15

wiktor

преди 13 години

Да си дойдем на думата. Кои от тези неща бяха открити в БАН?

14

Анонимен

преди 13 години

Според дарвинистите хората произлизат от маймуните. Според неодарвинистите не само хората, но и останалите животни произлизат от маймуните. В България обаче всичко произлиза от д-р инж. Пожарникар Милиционерски.

13

Перник на 3 морета

преди 13 години

Тия откриватели всичките са от нашия край. Ако го нямаше Перник, още света нямаше да е открил коолото.

12

Топло

преди 13 години

И Science ли даде рамо на политиката? Да напомня, "откритието" за човешко влияние върху глобалното затопляне спечели Нобелова награда за мир, не за наука. Кой е получил Нобел за мир напоследък: Барак Обама малко след избирането му за евентуални бъдещи заслуги, Марти Ахтисаари за плана му за независимост на Косово, платен от албанската мафия, Ал Гор и IPCC за теорията за антропогенното глобално затопляне, преливаща милиарди от нашия джоб в "зелени" фирми - признато като поредния Нобелов скандал.

11

нобел

преди 13 години

Ало нобелиста- пожарникаря е д-р инженер.Ти какъв си - *** може би?

10

CO2

преди 13 години

Глобалното затопляне не е откритие, а безпочвена констатация.

9

Нобелист

преди 13 години

Ама моля ви ! А къде е колосалния принос на малка България ?! За първи път, в световната история и география ние доказваме, че от пожарникар може да се създаде министър-председател, а от учител по физическо - министър на МВР.Тази теория кореспондира с друга, която твърди, че от всичко може да се създаде всичко. Важно е, че ние го показахме първи на практика !

8

Анонимен

преди 13 години

БАН имат принос в НАСА за множество успешни научни открития - не им пречат.

7

Оле!

преди 13 години

Това, че български уред е летял до луната, може и да е някакъв повод за гордост, но не виждам какво общо има с 10-те научни ОТКРИТИЯ на десетилетието? Дори и да бяхме изпратили 15 космонавти до Луната, това нямаше да е кой знае какво за останалото човечество, освен за нас самите. С което не искам да споря с никого, просто припомням заглавието на темата.

6

Анонимен

преди 13 години

Пропуснали са и едно прозрение на нашата мутра от преди няколко седмици - вглеждайки се постоянно в огледалото пред себе си и във влажните погледи на журналистките Боко тиквата открил за себе си, че е мъдър и скромно го съобщи на публиката.

5

Томов

преди 13 години

До 1, да знам за този уред има доста написано за него по блогове. За съжаление не и в сериозните медии. Отлична работа на българските учени!

4

Томов

преди 13 години

До 2, нищо не казват за човека? Извинявай но 5 от точките са свързани с биология и медицина, пряко отнасяща се за познанието ни относно как точно работи организма и как се чупи. Нима не четем една и съща статия?

3

от 2

преди 13 години

Честно, ако имам проблем няма да ме интересува науката, която не може да помогне да реша проблема си.

2

Анонимен

преди 13 години

Не виждам коментарите по темата.Някой да има същият проблем?

1

Анонимен

преди 13 години

Нищо не се казва за човека.Какво е открито ново за него?Учените успяха ли да възкресят поне един човек?Успяха ли да утешат някой страдащ от нещастна любов?