20

бг манекен/ка

преди 13 години

Въй ...! Как може такова нещо! Толкова класически творби да не разрешават! Как се казваше по модерно му? А да, "бестселър" ! :)

19

пак 11 до Ивон

преди 13 години

А, и още нещо - прочела си на Кастанеда "книгата". Като прочетеш и останалите му ЕДИНАЙСЕТ КНИГИ, пак ела да правиш сравнения :)

18

Анонимен

преди 13 години

И без това го четат само манекенки, а манекенки в Иран няма...

17

11 до Ивон

преди 13 години

Къде е Кастанеда, къде е Коелю?! Съвет: остави Кастанеда засега, прочети го след още 25 години, дотогава може да си узряла за него. Коелю е дребен тарикат - сдъвкани азбучни истини, опаковани в патетичен стил. Със същия успех можеш да сравниш "Листопад" или каквото там дават следобед по тв с шедьоврите на Бергман.

16

LoL

преди 13 години

Коелю - мастъра на литературата за блондинки. Няма да се разсърдя ако го забранят и у нас...

15

Анонимен

преди 13 години

много далеч от класиците и учи само на лошо! много от читателките му се развеждат повлияни от глупостите му.

14

Ивон

преди 13 години

Искам да кажа още нещо: На подобно тоталитарно общество не е изгодно народът да развива мирогледа си, а щом са я забранили, значи са разбрали за какво става въпрос в книгите му. Не си правете труда да коментирате неща, които не разбирате - няма смисъл, или просто нямате какво да правите, което си е причина...

13

Ивон

преди 13 години

Този писател не случайно е толкова известен. Това, че представя историите си като приказки, говори още по-добре за него. Естествено е да не го разбират много хора, но това значи, че наистина има много философия в тях. Аз също преди 25 години не можах да разбера нищо от Карлос Кастанеда и не дочетох книгата, а сега, когато пак ми попадна, бях направо изумена, защото всичко ми беше ясно, сякаш тази философия я знам - това значи, че ми е дошъл моментът. Т.е. "учителят идва, когато ученикът е готов"

12

до 1

преди 13 години

Братле,не мога да ти нацъкам повече плюсове:)))

11

до 7

преди 13 години

Ами например за трафик и разпространение на наркотици направо бесят на площада.Тука демократично ги пускат,поради липса на доказателства или 'лежат'присъди в разни 'пансиони'-пример-Митьо Зъркелите.

10

Анонимен

преди 13 години

Това с манекенките бе просто една метафора..С която исках да кажа какъв тип хора го четат.Но съм съгласен че го четат повече жени....Да умееш да четеш неозначава че можеш и да мислиш/разсъждаваш!

9

Анонимен

преди 13 години

Ох спрете с тези манекенки. Много ясно, че не го четат само манекенки. Четат го жените просто. А този лаф с манекенките ме изкарва извън нерви. Още повече, че в България нито има модна индустрия, никто има истински модни списание, че да има манекакнки. Толкоз.

8

11

преди 13 години

Оценявам го като писател, ни замен не е велик или чак толкова значим. Неговите книги са подобие на детските книги които аз съм чел преди 25 години.Книгите му са поучителни и добре структурирани, но немисля, че за зрял човек трябва да са нещо велико, защото просто се предполага,че тези неща са научеи и изучавани още в детските години на даден човек.Не ме учудва,че е популярен при тази масова простотия и невежество. Не случайно е любимец и на 99% от манекенките, просто те сега преоткриват колелото

7

е

преди 13 години

по-добре ни иформирайте какво не са забранили в Иран ?

6

Анонимен

преди 13 години

Веднъж се опитах да чета една негова книга и на 50-тата страница се отказах. Е няма такава тъпотия просто.

5

Анонимен

преди 13 години

Да, от теб ще излезе много добър диктатор. Но докато станеш такъв, ще ме светнеш ли какво значение има, че на теб ЛИЧНО не ти харесват? Въпрос на избор е какво да чете даден човек. Страшното е самото действие, което са извършили, това трябва да плащи дори хората, които не четат. Да не забравяме, че всеки репресивен режим е започвал с горене на книги.

4

Жоро

преди 13 години

Сигурно им пречи, че са безкрайно безсмислени. Бога ми, ако в Иран са се спасили от тази напаст ги поздравявам.

3

Анонимен

преди 13 години

*** фанатици. Какво толкова ви пречи в книгите му?! Да не би да има нещо политическо. Тези са по-зле от комунисти. И това го правят в момент, в който се напъват да докажат, че не разработват оръжия. Не си помагат изобщо...

2

манекена

преди 13 години

Нищо то в Иран манекенки няма, поне не професаионални

1

манекенка :)

преди 13 години

От Алхимикът насам праска продукция на едро, без да му мигне окото. Милите ирански фризьорки, козметички и мутрески, сега няма кой да разкрие съкровени истини от типа "Войнът на светлината не се бои от сянката, но все пак пристъпва към нея предпазливо, защото не знае какво крие тя" Мухахахаххахахахахахаааа. Е--ти циркаджията - ама като има балъци, ще има и тарикати с интелектуални претенции