25

Анонимен

преди 13 години

Заща никой не коментира формулата за класиране на кандидатите?Методът Хеър-Нимайер е несправедлив,дискриминационен и антиконституционен!

24

томов

преди 13 години

Ако Конституцията се промени и зе запише в нея, че имат право да гласуват само пълнолетни хора, завършили средно образование, и са редовни и коректни данъкоплатци. Няма логика, хора които не изпълняват задълженията си към страната, да имат и да искат права от нея.

23

Анонимен

преди 13 години

Изборният туризъм може да се премахне само с един единствен текст:Гражданите гласуват там където учат,работят,получават пенсии или обещетения за безработица.Двойното гласуване може да се инкриминира и да се обяви за престъпление срещу установения в държавата правов ред.

22

Def

преди 13 години

Адресната регистрация е много важно не само за гласуването, хора с фалшив адрес много лесно могат да си правят всякакви престъпления, после ходи ги дири. Крайно време е държавниците да се замислят за този проблем а не само за мижавите избори.

21

da

преди 13 години

императоре ..императоре..

20

5

преди 13 години

Изборния кодекс дава възможност голяма част от изборните престъпления, ДА, престъпления, да бъдат ограничени. Но това не изнася на мутренско-мафиотската ни олигархия, факт. Една България със въстановена държавност и тръгваща нагоре икономика на никой не му изнася, и на нашите местни мафиоти също - ограничават се възможностите за безнаказано източване на държавата - тоест, на нас.

19

ел

преди 13 години

"с такова гражданство са и 90% от децата на управляващата върхушка"Грешиш, повечето страни, включително и в Европа, не допускат двойно гражданство. Ако си взел чужд паспорт и те олепят, че вадиш и български, по съкратена процедура оставаш само с българското и вън от държавата. Но по принцип си прав, че не бива да има двойно. Не само заради турците, а и заради фалшивите бесараби, макета, руснаци, *** и кви ли не още.

18

Анонимен

преди 13 години

В Литва , Латвия и Естония право на гласуване имат само граждани,с най-малко средно образование и двойното гражданство е забранено те също са в ЕС някой нещо да им казва,но там има държавници а на предатели!!!

17

Един Българин

преди 13 години

за 3 може би ще ни съдят в Страсбург, но останалите са добри предложения. Невиждам проблем и това с мотивацията за адреса да се въведе. Така ще решим косвено проблема с половината от купените румънски гласове . . . Трябват ни ДЪРЖАВНИЦИ, а не политици!!!

16

Българин

преди 13 години

До *** и Колю - ДПС може и да претендира, че не е чисто етническа или религиозна формация, защото в нея членуват и доста православни българи (изменници на Българският народ), но какво да кажем за ДРОМ, Евромангал и прочие хъхряшки партии, които при това са оглавявани от доказани криминални престъпници ?!?Къде въобще гледа това пършиво правителство?

15

Бай Колю

преди 13 години

Само на теб отговарям, защото само ти изказваш мнение, а не псуваш като каруцар, но то това явно е върпос на възпитание...Та, нарушението на Конституцията с ДПС е гадно, но това, поне според мен, не означава че другите нарушения, които сега се правят, са по малко гнусни! Така че, неспазването на някаква част от Конституцията, не е оправдание за неспазването в друга част! Напротив! Създава се идиотска традиция, *** прецедент, да имаме Конституция, уж върховен закон, пък всеки управляващ да си го нарушава както му хрумне! Конституцията трябда да се спазва! И в случая с ДПС, и в случаите с изборното законодателство! Това е истината!

14

Българин

преди 13 години

Има по-прости, очевидни и елементарни мерки:1. Който е неграмотен, да НЕ гласува;2. Който не плаща данъци, да НЕ гласува;3. Който живее на социални помощи, тоест на гърбът на държавата, да НЕ гласува;4. Който бъде уличен в купуване на гласове - в затворът;5. Който бъде уличен в продаване на гласът си - лишаване от избирателни права до живот.Просто и ясно !!! Но управляващите ни биха посмели да предприемат тия мерки, защото са *** лакеи !!

13

Анонимен

преди 13 години

бай Курлю

12

Анонимен

преди 13 години

Бай Колю,слагай си феса,готов си за Анадолатам ще гласуваш за твоите приятели

11

Бай Ганьо

преди 13 години

Ако някой спазваше конституцията, ДПС изобщо нямаше да съществува и животът ни можеше и да е малко по-добър. Разгледай чл.1.

10

Бай Колю

преди 13 години

Безкрайни са възможностите на разума на българските политически ***! Едно брутално нарушение на Конституцията, като лишаването от право на глас, абсолютно против правилата заложени в Конституцията, където изрично се казва, че само поставените под запрещение или изтърпяващите наказание НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ (Чл. 42.1. Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.), да бъде оправдано с друго брутално нарушение на същата тази злощастна Конституция, която дава право на всеки да си избира местоживеенето, което му право може да бъде нарушавано точно в три конкретни случая, също категорично споменати в Конституцията! (Чл. 35.1. Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.) В крайна сметка, така ще я караме.... Едно безобразие се оправдава с друго още по голямо безобразие!!!! Жалка картина!!!

9

Джак

преди 13 години

Разследвайте корена на злото а не последиците. Разследвайте как партиите купуват гласове и анулирайте резултатите на тези партии. Когато един играч на покер лъже просто го застрелват или по-цивилизовано моментално го махат от играта.

8

Petkov

преди 13 години

Добре си го измислил, но за целта първо трябва да се променят няколко члена от Конституцията. Дотогава това, дето си го написал са само добри пожелания. И да, предполага се, че са големи умове. Поне са по-големи от голяма част от пишещите тук.

7

Гошо Тъпото

преди 13 години

Каня професор Константинов да провери всички ...съмнителни адресив Кривунделово.Преди това да мине през бръснарницата на Леската да го поожули,че иначе ...кривунделци може да го вемат за...гастролиращ *** и да го ступат.

6

Решение

преди 13 години

Една от най-ефикасните мерки, която може да реши проблема е премахването на двойното гражданство. Но не се чува и дума за това, защото с такова гражданство са и 90% от децата на управляващата върхушка. Всички други мерки са само пушилка. Който иска да е българин, ще е само българин и гражданин на ЕС, а който си избере друго гражданство - много му здраве.