм се видяла в чудо от начина им на мислене. Невероятна наивност, липса на интелект и логика. Те са увредени в мозъка. 80% от британците страдат от дислексия. Имат си правила и норми, които спазват безропотно. Не са в състояние да анализират или да се съмняват.Не реагират срещу несправедливостта.Не поемат никакви инициативи.Дефектни са.

30

Анонимен

преди 13 години

ЧЕ аз на 10 години гледах сестра си, която бе на 5. Знаех си аз, че не трябва!

29

циганка

преди 13 години

Тук през 2011-та в Европейска България е нормално на 14-т години да имаш дете на 1-2 години, а на 40-т си баба или дядо! А Онова във ВеликАбритания е не нормално!

28

Маги

преди 13 години

В момента съм на 14. Когато бях малка ме гледаше баба ми. Никога не съм била прекалено обгрижвана или пък обратното. Всичко беше в границите на нормалното. Не веднъж са ме оставяли сама вкъщи, но не са ме заключвали, така че да не мога да изляза. Аз можех да си отключа и да изляза, но не го правех, защото знаех, че баба ще се притеснява за мен. Ето например, когато бях на 5, докато правехме курабийки, тя се изгори на печката и трябваше веднага да отиде до аптеката. Какво правим в такива случаи?

27

Дидо

преди 13 години

На 14 г. изкарах първите си стотинки от връщане на амбалаж,правих секс за първи път и по цял ден до към 11'00-11'30 вечерта трамбовахме улиците с приятелчетата,да не ми се обясняват много-много тия загрижените...

26

ivanina-j

преди 13 години

Имам двама сина.Големият след 8 клас трябваше да учи в гимназия,в близкия град и тъй като нямаше удобен транспорт остана да живее на квартира. Две години след това отиде и малкия,който е с 4г. по-малък.Никак не ни беше лесно,нито на нас,нито на тях,но не съжаляваме,защото от малки свикнаха да се справят сами и като отидоха да следват за тях въобще не беше проблем, че са далеч от дома.Бяха свикнали да се справят сами и им беше странно, че съквартирантите им не умееха да сменят една крушка.

25

До 11

преди 13 години

А случайно да си чувал за изгорели деца в следствие на пожар, оставени от майка си докато отиде до магазина? Щото аз съм чувал. И не беше толкова отдавна, че да не се помни.

24

До 19

преди 13 години

А бе като се огледаш, май престъпниците са повечето около нас. Иначе нямаше след 20 години да сме там, откъдето тръгнахме.

23

Шамари

преди 13 години

Да разбирам, че твоето поведение в случая е да му обършеш два шамара на детето си и да го зариташ с шутове навън от магазина. Щото не те разбрах иначе какво искаш да кажеш с коментара си.

22

родена през 75 г.

преди 13 години

някога всички оставахме сами като деца. Родителите ни на всички ходеха на работа. Ключа на врата, 20 ст. в джоба и пей сърце. По цял ден мерехме улиците, играехме на игри които не са виртуални и имахме приятели които също не бяха виртуални.. Играехме до късно през ноща. А сега?!? На 14 години още не могат да се грижат сами за себе си. Не могат една филия да си отрежат защото от "Закрила на детето" така са казали че до 18 г. са деца. Глупости на таркалета. Не им правим услуга. ще става все по зле

21

мама

преди 13 години

моя приятелка, която беше детегледачка там разказваше как до 5 годишни ходят с памперси и ядът с биберони. Беше се видяла в чудо - тръшне се детето на земята в магазина, събори всичко и майка му само се усмихне.. Така че да не ми се правят на много отговорни родители.

20

Анонимен

преди 13 години

А защо не изкарат един закон майките да наглеждат женените си дечица в леглото да не би партньорът им по време на общуването под юргана да им направи "нещо непристойно"

19

Анонимен

преди 13 години

Тоя свят изперка. Ще трябва да плащаме заплати на квалифицирани детегледачки с магистратура по специалността след някоя година. 90% от българите сме се отгледали сами , защото майсите ни са работили. Да не сме станали престъпници, или сме загинали .

18

Анонимен

преди 13 години

С брат ми още от 1 клас оставахме с по един ключ на врата и цял ден сами. На обяд си пишехме домашните, следобяд играехме пред блока.... нито запалихме апартамента, нито си отрязахме някой крайник и станахме хора!14г дете е вече тинейджър! Баси, ако не може да наблюдава брат/сестра си за 30 минути. Ако не можеш да разчиташ за 30 мин отговорност, то тогава как и в какво ли си го възпитавал???Ама за Англия е нормално. Там до 4г възраст ги бутат в количка! Елата да ги видите на нашето море!

17

от там

преди 13 години

там и на майките акъла им е като на 14 годишни - така че...

16

Анонимен

преди 13 години

Аз пък друго се чудя - нормално ли е да живееш в България? Да искаш да отгледаш децата си тук? Да искаш да си при роднини и приятели? Нормално ли е?

15

Ema

преди 13 години

това е пълен абсурд... именно във Великобритания масово 14 годишните вече имат по едно-две деца

14

bgf

преди 13 години

Цитирани са мисли и приказки на "особенни" англичани... В България, моят 12-годишен син, пое и се грижеше за своето новородено братче, вече 7 години. Това е защото баща му, аз съм трудно подвижен човек с увреждания, болен от "Множествена склероза", а майка ми е в безпомощно състояние на легло. За всички нас се грижи единствено жена ми, която и трябва да работи, за да издържа семейството ни. Е и пак живеем, въпреки , че правителството ни замрази до живот всички пенсии, помощи и доходи. Защо тези

13

BG

преди 13 години

В БГ от 5 годишни ги гледат:))))))))

12

Анонимен

преди 13 години

Значи 14 годишен не може да гледа 30 мин. братчето си, а 12-годишни *** могат да имат деца и когато някой реши да протестира срещу начина на живот на ***, ЕС да скача, че сме им нарушавали правата?! Абе, аз ли нещо не вдявам или какво?