206

пожарникар

преди 13 години

Прав не прав, има ли значение. Май най-добре е както пише един отдолу, да си вземаме шапките и пак у чужбина. Нека си останат тук "работливите" кебабчии с магистралите. Не че и магистралите няма да оплескат.

205

пожарникар

преди 13 години

Бойко и Дянков с бодра стъпка ви водят към третия свят, където ще работите по 14-18 часа за по 2 долара на ден. И ще работите само ***, тежка и нископлатена работа. А между другото бандити ще ви обират по улиците. До това води рецептата на Дянков. Изпитана е в Латинска америка преди 30-40 години. Плюйте, плюйте по умните си хора и се чудете, защо от ден на ден става по-лошо. Не знам ще доживея ли някога българин да подкрепи българин!

204

Анонимен

преди 13 години

Ако това е вярно,което си писал в 252 знай,че мн кефи.70 милиона...

203

пожарникар

преди 13 години

Като е ревнал Бойко за чужди инвестиции, кого ще привлече с тия пътища? Каква работна сила ще предложи? Хора дето не могат да се подпишат. Или мислите, че чужденците ще дойдат тук и ще научат български, за да ви учат на високи технологии и производство? Така ли? Че те децата ви скоро таблицата за умножение няма да знаят. Тръгнали сте по пътя на ***. И то с увереноста, че сте нещо повече от тях.

202

Светльо

преди 13 години

Аз съм собственикът на сайта космос бг, набери го в гугъл, че има спам филтър... Там имам скайп и координати за фейсбук, можеш да пуснеш съобщение... Предпочитам фейсбук, че скайпът е много шитен

201

пожарникар

преди 13 години

Айде да подхванем българския бизнес. Що не викате подир частниците. Като им дадохме държавната собственост какво направиха от нея? Къде им е икономиката? Данъците им намали не кой да е, а Станишката. Станали са галеното дете на българия. Сега пътища им строим. За какво? Какво направиха за България, освен бетонирането на черноморието и някои жилищни комплекси? А качиха външния дълг до 4 пъти тоя на фалиралата НРБ. И сега БАН им е виновна, че вземала някакви 0.03% от бюджета.

200

Светльо

преди 13 години

Колега, дай да се запознаем... как ще разменим координати през този форум?

199

Bremen

преди 13 години

може би, специалист по всичко , както 99% от нашата мила нация ?!

198

Bremen

преди 13 години

много разгорещени спорове на тема(и), подлежащи на промяна и развитие.Но всъщност след часове писане във форумите , се питам роди ли се едно конструктивно, практично и релевантно решение, което да достигне до властимащите и би спомогнало поне за диалог между институциите ?

197

пожарникар

преди 13 години

Изнаете ли защо сте се *** така? Защото не си цените умните хора, затова! И мненията ви във този форум са директното доказателство за думите ми. Именно вие, хората с тоя манталитет прогонихте всичко умно от държавата с аргументи от рода че еди какво си било "комунистическо". Викайте викайте още, не пожарникар, на следващите избори метач си изберете. Един народ който си е избрал мутра за водач друго не може да очаква освен всичко свястно да избяга.

196

щирлиц

преди 13 години

Времето само ще отсее плявата сред учените ни,но държавата трябва да дава мило и драго за наука,ако иска да я бъде изобщо.За копането на въпросното лозе-интелигентността няма нищо общо с родно място,професия,образование.Щом някой има такова отношение към Познанието,как трябва да бъде наричан? Отговорът според умствения багаж.Вижте какво става в Русия.

195

анонименс

преди 13 години

ама някой е длъжен да ти отговори ли..? извинявай сега ще ги прочета и ще ти отговоря ..момент само така..!

194

анонименс

преди 13 години

виждал си ама по телевизията асоциален издуханяк..имаш ли сефте? не че нещо ама... ;)

193

пожарникар

преди 13 години

Преди 2 часа зададох някои въпроси. Никой не отговори. Нека повторя. На БАН работата не била добра. А на вас работата ви добра ли е? Кое в България върви добре? Я кажете да зная! Е зная няколко неща, чалгата, простотията и престъпността. А иначе големите работяги тука дето се дуете, че данъци сте плащали едни кебчета не можете да направите като хората. Къде ви е промишлеността, къде ви е икономиката. Кое министерство работи добре? БАН ли ви е виновна за кризата упадъка?

192

Анонимен

преди 13 години

Ако парите се даваха за научни изследвания е друго, но те се разпределят според някаква уравниловка. Например секретарките имат 100 пъти по-хубави компютри от учени, които работят в БАН на международно ниво. Ако това се спре и се започне да се мисли по друг начин, може би има шанс да се оправят нещата. Да се влагат пари, там където има научни резултати, а не за администрация. Даже това да се промени в мисленете е една крачка напред.

191

анонименс

преди 13 години

вече не си и смешен комплексарино аре ходи вечеряй с мама и тати и лягай да спинкаш утре пак ще се излагаш..винаги е подходящо да го сториш ,а какъв потенциал имаш само...***?!-какво е това нова дума в БАН вий ли я измислихте затова ли ви трябват парите сега?!

190

Shark

преди 13 години

до 233- Да прав си,но нека уточня, правителството наистина избощо не разбира какво трябва да се направи, а заръководството на академията проблема не е да се радели с мисленето, а с постовете. Това е проблема в БАН.

189

Юсуфф

преди 13 години

БАН са сбъркали мястото на протеста. А то е пред руското посолство.........Мислете защо!?

188

Анонимен

преди 13 години

Защо трябва да тръгнем по западен модел? Защото финансирането идва от западните държави, а те малко средства биха отпуснали на Институция, свързана с посткомунистически тип на управление. Толкова е просто. Има наука - наукометрия. Не казвам, че е най-справедлива, но критериите са много по научни от тези, които бяха например в атестационните карти. Трябва да се развива тази наука на световно ниво и със западни партнйори - иначе няма пари.

187

анонименс

преди 13 години

до 255:я ми дай някоя формула с която мога да си изкопая лозето бе...нали щото много си отворен ...наука трябвало хахаххах