53

-.-

преди 13 години

Къде видя да мразя ? Просто не сме "най". И е тъпо да се използва въобще "най" за нещо такова.

52

Анонимен

преди 13 години

imenno ! :)

51

журналист

преди 13 години

На мен написаното в пътеписа ми беше интересно. Мога само да поздравя автора и да го насърча да продължава да пише и да снима. Успех.

50

хмх

преди 13 години

Как ми омръзна от мразещи хора, толкова сте оскотяли, че не можете да се зарадвате на нищо! Жалко за вас, наистина! И разбира се, че навсякъде по света има красиви гледки и жени, ама какво ли ви пречи да оценявате достойно това, което имате!? Аз съм излизал в чужбина и какво има там? Достатъчно простотия да се мери с тази по нашите земи и красива природа, на която нашата не отстъпва! Но слепците са си слепци, а мразещите вредят не само на другите, но и на себе си и децата си...

49

mimi_anelia

преди 13 години

Стилистиката и изазителните средства в тази статия успешно могат да се използват в някои издания, педназначени за аудиторията над 18 години:"Затварям очи, не искам да ги знам гледките, усещам какво ме чака горе, искам да го поема с очите си наведнъж, искам да ме блъсне силно""Смуча аз, смуча от енергията на Родопите...""После се отпуснах на скалата, премаляла, запъхтяна и опиянена от всичкото наоколо."Загоряло ли е това момиче, що ли?

48

хахааа

преди 13 години

Аи, Коко, бягай от България, нокой не те спира или сега ще обжинив държавата за всичко, в което не си успял?

47

въх ма,маро

преди 13 години

То всичко хубаво,но какво прави този "енергиен вампиризъм" в заглавието?Авторката има ли представа за това нещо и защо изобщо го е употребила!?

46

Анонимен

преди 13 години

Наистина си имаме красива природа, но е вярно и това, че навсякъде по света има красива природаи и ако човек има способността поне замалко да се отдели от еднообразното си ежедневие и да обърне внимание ще забележи. Обаче на някои хора от твърде ранна възраст им е промит мозъка с патриотизъм родолюбие и - оттам прекомерна субективност когато трябва да се оценяват реално нещата."Мойте планини, мойте жени мойте реки и мойто магаре си е най-убву и те това е".Ами парка Yellowstone пък не е в БГ.

45

стефко

преди 13 години

статията е хубавка, но защо трябва да бъде разваляна от тъпотийки като тая: "На 360 градуса е пищната Родопа планина". нали всички сме ходили на училище, нали всички сме виждали транспортир и сме мерили ъгълчета и сме чертали окръжности с пергел... защо после всички забравиха каква е разликата между 180 и 360 градуса? :D

44

вампиризъм

преди 13 години

ми то това е вампира

43

льоля

преди 13 години

Ооооооох, аман от *** ***, дето са чели, ама по-са кълвали от тук от там!

42

левскар

преди 13 години

поредната реклама посетете България,лошо няма ама манталитета на хората е непроменим.Наште "бизнесмени"в туристическият бизнес ,може цяла поема да се напише за тях.Не природата гони туристите и Българите в други държави , а наште бизнесмен и персонал ,че са ги събрали из под вола теле.колкото и стайтийки да напишете за реклама,няма да помогнат.Трябва цялостна промяна в политиката ,бизнеса ,обслужването инай-важното в умовете на хората.ТУРИСТ=ПАРИ ако имаш акъл да ги вземеш.

41

Анонимен

преди 13 години

Прав си ... каката е развратна, но не си признава

40

bgf

преди 13 години

Тази планина е моята планина. Там е преминавало детството ми през ваканциите. Около село Момчиловци е родният дом на прадядо ми. Този дом е в местността Чуфаджиица, до Роженските поляни и някогашната граница, до Чепеларе, между Турция и Румелия. Рождената ми баба, майка на татко, е от района на Ксанти, бежанка, като дете, след Илинденското въстанието, от 1903 година. В Момчиловци, за последно ме е водил баща ми, през 1981 година, на гости на свой приятел от селото поп Каньо. От този момент до днес не съм ходил там, страхувам се да посетя отново Родопа планина и да я покажа на децата си. Е вече съм трудно подвижен човек с увреждания.Това е връзката ми с югозападна България и Момчиловата държава. Другият, мой край е северозападна България селата: Забел и Зелениград, в Трънско. Хората и в двата района на България, за които говоря, са изстрадали и страдащи и в момента хора на България, които оцеляват някак си.Днес, от края на 19 век, майчиният ми род и децата ми живеем в София.Продължавам да мечтая да покажа на децата си магията на Родопа планина и местата от Земята, в Европа и Африка, които чувствам свързани с Моята планина.

39

Анонимен

преди 13 години

Историята на Момчил е интересна и от друга гледна точка.През цялото Средновековие аристократичните титли се получават за лични заслуги и едва след това започват да се предават потомствено.Тоест,в началото на историята на всеки такъв род има по един обикновен човек,проявил при някакви обстоятелства забележителни лични качества. Нашите средновековни хроники са или унищожени,или сведения (включително и наши древни документи) се намират в труднодостъпни чужди архиви. Малко знаем за аристократите ни.

38

......

преди 13 години

Каквито снимките, такава и статията :( Видке, като започна да пишеш, се справяше повече от прилично. Колкото повече години минават, толкова по-зле става. Защо? Разбирам, че от състрадание ще ти публикуват всяка глупост тук, ама дай си малко зор - все пак има и читатели, които помнят добрите ти времена.

37

-.-

преди 13 години

Правиш разликата межу красива природа и най - красива, както се изказват няколко коментара по - надолу, нали ? Не отричам, че няма хубави българки, ама не са и най - хубавите. Някой чужденец като го питаш ест., че ще ти каже това, той е прекарал вечерта в някоя местна чалготека или просто е отвратен от всичко друго и няма за какво да се хване ...

36

Анонимен

преди 13 години

36, всяка държава има своите красоти.Просто в България много такива са събрани на сравнително малка територия. А за женската хубост - всеки си има вкус.Не забравяй обаче,колко чужди пътешественици и учени са писали за външността на българката от стари времена до днес - едни описват личини впечатления, други правят антропометрични изчисления и изследват как са култивирани някои типове външност. Но теб никой не те кара насила да вземеш българка за гадже или съпруга.Чужди страни сме видели - много

35

koko

преди 13 години

Да обобщя: България не е с най-хубавата природа на света, българките не са най-красивите на света и кухнята ни е отвратителна.....

34

MP42

преди 13 години

"Енергиен вампиризъм из Родопите"....Енергиен вампиризъмПо своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удовлетвори своя постоянен енергиен глад. Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият иим шанс да продължат да живеят.