161

Анонимен

преди 13 години

Тоя ягодин ли е малинков ли е нещо бърка. Направете сами в гугъла справка и ще видите точно обратното на неговото твърдение, лихвите по кредити растът а по депозити падат. Нещо ни лъже то специалист, взема ни съвсем за неграмотни балъци. Тя статистиката се вижда лесно.

160

Анонимен

преди 13 години

Значи когато трябва да се хвалим сме най-добрата в икономическо отношение страна, когато трябва да ни вземат лихвата тя е 5-6 пъти по-висока от нормалните страни и тогава сме рискова икономика.

159

Анонимен

преди 13 години

Как така риска расте. Нали според феномена Дянков ние сме най-добре от цяла Европа и се измъкваме от кризата преди всички благодарение естествено на него. Нещо не се връзва Не може хем да сме най-добре хем риска да расте.

158

До 156

преди 13 години

Обърнал съм, и още как. Има си обезпечения и обезпечения, банката да си разработва условията умно и да си отваря очите, като дава пари назаем, а не да прехвърля риска на изрядния кредитополучател. Като бяхме в икономически подем банките се хвърлиха да отпускат заеми, само и само да не изтърват пазарния дял, после реват, че процентът на закъснелите и лошите кредити се увеличавал. А не да ми се оправдават с лошо законодателство.

157

Тъп

преди 13 години

До 154: За теб "риск" е книжно и чуждо понятие, за разлика от нас - хората, които наистина го носим, рискувайки собствените си пари. Анадъм?

156

Анонимен

преди 13 години

Абе ей банкерите вие не слушате ли недуразумението Дянков, той ви казва че сме отличници вие пак си викате двойкаджии сме. Как така ако сме отличници лихвите трябва да падат, като се качват значи нещата в икиномиката отиват на зле. Кой е лъжецът Дянков или банкерите.

155

Д!

преди 13 години

Защо Правителството не контролира това ? Очевадно е, че ГЕРБ са лобистка партия и работят в интереса на банките. Ако не бяха такава до сега да са започнали отпускане на кредите от някоя държавна банка за да смъкнат лихвите. Най-лесното е това хората да си прехвърлят кредитите към държавната банка, която има най-малко 2 пъти по-ниски лихви от тези лихвари !

154

Тъп

преди 13 години

До 151: Не измествай темата, "умно" и нафукано банкерче. Зададох ти два въпроса, свързани с риска и пазенето парите на вложителите, както и с основната лихва на БНБ. Мълчание. Дори ако те попитам какво се крие зад мъглявото ви понятие "базов лихвен процент", с което спекулирате пред клиентите си, пак няма да ми отговориш. Предлагам ти да се обучиш още и след 2-3 години да спориш на професионални теми. Успех!

153

Анонимен

преди 13 години

Пич, ама и в Германия като закъснееш с вноската, отиваш на кино по бързата процедура. Няма да имаш възможността да се "договаряш", да мотаеш банката и да се правиш на тарикатче......

152

селянин

преди 13 години

Тези мародери пак взеха да надигат глас.Да се издирят и ликвидиратмамицата им крадлива.

151

Анонимен

преди 13 години

Капиш, капиш бос... ама не си обърнал внимание на нещо друго - а именно, че законът у нас пази длъжника, а не кредитора. Тук законът позволява да протакаш едно съдебно производство, колкото си искаш; да се обявиш в несъстоятелност с каквато си искаш дата, докато банката може само да чака. Та, ей така, между другото, за този риск става дума.....

150

Анонимен

преди 13 години

В България никога не е имало ИСТИНСКИ банкери.

149

Анонимен

преди 13 години

И още нещо. Наясно ли си какво означава понятието "риск"? Ако си от плановиците, едва ли..... :-)

148

До 143

преди 13 години

Шефче, нали банката преди да отпусне кредит трябва да провери хубавичко дали кандидатът ще може да го изплаща, а не да отпуска на *** и пульо без доходи и после да плаче, че не ги връщали. И като не връщат кредитите, нали има обезпечения точно за тази цел - нека банките да си събират парите от обезпеченията, а не да вдигат лихвите, защото рискът от невръщане се бил повишил - виж първо изречение, капиш ?

147

ВР

преди 13 години

Далновидното и умно ръководство на търговските банки , но да ги питаш сега защо ?:)

146

Анонимен

преди 13 години

А ти наистина ми приличаш на ***, защото ми говориш неща, които може да са били валидни във времената на плановата икономика, но не и сега. Въобще не си прочел написаното и отново си вървиш в своята "пътечка". Хайде, като си толкова окумуш, обясни ми какво в България формира толокова обичания от теб "национален доход". За какво производство и за какви услуги ми говориш. Когато успееш да си отговориш на тези въпроси, сигурно ще можеш да загрееш и другите неща.

145

пепо

преди 13 години

Хора незнам какво става стия банки.Кога се дига ,кога се сваля лихвения процент, не ми е ясно.Факт е че имам кредит от 3 години и вноската по кредита постоянно ми се увеличава, въпреки че доскоро само се говореше,как лихвения процент е бил на мален и тем подобни глупости.

144

Анонимен

преди 13 години

НАПРАВО ЖИВИ ДА ГИ ОПЛАЧЕШ ТИЯ БАНКИ КАЧЕТЕ ЛИХВАТА НА 30 % ко се чудите

143

Пичай

преди 13 години

Като са толкова ниски заплатите на българите, кой им даде кредити по 50 000 - 100 000 евро?

142

Много просто

преди 13 години

Кремена...пиши на български език....не съм толкова умна че да знам маймуницата която ползваш като азбука. Благодаря ти! Все пак искам да ти чета коментарите, а нищо не разбирам .......