51

мен

преди 13 години

От предизборните обещания на ГЕРБ:Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.gerb.bg/bg/programПо двулично и лицемерно управление не сме имали.

50

малък бизнес

преди 13 години

Като уволна трима от персонала и натоваря останалите и с тахната работа, ще изпълня новата директива на партията...е, това е, ще увеличим безработните и ще внасяме на по-можештите тези осигуровки.

49

Анонимен

преди 13 години

Абе, пичове, ако няма сива икономика, държавата ще фалира за месеци. Ако няма контрабанда, как ще си плати бай ви Боко предстоящите избори и как ще се пълни партийната каса....... Като вдигат осигуровките, съзнателно увеличават дела на сивото, за сметка на бялото...хаха

48

РПГ-7

преди 13 години

Тези мошеници и бандити, наречени по някакво стечение на обстоятелствата "фирмаджии" веднага изреваха на умряло, че трябва да платят някой и друг лев. Ами 20г. правителствата като намаляваха вноските в полза на новите чорбаджии, какво се получи-инвестираха ли в производство ? Всичките пари които оставяха в "бизнеса" отиваха за луксозни К. - къщи, коли и ***, а бедния бачкатор едва свързваше двата края ...

47

56

преди 13 години

Бизнеса ,свободни плофесии и наемни работницш са губещите.20 години наблюдавам как млади, здрави ,"кьораво,куцо ,сакато"търчи да се пенсионира,та после да почне да работи за 200-300 лв. и на никой от управляващите не му пукаше.Пенсиониран веднъж,тръгваш да търсиш по -добра пенсия.А пък тези които работят и правят вноските срещат кокуренти -пенсионери ,работещи за -нищо.Е сега ,тези конкуренти ще вземат още от бизнеса и работещите.Ха със здраве.

46

Анонимен

преди 13 години

"Бандитът Бойко Борисов ще погребе окончателно България, ако не го спрем докато е време !!! "Няма време вече, всичко свърши. Резерва отиде в джобовете на строители на магистрали и банкери с правилна бизнес (политическа) ориентация или необходимото роднинство или защото знанят да падат на тенис от Бойко Борисов.Какво ще прави което и да е ново правителство в тоя момент? Няма производство, няма резерв, само дългове. Направо банкрут да обявяваме и да продаваме страната и кой накъдето види!

45

Трудно е

преди 13 години

Противоречиш си. В пост 39 пишеш:...че ние като работници..." което означава , че си един от тях. В пост 44 пишеш: "... сега съм си началник...самоосигуряващ се." Работник ли си или началник ? Или нито едно от двете. Ако си началник не разбирам защо се радваш на това , че ти увеличават осигуровките с 3 %, и защо храчиш по работодателите. Друг е въпросът ако ти без оглед на всичко си решил да подкрепяш Тиквата. И да пишеш по хавата си. Имаш време да се осефериш. Не залагай на тиквите.

44

Българин

преди 13 години

Това престъпно правителство води война с бизнесът.И е крайно време да направим нещо безпрецедентно в историята - работодатели и работници, капиталисти и трудещи се заедно да скочим и да го свалим !!!Бандитът Бойко Борисов ще погребе окончателно България, ако не го спрем докато е време !!!

43

Анонимен

преди 13 години

"Дай ми безработица и ще имаш роби" вярно е но истината в БГ е "Дай ми власт и ще имаме и роби"

42

Лесно е

преди 13 години

Минах го вече този етап. Сега сам съм си началник, т.е. самоосигуряващ се. А относно чуждестранните инвеститори - не ходят такива там, където има ясни правила. Колкото до работодателите в България, моето мнение е, че искат да станат милионери за 2-3 години. Не би трябвало да могат, ако държавата си е на мястото. Времето на дивият капитализъм по света съществува само там, където неграмотността се е превърнала в държавна цел.

41

Трудно е

преди 13 години

Смело пишеш, знаещ човек си. Защо до сега не си спастрил своя фирма, да плащаш заплати и преки и непреки данъци в размер на 75 %, а с останалото да хубавееш.След като не си работодател ще работиш до насиране, ще слушаш и ще целуваш на работодателя си ръка или друго каквото ти подаде. Ако шефа ти фалира ти ще ровиш в кофите, той ще прави същото годили след тебе. Пътувай.

40

Анонимен

преди 13 години

време е и народа да скочи. достатъчно търпим кой ли не

39

Soldier

преди 13 години

То сега е безработица кво говорят тези бунаци . Тази снимка говори много , сега хората са направо роби само че с право да избират да гладуват или да бачкат за жълти стотинки да могат да си посрещнат и то само половината от нуждите си !

38

Пехливанина

преди 13 години

За пореден път, без да има осъществен уличен натиск Тиквата клекна.Той има клатеща се походка на намазан пехливанин а иначе е "кукавица". Д-р Б.Б. се е взел насериозно , че може да бъде премиер, даже и президент. Вината е изцяло наша защото го излъгахме , че може да бъде минисър-председател. Ако можеше така, поне още една държава в света щеше да има премиер-пожарникар.Не е имало случай, той да каже нещо и след това да не се извърти. Не разбирам как ще я караме така, този човек не си отиде ?

37

Лесно е

преди 13 години

Крайно време е да се задължат работодателите да внасят целият размер на данъците и осигуровките. Така никой няма да протестира - който работодател е сериозен и силен и сега го прави, а другите нека фалират или прекратят мошеническата си дейност. Майката му е жесток контрол и европейски санкции. Отделен въпрос е, че ние като работници не трябва да се съгласяваме да работим за едни пари, а да се подписваме за други. Така само подпомагаме сивата икономика.

36

Пълен бардак

преди 13 години

Днес сутринта се радвах на Дянков по НТВ. Той каза правителството стимулира икономиката и няма да увеличава данъци и такси за следващите две години. Знаете, че шефа на Дянков много пъти е припявал същата песен. Пак хднес но след обяд правителството реши да увеличи соц. осигуровките с 3 %, освен това и осигурителните прагове ще се увеличат с 5.6 %. До сега съм пратил на Тотю 42 работника, след 1 месец да чака още 30 само от мен.Тогава ще обявя за продажба активите на фирмата в "Имоти БГ".

35

вторник

преди 13 години

8-часов работен ден,5-дневна работна седмица,нормални условия на труд,годишен платен отпуск,работно облекло,адекватно и редовно заплащане,трудова заетост/ПРОИЗВОДСТВО/,гаранция за нормално пенсиониране-----това са въпросите,с които трабва да започне пенсионната реформа

34

ихааа!

преди 13 години

Я първо поясни кои синдикати визираш?Тези създадени от ДС ли?Нека си припомним кой е Тренчев!Всички записали се в КТ Подкрепа бяха изгонени от работа по късно от *** Лостов,същите и сега са тероризирани по подобен начин!Тъй като тренчев е кадър на ДС какво друго може да се очаква освен писане на досиета и терор по късно спрямо наивниците протестиращи с/у БСП-милиционерите!Това изчадие винаги излиза изпод камъка когато кукловодите му наредят.Едва ли има по голям патологичен мошенник от този патолог!С по долното си изказване открито сам казва кой е:В нормалните държави или си десен, или си синдикалист, или надуваш кавала. В България може да си и десен, и синдикалист, и членовете на синдиката да ти правят ***.../К.Тренчев/

33

Анонимен

преди 13 години

Вземете парите на ЧЕЗ, М-тел , Е-он, Глобул, Софииска Вода, Овъргас, Лукойл Нефтохим.......търсете ги там не в нашите мизерни левчета... Проклиням , всички знайни и незнайни крадци, които докараха България до това състояние , целите им родове да бъдат проклети

32

ББ

преди 13 години

Слушайте ме, рая моя! Аз ( цар-господар-робовладелец), Бойко, също като предишния комунист-изедник-*** на бея, имам нужда от прости гласоподаватели. Избори за президент и за кметове идат, няма как! Та тези прости гласоподаватели са безбройните ***, които се множат всеки ден, раждат, помощи им трябват, тока да им плащате! Та затова са тези увеличения... след някои месец още 3-5% от всичко...няма как...много *** стана. А вие ще траете и блеете... така е било, и ще бъде...жалко...