59

uha

преди 13 години

Министерство на здравеопазването ще даде една година гратисен период за въвеждането на изискванията за минимален брой легла към болниците. Това съобщи пред журналисти здравният министър д-р Стефан Константинов, след среща с управители на общински и частни болници, на която беше обсъдено съдържанието на Наредба 49. С наредбата, която бе обнародвана в Държавен вестник в петък, се въведе изискване за минимален брой легла 30 за специализирани болници и 60 за многопрофилни. Според информацията на М

58

Дедка

преди 13 години

Грозно. В много от частните обслужването и оборудването е доста по-добро от това в повечето държавни. Така убивате всяка възможност за честна конкуренция между болниците и следователно - всяка възможност за повишаване на общото качество на медицинските услуги в България... Защо не оставите хората и пазара сами да определят кои болници трябва да съществуват и кои не?

57

uha

преди 13 години

омразата на водещия Гербер се изля срещу всичко интелигентно в тази страна-БАН,театри,медицина,образование...май навремето доста го е млатила сестра му,че сега всички лекари са му омразни ;-))

56

Анонимен

преди 13 години

Защо така избирателно, господа от ГЕРБ? Вкарайте изискване за ниво на обслужване и материална база. Но ще се наложи да затворите 99% от държавните болници, нали? А сега просто целите да закриете и малкото места, на които можеше да се получи сносна помощ срещу заплащане и да ни насочите към местата, където НЕ ПОЛУЧАВАШ никаква помощ, освен с нерегламентирано допълнително заплащане. Е, браво.

55

gtf

преди 13 години

м-у другото в държавните тях се краде в пъти повече и се обслужват актуални партийни интереси.

54

Кара Ибрахим

преди 13 години

Ако до утре не отложат закриването на болниците,аз ще си отрежа онази работа още един път и ще си оставя само едно пънче,колкото да пикам.

53

gtf

преди 13 години

? държавата индиректно субсидира полуфалиралите соц. болници с плачевна материална база и остаряла техника. Кви правила те гонят - тва си е чист комунисъм и намеса на държавата в частния бизнес. Собствениците ще вземат по няколко милиона от нашия джоб ..ама тва няма да е по времето на тва правителство - тъй, че на кой ли му пука...

52

burgazliikata

преди 13 години

'' 6TOM NIAMA6 PARI , *** TOGAVA ''V BULGARIA E TAKAMLADI HORA , BIAGAITE KOLKOTO MOJE PO BARZO , NIAMA BADE6TE V MAFIOTSKATA MIZERNA DARJAVA.

51

Анонимен

преди 13 години

Бе кво ме интересува коптора на баба ти бе?

50

Анонимен

преди 13 години

Жалко завистниче, тъй ще си пукнеш във злобата и мизерията...Тия доктори ще отидат на Запад, ще направят 100 пъти повече кинта от тук, ама няма ти стане по- хубаво от това!

49

Той

преди 13 години

Напълно съм съгласен с теб, с изключение на това да работят с НЗОК.Който иска да ходи в частна болница, се плаща на 100% лечението!Друг е въпроса, че им по-лесно да затворят болници от колкото да променят здравноосигуритления модел, а именно падане на монопола на касата.Но това не им отърва, тъй като бюджета и упрваляващите, ще загубят един много голям паричен ресурс от здравните вноски!

48

Дааа

преди 13 години

Ако прабаба ми беше построила къща 2000-та година със сигурност щеше да има документи.

47

Анонимен

преди 13 години

Ко можеш бе?

46

Анонимен

преди 13 години

Няма какво да плачат частните болници, които се дооборудваха от държавните тихо-мълком, а освен че смучат от пациента, дърпат и клиничните пътеки на НЗОК! Щом са частни - наистина да бъдат частни. И да спрат да пробират пациенти! Нека ги закрият. Аман от пиявици.

45

:)

преди 13 години

Не пич това е удар на държавата срещу бизнеса работещ без да спазва правилата.

44

Анонимен

преди 13 години

Ти можеш ли да докажеш къщата на пабаба ти с кви пари е купена бе?Фактурка пазиш ли, пазиш ли, а????

43

Анонимен

преди 13 години

От частни болници ще станат на частни клиники и готово...

42

gtf

преди 13 години

Това е удар на държавата срещу частния бизнес и конкуренцията. Явно някой не иска да има заслужено добре платени лекари и качествено обслужване за българските граждани ..или за пореден път това правителство прокарва лобистки закони (после да не се чудим от къде ЦЦ има пари и имоти)

41

Анонимен

преди 13 години

Всичко и е частно, създадена е с парите на частно лице, техниката, сградата, леглата, инструментариума, всичко е купено от собственика. Работят си по договор с НЗОК.

40

Анонимен

преди 13 години

Първо пенсионните фондове, после болниците, следват спестовните влогове ...