30

kk

преди 13 години

Вашето Правителство е съставено от най-некадърните и най-недоучени "експерти"!Вие от ГЕРБ никога няма да се преборите с ДЕФИЦИТА!Не само,че нямате необходимите знания,ами и времето ви изтича!

29

Реалист

преди 13 години

ГЕРБ обещава на пенсионерите - увеличаване на пенсиите след 2017 г. С тези мизерни сегашни пенсии няма да останат много от тях. Няма пари понеже България е полицейска държава - на 1 място в ЕС по полицаи спрямо населението. През 2009 г. населението е 7.5 млн, в МВР са около - 50 хил, полицаи,т.е. на 150 души има 1.Франция има 145 000 полицаи при 62 млн.ж. или на 428 души 1 полицай. У нас полицаите се пенсионират много рано и след това работят 20 г. и получават и пенсия и заплата.

28

Истината

преди 13 години

Два са текущите проблеми пред пенсионната система в България сега:1/ раннопенсиониращите се, чиито осигуровки покриват най-много 5-6 години плащане на пенсия, а те я получават средно около 25-30 години 2/ укриването на доходи и неплащането на осигуровкиОсновният проблем обаче е друг - демографската катастрофа в България и намаляващия брой работещи, вместо нормалното увеличение на броя на работещите.

27

mohican

преди 13 години

Ммм да "По думите му през 2017 г. дефицитът ще е нула и ще започне натрупване във фонда" А до тогава може и на 70г да искат да се пенсионираш. И с колко ще ги качът?!? с 10-20лв. А след 2017 колко години ще трябва да се трупа във въпросния бездънен фонд, че и сега осигуровки се плащат ама някои хора гребът с пълни сили за щяло и нещяло от там.На кратко два месеца преди да умрете ще получите висока пенсия с която роднините ви и погребението няма да могат да платят

26

БКП

преди 13 години

БКП, БКП ..... Обещания за светло бъдеще вече 70 години.

25

Анонимен

преди 13 години

Да вярно е че мъжете живеят до 69 години ама онези истинските, смелите, силните дето се пенсионират на 42 г, защото другите умират по на 60 г.

24

Дени

преди 13 години

"Практически ако приемем, че отиваме на 66 години възраст за пенсиониране , както казва МВФ, четири години средно ще могат да ползват пенсиите си мъжете.До този извод стига премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на кабинета, сочи част от стенограмата от Министерски съвет.Премиерът прави сметката на базата на твърдението на здравния министър Стефан Константинов, че средната продължителност на живота на мъжете у нас е 69 години. "ЧЕСТИТО на българите.Плащай цял живот .......

23

Анонимен

преди 13 години

Вината на ГЕРБ е втова ,че не разпределя по равно тежеста на кризата ,така извъртяха работите ,че техен приоритет станаха нац .сигурност ,магистрали и -- т.е. там съкращения няма да се правят ,а точно там щяха да се направят съкращения ,ако бяха други на власт , Герб казаха ,че при тях ще се живее по добре и ще направят хората по-богати ,а в действителност ги интересува само как да закърпят бюджета на гърба на дребния бизнес , много важно като данък оборот не се бил вдигнал да ама всичко ,,,,,

22

rumen

преди 13 години

Приятели, Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Нали помните кой садист е казал на времето...:"... дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно комунизъм..."Че кой *** го иска...???

21

Анонимен

преди 13 години

Играта със сградата се инициира от Весела Караиванова - поуправител на НОИ и цели да подлее вода на Христина Митрева - управител на НОИ. Караиванова е стара далавераджийка и винаги иска да стои на върха на пирамидата. Това явно не пречи на управляващите, щом не я смениха, когат одойдоха на влас.....

20

Боко

преди 13 години

ТОТЮ ли си,СМОТЮ ли си...но си ВЪРВИ!!!Ние не сме в Южна Америка,в ЕС, но с африкански заплати...и това е проблема!!!

19

Анонимен

преди 13 години

С други думи пенсиите НИКОГА няма да скочат! Няма хора в трудоспособна възраст достатъчно за да внасят пари във фондовете за песии! Тези дето ги има ,или ще бъдат и те скоро пенсионери или бягат за чужбина! Младите отиват да учат или да работят и не се връщат. Е от къде да се попълват фондовете за пенсии???

18

радио „Ереван”

преди 13 години

Попитали радио Ереван: Кога ще скочат пенсиите? Радио Ереван отговорило: Тотю, познахме те! Стига си задавал за стотен път този въпрос!

17

Азъ

преди 13 години

Ми донякъде си прав,но кризаа е от 21 години.С ГЕРБ или без него-пенсиите НИКОГА няма да отговарят на акумулираните през годините средства.Така че-нивга!

16

Анонимен

преди 13 години

Държавата ни бедна бедна от най-бедните все с едни и същи средства разбполага в бюджета си - от данаци, митници и т.н. до сега къде стигаха къде не стигаха парите все нещо вървеше криво ляво. Изведнъж при положение че ние сме си в постоянна криза, парите изчезнаха, *** бюджети, *** администрация, *** заплати, никакви боноси и пак не стигат. Е къде отидоха бе???? Дали пък някой не може да ги разпредели правилно, дали не знае как да работи с тях???

15

Анонимен

преди 13 години

Тотю ти за демографски проблем си чувал и много добре знаеш, че дългосрочните ви планове са сметки без кръчмар . Първото е ,че в Бг продължителноста на живота не е като в Западна Европа ,второ много млад народ ще избяга при падането на Шенген тъй като тук още много години ще има символични заплати , трето че *** етнос има други виждания относно осигурителната ви система и четвърто много е възможно от малцинство да станат мнозинство , след това отново ще има стратегия ,в момента лъжеш !

14

Анонимен

преди 13 години

"Пенсиите ще скочат, когато излезем от дeфицита" - т.е. НИКОГА

13

rumen

преди 13 години

Приятели,Пари за пенсионната система, има и при днешното нива на вноските, но!1. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат Пет паралелни пенсионни системи, както е у нас, Солидарна, Капиталова лична (но защо частна), Пофесионална и Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... 2. Пак от гражданите се събира и данък Обществено осигуряване, с който се плаща Конституционното зъдължение на Държавата Социалното осигуряване!!! Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1.Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Общата капитарова система(личния коефициент отчита категорията труд)2. Държавата поема изцяло, чрез бюджета, Конституционните си Социалните задължения(Чл.51 от К-ята)Днес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, което е Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсииИ накрая: - Това, че някой днес има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни

12

HRANA ZA VSI4KI

преди 13 години

брех, този Тотю е страхотен. В министерството му работи една много яка мацка!

11

Анонимен

преди 13 години

Тотю елементарно е: Пенсиите ще скочат, когато се привлекат инвеститори, които да откриват нови работни места и с това безработицата , ще намалее и работещия, ще си внася осигуровки . Толкова ли е трудно да го осъзнаете .С тези ежедневни дразнещи медийни изяви само карате народа да смъква доверието от ГЕРБ