352

Читател

преди 13 години

До пост 311 Човек, трябва да критикуваш най-много началната си учителка! Не знам какво и колко си учил, но правописа на родния ни език определено не го владееш!!!

351

rabia

преди 13 години

Ваканцията на учениците е колкото коледните празници на възрастните.Защо я наричат ваканция тогава? Много глупаво обяснение за намаляването и от преди две години - матурите. На матури ходи само един випуск годишно, а от ваканция са лишени всички.

350

Анонимен

преди 13 години

Да им пратят както на 14 януари пред парламента 30 000 полицаи да ги пребият. Бат Бойко тогава като кмет получил много важен сигнал, че била заложена бомба и заповяда жандармерията да набие хлапетата защото видиш ли били застрашени

349

до батко -360

преди 13 години

аргоментиран отговор -браво !който те е разбрал ще стане човек !!!

348

батко

преди 13 години

Учебните програми се усложняват с всяка изминала година, защото науката напредва с бързи темпове. Ако по времето на родителите ти генетиката е била на Менделово ниво, сега вече се знаят все повече неща за фината регулация на генната експресия. Няма как да бъде същия по обем и сложност материалът. Умният човек обаче може да обработи информацията. Зубрачът може само да я назубри и да я забрави, след като излезе от училище. Целта на съвременната система е подбор на мислещите хора.

347

батко

преди 13 години

"Стачкувайте" тогава за по-добри учебници! Ще получите подкрепата на обществото. И още нещо да ти кажа - "стачка" може да направите, когато зависи нещо от вас. Например, ако железничарите не отидат на работа, ще се блокира тази част от транспорта. Ако лекарите не отидат на работа, ще *** хора. Ако вие не отидете на училище, ще получите наказания. Ако не стъпите в училище изобщо, загубили ще сте само вие - просто няма да получите диплома за образование. Виждаш лли разликата?

346

Иван92

преди 13 години

За какъв опростен учебен материал говориш? Преди няколко коментара дадох конкретен пример с биологията. Еволюцията е ужасно обяснена. Учебникът ни по свят и личност е абсолютно неразбираем. Моите родители не могат да разберат какво уча по предмети, които като са били на моите години са им били лесни.Ако не вярваш, вземи например учебника по свят и личност за 12 клас на Просвета или физиката за 10 клас на анубис и ще разбереш за какво говоря.

345

Анонимен

преди 13 години

*** ЛИГЛЬОВЦИ!!!

344

SS

преди 13 години

"ние само учим и тва е" много правилно го каза момичето, нямат право на стачка като не работят, селяндурска работа

343

ev

преди 13 години

na teb tochno ne ti triabva po-dylga vakancia.....

342

левски бургас

преди 13 години

ТАКА АКО СИ ПРАВИЛ ТИ ДА БИЕШ УЧЕНИЦИТЕ Е ДРУГ ВАПРОС ТОВА ЧЕ ИМА ЕДИНИЧНИ СЛУЧАИ Е ДРУГ ВАПРОС ВАПРОС НА ВАЗПИТАНИЕ

341

Анонимен

преди 13 години

Първо напърво само в България наричаме учениците в гимназията деца. Това не са деца, а млади възрастни, така, че вместо да се притеснявате, че им е малка ваканцийката, че им тежат много чантичките и че ги претоварват с труден материал хванете се стегнете малко. Труден материал ли? Ами вие какво искате в 10 клас да ги учат на математика с "какво ще остане ако имаш три банички и изядеш едната". Много е тъжно, че третирате децата си като *** и не им поставяте никакви стандарти, които да достигат. Оставили сте ги да се носят по течението. И още по-лошото е, че подкрепяте въпросната малкоумна "стачка" при условие, че много добре знаете колко много отсъстват децата ви от училище така или иначе. Всяка година държавата дава по 1500 лева на дете за образованието му, отделно вие му купувате учебници за по 200 лева, дрешки и му давате пари за да ходи всеки ден, с които да си купува мазни сандвичи и цигари(в най-добрия случай) и накрая заставате и подкрепяте децата си, че имат нужда от още почивка за да изтрезняват заедно с вас от новогодишния запой. Засрамете се и започнете да давате пример на челядта си ако искате един ден да има кой да ви помага на вас като остареете.

340

Анонимен

преди 13 години

Горкичките дечица... Ваканциите им не са по-малки от моята навремето, учебният материал им е опростен и намален... Е, да, нямат кадърни учители, ама то не е за чудене - кадърни учители за 350 лв. няма да работят, а когато поискаха повече кой ги подкрепи? А ако бяха получили подобаващо заплащане, щеше да има възможност за конкурс и назначаване, ама нали всеки разбира и от учителстване...А т.н. "родители" каква отговорност ще понесат сега за нарушаването на обществения ред от наследниците си?

339

fgdgf

преди 13 години

neznam kakvo mislqt drugite no dori i vii vazrastnite veche nemojete da se organizirate taka kakto napravixme nii balgarskite deca..... a sega pomislete nad tozi komentar !

338

до 342

преди 13 години

*** ти ако искаш,за да не се 'натоварват дечицата',може да се разтегли програмата и основно да се завършва на 18,средно на 28,а?

337

някой

преди 13 години

Не е ли важен все пак духа и идеята с която го правят, това че не могат да се аргументират е че нямат, организация, нямат избран говорител с ясно изразени цели и виждания... то си личи и кмета с каква сериозност ги прие, всичко е липса на организация, но евала все пак... всички който нареждат Бургас и провинцията ми са ясни какви ***, разглезени, надути софиянчета са, нали сега ви живея в прелестния град и ви гледам сеирите, ***... мене лично по ме потресе журналиста О_о

336

Анонимен

преди 13 години

Френските деца се наредиха до родителите си и възрастните хора за да протестират против пенсионната реформа. Отде да се вземе толкоз дълбочина в мислите и у българските деца. Пълна простотия!

335

Митко

преди 13 години

Като е сложен материала и няма добри учители, да вземат да стачкуват за това не, че ще имат намалена ваканция. Ти като работиш имаш по 4 месеца отпуска в годината?

334

NEYZNAVAEM

преди 13 години

EH TOWKO DA STANE IDAVIDI KAKVO STAVA , WTE YMRE OWTE VEDNAW

333

Боби

преди 13 години

Децата може да са всякакви ама са поне обединени и си защитават каузата и мнението.Тука всички мрънкате против политиците *** заплашвате аз от утре ще *** майката на *** и накрая нищо.Айде бе обединете се както учениците,не не можете.Така,че замълчете и помислете в какви бездушници и роби сте се превърнали.