57

Анонимен

преди 13 години

Добре де, вие какво предпочитате една умна и образована 50 годишна жена грижеща се за детето си с любов или 12 годишна *** за която детето е само средство да получи повече пари? Аз със сигурност предпочитам българката! Хора, както е тръгнало *** ще ни претопи, вместо да мрънкате, се радвайте, че все още има българки, които се наемат да родят. Защото става страшно!

56

майка 2

преди 13 години

Категорично вярвам, че хора, които и на 50 години се борят с всички сили и вяра да станат родители, са много по- достойни от някои, които на 15-16, а дори и на 19, са открили "що е то голо тяло и човешка анатомия".

55

Анонимен

преди 13 години

Аз пък много се радвам на такива жени, които вместо да гледат сапунки и да се чудят какво да правят по цял ден са решили да посветят живота си на нещо велико-раждането и отглеждането на дете!

54

Нео

преди 13 години

Ако е със собствена яйцеклетка, заплащане от Фонда - ОК. Ако е с донорска след 45-45г, защото вече е започнала менопауза, може да се поспори дали да се плаща от Фонда...Всеки си има мнение по въпроса, зависи дали държавата смята за приоритет подпомагането на донорски раждания поради започнала менопауза. За някои тя идва по-късно, за други по-рано. В световната практика менопауза над 42г. не се смята за прекалено ранна

53

майка

преди 13 години

Уважаеми гражданино българин с постинг 38,сигурно не ти е лесно да живееш, когато мислиш само за пари и "кой какво иска да ти вземе". Не мога да си представя, че когато се обсъждат такива важни проблеми, някой сухар говори за "експерименти" или "мероприятия". Очевидно е, че не си се срещал с болката на семейства, които имат толкова много любов и обич, и желаят да я дарят на едно малко съкровище и човек, но по една или друга причина, това за тях не е "лесно меропирятие".

52

Анонимен

преди 13 години

Как можеда сте толкова жестоки! Познавам жена, която цял живот заедно с партньора си се бори да имат дете. Е, накрая успя на над 40 години. Ами ако беше малко по-възрастна? Могат да ви уверя, че не съм виждала толкова всеотдайна и грижовна майка. Ама вие ги оплювайте тези жени и давайте помощи на 11 годишната Айше за да се плоди. По-добре парите от данъци да идат за такива жени, отколкото за 15-тото *** на ***!

51

тежък

преди 13 години

браво точно така да има повече българи и заедно с това ограничете детцките до първо дете плюс и за второ но ако родителите имат брак и без детски за непълнолетни родилки щот ония тъмните въобще незнаят какво правят пък и това ако не стане сега след някоя година може те да ни управляват-- в парламента прогледнат малко

50

Анонимен

преди 13 години

A ne moge li bez ograni4enia.Kakvo e tova, ako ne vuzrastova diskriminazia.Zashto do 50, a ne do 60, naprimer?

49

Фани

преди 13 години

Ех, какви хубави дечица на снимката!

48

11

преди 13 години

Споделено от 25-годишния син на възрастни родители: "На седемгодишна възраст се чувствах като чичо. Бях вглъбен, сериозен, сухар. В колежа другите се забавляваха на бирените партита, а аз стоях в ъгъла и не можех да контактувам с тях равностойно, сякаш бях пенсионер. От малък мисля за момента на смъртта на родителите си. Те ми дадоха много, но не успяха да споделят детството ми, защото бяха твърде отдалечени от собственото си детство"

47

апокалипсис сега

преди 13 години

"Тук не става въпрос за дискриминация, а за някаква МЪЖКА ПРИУМИЦA-ЕКСПЕРИМЕНТ.ЖЕНИ БЕЗ МЪЖЕ - ДЕЦА БЕЗ МАЙКИ И БАЩИ !!!Лesno e да накараш една жена да роди на тази възраст. Тя все се надява да оцелее. "КОЙ БИ СЕ ЗАНИМАВАЛ С МАЙКА НАД 50, АКО НЯМА КОМЕРСИАЛНИ подбуди????

46

Анонимен

преди 13 години

Еми те данъците по принцип са за неща, които като цяло засягат данъкоплатците (поне по идея). Така че за да се харчат пари за нещо от държавния бюджет по принцип трябва да е полезно на голям процент от хората.

45

брей

преди 13 години

Като гледам основният коз на противниците е:" Как ще изглежда майката пред детето си на еди колко си години?" Този коментар никъде освен в България не се среща-хората имат деца когато това се случи!А не е ли вярно, че има и жени на 20, които изглеждат на 50 !? И кое е по-важното да възпиташ детето или да изглеждаш добре, за да не го питат в детската градина, кой го води? А това кой колко време има с децата си на този свят е божия работа!

44

до poohy

преди 13 години

Днешните деца на самотни родители са процентно по-несигурни, по-невротизирани, по-зле възпитани, по-академично затруднени и по-подтиснати от децата, растящи в традиционно семейство - цитирам резултата от проучване в UK, където извънбрачието се превръща в широко възприет модел, но данните са тревожни.

43

ЗЕВС

преди 13 години

до poohy беше наложен такъв модел на развитие в който децата могат да бъдат по лесно манипулирани, далече от моралните ценности, съвети далече от родителите - тези които наистина се грижат за тях. Оставени на самотек, отхвърлени те са лесна, контролируема състема извън семейството.

42

Анонимен

преди 13 години

Ако сами си плащат ти казах какво ти е мнението ми: ако искат и на 70 да раждат, това не ме интересува.

41

poohy

преди 13 години

до 32 - Боже,боже !!! - жена, която иска "ДЕТЕ БЕЗ да има ЗАКОНЕН съпруг" била безотговорна !!! ха ха !!! В кой свят живееш? Днешните деца поголовно растат с един родител или в семейства без граждански брак.

40

Кукуригу

преди 13 години

Макар че... ако питаме "данъкоплатците", те обикновено са твърдо против да "плащат" за каквото и да било, което не ги засяга лично. :-D

39

Анонимен

преди 13 години

Тук не става въпрос за дискриминация, а за някаква МЪЖКА ПРИУМИЦA-ЕКСПЕРИМЕНТ.ЖЕНИ БЕЗ МЪЖЕ - ДЕЦА БЕЗ МАЙКИ И БАЩИ !!! Лesno e да накараш една жена да роди на тази възраст. Тя все се надява да оцелее.

38

Кукуригу

преди 13 години

Никой не те кара да плащаш. Достатъчно е да нямаш думата да ЗАБРАНЯВАШ. Имат се предвид жени, които са готови сами да платят за оплождане ин витро, но не им се позволява.