227

стараеща се майка

преди 13 години

Някой от коментиращите направи ли справка, че става дума за деветокласници, които са изучавали в 8 клас по 18 часа седмично чужд език, 4 часа български език и литература и само 3 часа математика? И са държали в края на 8 клас изпит по чуждия език, чиято оценка влиза в дипломата за средно образование! Това е благодарение на умните идеи на г-н Даниел Вълчев. Предният випуск ученици са се представили много по-добре, понеже не са учили по такава безумна учебна програма. И кой е главният виновник?

226

vania

преди 13 години

1+1=NENORMALNITE sa lipsvashtite v zalite. Dokato ignorirame sporta i negovoto razvitie,kato nachin za vuzpitanie,decata shte sa tupi i debeli..,a sled vreme tezi deca shte sa roditeli na......NIAMAM DUMI!

225

НЕГЪР

преди 13 години

започвам от теб !

224

Анонимен

преди 13 години

Коментара е ***. Върнете програмата от времето на Тато и всичко ще е наред. Целта на сегашната образователна система е оглупяване на нацията по западен и американски модел. Нека не ми се сърдят завършилите Кембридж и т. н., но какви специалисти могат да бъдат, след като по цяла нощ работят за да се издържат, а тия които имат татковци бизнесмени не напускат баровете...

223

Анонимен

преди 13 години

Основно вината е в учителите. Не всички, но повечето от тях са искали да се реализират в друга професия. Не са упели и са станали учители. Те не обичат работата си, което означава, че не я вършат както трябва. Когато кандидатствах, преди 15-год. педагогика се пишеше винаги на последно място, и ако не можеш да влезеш нищо друго ....тогава учител. Изводите са ясни.

222

до Ветеран-221

преди 13 години

Какви са твойте знания? Правописни греши има дори и в коментара ти... Ето за това става дума... Учителите не пишат правилно, а какво да искаме от децата??? Виждал съм учител по български език и литература да пише неграмотно по разни форуми... Или пък да пише на маймуница...

221

uchitelka

преди 13 години

*** idvat v uchilishte chas predi goliamoto mejduchastie. Poluchavat bezplatnia sandvich, shoko i izchezvat.Za kakvo govorime izobshto...? To biva balgarska tapotia no chak pak tolkova ne biva !Nashite deca si plashtat vsichko skapo i preskapo za da hranim i oblichame mrasnite kradlivi *** !!!!!!

220

до: ветеран

преди 13 години

Най обичам някой да ми каже колко е образован и след това да напише "За това" вместо "затова" и да ми слага запетая между "въпреки" и "че"... Не е редно преподавателите да не знаят езика, а да очакват от децата обратното. А за ученето - родителите да обръщат повече внимание на децата, в училищата - за отговаряне на учителите, непослушание в час и още повече за налитане на бой и тем подобни (много често срещано напоследък) - бой през ръцете. Сега може и да реват много, но някой ден ще станат ХОРА

219

poohy

преди 13 години

до 222 - явно не си в час. Това, което предлагаш - дебати, реч, писане на бизнес писма, инструкции и СВ, комуникиране го има повече от десет години в гимназиите.

218

poohy

преди 13 години

до 220 ...и какво ми разказва детето,... - Абе ти на родителски срещи ходиш ли да чуеш какво ще ти кажат учителите - за теб детето е последна инстанция за истината ли- ха ха.

217

родител

преди 13 години

Сменете училището незабавно...Има добри училища и добри учители.И да , не прехвърляйте родителските си отговорности на училището и учителите.Там не е забавачница или място , където се компенсира родителския дефицит!

216

Наблю

преди 13 години

Статията е простовата и ефирна. За съжаление и коментарите покрай нея също. Тази оценка е дадено за нещо което въобще не се учи в българското училище (четенето изучавано до 4ти клас) няма нищо общо с това изследване. Мисля че не само четене но и други дисциплини трябва да залегнат в българското училище, като дебати, реч, писане (на бизнес писма, инстукции, CV), комуникиране и пр.Ще трябва обаче да се постесни литературата и тук авторите ще писнат защо не се изучава този или онзи класик.

215

ветеран

преди 13 години

От тридесет години съм в образователната система и твърдя,че не съм некадърен преподавател.Съгласна съм, че както във всяка професия и при нас има хора,които са добри специалисти, но лоши педагози.За това си има много причини,обаче една е вътре в нас- всички университети снижиха критериите си за подбор на студенти ,особено педагогически профил,който е най-непопулярен.А защо ли?Аз самата бих напуснала професията въпреки,че мога да бъда полезна със знанията си.Само че напоследък няма на кого!

214

просвета

преди 13 години

НЯМА ЛОШИ УЧЕНИЦИ, ИМА ЛОШИ УЧИТЕЛИ ! В училищата не ги учат изобщо. Никакъв контрол. Синът ми е на 14 години. Като гледам какви са му учебниците, как ги учат в училище, и какво ми разказва детето, вече съм н а мнение по добре д а не ходи на училище.Там е страшно. Ужас и безумие. По добре да не ходят на училище. Това е истината,там нито ги учат нито възпитават нито някакъв контрол изобщо нищо. Тотален срив на образованието. Тотален.

213

Не ми е безразлично

преди 13 години

Искам да припомня думите на Веселин Методиев, казани на едно съвещание с учителите: "Училището не е място за превъзпитаване на деца на невъзпитани родители." Училището надгражда, но основата се изгражда от родителите. Не можеш да построиш къща без основи.

212

ДО 203

преди 13 години

+ НЕКАДЪРНИ ДИРЕКТОРИ ,КОИТО ТРЕПЕРЯТ ЗА МЕСТЕНЦАТА СИ И ГОЛЯМА ЧАСТ УЧИТЕЛИ ПО ПРОФЕСИЯ ,НО БЕЗ ПРИЗВАНИЕ.

211

Това е рузултатът

преди 13 години

Проблемът не е в системата, а в това че по-голямата част от проверените ученици са деца на всестранно развитите личности на славното социалистическо образование - най-консуматорското поколение в българската история. Трънката не ражда праскови! Затова народът казва: Що дал Господ, та що да вземе дяволът?

210

mon

преди 13 години

Правилното заглавие на статията е : ''НИЩО не е наред в системата,за да има неграмотни ученици''

209

tujen fakt

преди 13 години

EI BULGARI,NQMA KOI 4OVEK OT DRUGA DURJAVA DA VI ZASHTITAVA I DA GOVORI DOBRO ZA VAS,SHTOM VIE VZAIMNO SE IZQJDATE...BUDETE EDINNI I SPLOTENI I SAMO TAKA SHTE SE OPRAVI VSI4KO..NE VQRVAITE,4E SME IZ4EZVASHT NAROD,NIE SME SRED NAI-STARITE NARODI V SVETA I V DALE4 PO TRUDNI SITUACII SME OCELQVALI..

208

tujen fakt

преди 13 години

I predi mnogo godini,i sega e imalo negramotni ,no togava sa pokazvali samo dobrata strana na obshtestvoto,a nie v dneshno vreme samo loshata,nikoga nqma da napishete,4e ima talantlivi i mnogo dobri u4enici zashtoto ste sviknali da budete 4ernogledi...Kolkoto i da govorite loshi neshta za podrastvashtite,te shte sa neshto mnogo pove4e ot starite pokoleniq !!!!