161

хабиби

преди 13 години

И е казано.."ако някой е безгрешен да излезне напред".Няма такива между живите.

160

Силвия

преди 13 години

Казват,че това уш ми било закон.Аз съм на 14 години и много добре разбирам тези неща.За мен това не е закон,това си е чисто престъпление.Ако тази жена и е мил живота,щеше да се самоубие сама,отколкото да се остави на простия ирански народ да я погуби с камъни.Това е твърде несправедливо.Ако тез хора бяха на нейно място какво ли щяха да напряват,мога да пиша още много,но просто не искам да си изливам цялата помия тука,щото ако почна няма да спра и ша направя цялата Иранска държава на ***!

159

КАК

преди 13 години

ПИШЕМ СИ,ЧЕ СИ НЯМАМЕ РАБОТА,ТАЗИ ИРАКЧАНКА КАКВОТО И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ИЗВЪРШИЛА ЗАКОНА ТРЯБВА ДА Я НАКАЗВА,НО ЗА ПРЕЛЮБОДЕЯНИЕ,ЗА УБИЙСТВО ЗАКОНА ДА Е ЗА ВСИЧКИ ПО НАЙ ЖЕСТОК НАЧИНИ ДА Я НАКАЖЕ,НО САМО ЖЕНА КОЯТО Е МРЪДНАЛА ОТ ЛИЧНИ ДРАМИ Я ОПРАВДАВАМ И СРАМ И ПОЗОР ЗА ПРАВОСЪДИЕТО.

158

Вили

преди 13 години

Радвам се,че не съм се родила там

157

Richi

преди 13 години

"Ако не са убили съпруга и с нейния любовник, едва ли някой щял да се занимава с тяхната изневяра."И за изневяра и за убийство,там наказанието е смърт!Според теб за изневяра е по леко щом я убиват с камъни така ли.***!

156

Анонимен

преди 13 години

Ти виждал ли си как се носят иранските жени по улиците на Техеран, и как изглеждат, че говориш такива простотии!

155

Анонимен

преди 13 години

Ти си голям невежа ако сравняваш Иран с Либия и Саудитска Арабия. Да - в последните две страни са фанарици и редовно екзекутират жени за изневяра, но никой не се затъпва за тях. А това, че в Иран женита са купуват за пари като кози е пълна глупост. В случая става дума за убийство. Ако не са убили съпруга и с нейния любовник, едва ли някой щял да се занимава с тяхната изневяра.

154

Richi

преди 13 години

Защо тука всички се правят на разбирачи?В Иран жените са стока която си я купуваш,както и в повечето ислямски страни,за тях е не повече или по малко от една коза.Ако имаш пари имаш жена,ако нямаш пари "ЧАЙКИ".Бил съм в Либия и повярвайте ми никога, ама никога не можеш да видиш жена или момиче да се вози в колата,те винаги се возят от зад на пикапите с добитакът.На скоро имаше случай в С.Арабия,някаква я бяха изнасилили 3-***.Присъдите,на тримата по една седмица арест,жената я помилваха с"КУРШУМ".

153

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

ТОЗИ форум се обърна на женско наддумване. А казусът е пределно ясен. Жената е замислила и организирала убийството на съпруга си, като е мотивирала друг човек да го извърши фактически. С този човек е имала любовни взаимоотношения до престъплението. На лице са две престъпления според Иранските закони: Прелюбодеяние - наказва със смърт, чрез убиване с камъни - и Организиране и съучастие в предумишлено убийство - наказва се със смърт чрез обесване. Изпълнението на първата присъда е отменено, но

152

White Rabbit

преди 13 години

Да, така е , не го оспорвам това.

151

White Rabbit

преди 13 години

Няма смисъл да споря с теб, друже, след като не се усещаш, значи все още си с по-примитивно и ограничено съзнание, но спокойно, всяко нещо с времето си :)

150

Анонимен

преди 13 години

Абе, RabbitСтарите хора са казали: "По добре в затвора, отколкото в гроба."

149

Анонимен

преди 13 години

Ами щом мислиш така - върви да протестираш пред американското посолство - САЩ са страната едно от най-високите нива на екзекузии на осъдени на смърт! Ама ако протестираш там - ще ти яде г*за баница, затова по добре пред Иранското - там може!

148

White Rabbit

преди 13 години

Кой сме НИЕ , че да си позволяваме да ОТНЕМАМЕ ЧУЖД ЖИВОТ ?!? Наказание да , затвор - може би, но смъртните присъди не трябва да се извършват от хората. По-гадно е да оставиш този , който е прегрешил жив и затворен доживот без свобода, защото в крайна сметка след време се осъзнава и му тежи, че постъпките му са довели до тези последици, смъртта е лесна и бърза, ЖИВОТЪТ е труден и бавен.

147

Анонимен

преди 13 години

Иран е била светска държава до края на 70-те! Имали са потенциал и план до 10 години да стигнат нивото на запада което не се нравело на запада. Както американците са помагали на талибаните, така и в Иран помагат на ислямистите да направят преврат. Иран не са араби и фанатични мюсюлмани. Xристияните като малцинство там имат запазени места в парламента. В Иран живее голяма еврейска общност и не мислят дори да се местят в Израел. А този случай с тази жена е поредната пропаганда срещу Иран.

146

славянка

преди 13 години

Децата и жените трябва да са под особената закрила на мъжете, а не да бъдат подлагани на неправди, несправедливост и мъчения. Няма значение каква религия изповядват. Силата на мъжете, се изразява в доброто отношение към жените и децата.

145

продуцент

преди 13 години

Ако тази жена, Сакине Аштиани, успее да се спаси от тези фанатици, и предсказвам блестяща кариера на актриса, защо не и политик !!! Дори от сега и отправям покана за Холивуд....без майтап....

144

Анонимен

преди 13 години

На какво е била подложена жената не се знае - факт е обяче че е имала любовник. И на запад има случаи жени без да са репресирани да убият съпрузите си за да се отърват от тях когато си намерят любовник. В САЩ такива жени ги осъждат на смърт! Как може в САЩ да убиват жени на елекричекия стол за това че са обичали - САЩ са една варварска страна изостанали са със стотици години от цивилизацията!

143

qpatoq

преди 13 години

Баси глупавото изказване!

142

Анонимен

преди 13 години

Естествено, че цялата "подкрепа" от страна на "цивилизования" е просто поредното театро. На кой му пука за една жена, при това мюсюлманка, която щели да екзекутират?! Щатите, например дето се бият в гърдите за толкова отзивчиви и разбиращи житейските неволи, все още изпълняват смъртни присъди над непълнолетни, т.е. деца...Това ли е по- хуманно?!! Що се касае за самия случай - знаете ли пък на какво е била подложена от страна на мъжа си тази жена, че да стигне до там да му замисля убийството?!