167

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПредстава си нямаш от данъци, образовай се. Данък печалба се плаща то фирми, данък дивидинт от частни лица. Впрочем по цял свят данък печалба и данък дивидинт са плоски, и така богатите плащат данъци - 10 милиона дивиденти - 5% данък Прогресивен данък е само за работещите на заплати. В Германия 50 хил евро годишно запалта - 50% данък и осигуровки, 10 милиона дивидент - само 5% данък.

166

Мирослав

преди 6 години

До Анонимен 161 : Съгласи се с мен, че не всички могат, или искат да са ит, счетоводители и прочие. В реалния живот има хора които искат да са готвачи, монтьори и какво ли не. Също така не всеки става за шеф, не всеки става за висше образования. Човека не е виновен, че в областта в която работи са ниски заплатите нали? Идеята е да направиш малко от малко живота не тези хора по-лек, а тези с качествата и големите заплати да помогнат за това. Не може всеки за себе си! За това 30г сме зле...

165

кокиче

преди 6 години

До БеденЗащо ако някой изкарва 1000 лв и плаща данък върху тях 100 лв, то другия който изкарва 100 000 лв ще трябва да плаща на всеки 1000 лв данък по- голям от 100 лв. С какво едните 1000 лв са по- различни от другите 1000 лв? Това е една предпоставка всички повече плащащи да укриват още повече.

164

Iceblast88

преди 6 години

До БеденТо и сега богатия плаща повече данъци от бедния. Ама бедния има достъп до повече услуги на държавата от богатия. Това, че процента е един и същ не означава, че и платената сума е същата защото е процентно съотношение от друга сума. 10% от 500 лева е 50 лева, от 1000 е 100 лева, от 5000 е 500 лева и тн. Така, че не си мислете, че богатите (макар, че в България за богат се счита всеки работник на по висока заплата от теб което е грешно) плащат по малко!

163

Анонимен

преди 6 години

Ако посмеят да го направят това ще съсипят ИТ сектора. В момента единствения плюс да работиш в БГ като програмист са ниските данъци. Ако и това го няма защо да стоя в тая скапана държава и да храня неграмотниците? Програмистите ще почнат и те да емигрират на запад и едно от малките неща които работи в БГ ще се съсипе. Какво друго да очакваш от некадърниците от БАН живеещи на гърба на данъколатците?

162

Анонимен

преди 6 години

И сз не съм съгласен. Значи единия учиш, развивал се, и вестирал в образование. Другия станал барман или бояджия. Защо училия трябва да плаща повече данък , а другия освен че е в сивия сектор ами и да плаща малко данък ? Какво е справедливото ? Аз не виждам нищо справедливоо. Виждам само как искате България да се върне през 90те , без бизнес и умници.

161

Счети

преди 6 години

До 158. Не се настройваме срещу богатите, само срещу тези, които не искат да плащат данъци, като в Европа, а изкарват много повече от средните европейци. А част от тези предприемачи, за които говориш са точно в сивата икономика. Счетоводител съм от над 13 години и съм видял много, ама много повече от разбирачите. Почти всеки бизнесмен си е построил къщата през фирмата и си приспада ддс-то през фирмата и си признава разходите за фирмата, а после фирмата му излиза на малка печалба !

160

Либерал

преди 6 години

Държавата трябва да създава либерален климат за бизнеса и капитал за да се развиват, а не постоянно да го товари с данъци, такси, акцизи. Навсякъде на Запад при либералната пазарна икономика бизнеса плаща плосък данък, а работещите плащат прогресивния данък на държавата. Само в България има още остатъци от социализма когато работещите бяха равни и всички плащаха еднакъв данък, затова се провали социализма. В България работещите също трябва да плащат прогресивен данък както на Запад.

159

Анонимен

преди 6 години

бедния не е против плоския данък но всичко поскъпва и с по-ниска заплата не може да се купи нищо. Жилище е абсурд и даже лечение, образование и т.н. не достигат пари.

158

Анонимен

преди 6 години

До Iceblast88Не ги смяташ правилно данъците. Данък печалба е 10% ако си платиш данък дивидент плащаш още 5 % , тоест тотала е 15 %

157

Анонимен

преди 6 години

До БеденПри соца нямаше богати. Всички получаваха горе долу еднакво. Затова се разпадна. Щото нямаше смисъл да работиш повече

156

Iceblast88

преди 6 години

До МирославИ като няма да отидат парите в джоба на бедния работещ, то тогава защо въобще да бутаме данъчната система? След като няма да има промяна защо трябва да счупим едно от малкото работещи неща в България? Или просто трябва пролетариата да се насъсква срещу буржоазията за да не осъзнава, че вината за всичките и неволи е в управляващите комунисти (да и герб са комунисти). Всичко тръгва 1944 когато се избиват всички интелигентни хора и предприемачи и затова сега ни управлява ***!

155

Az

преди 6 години

От къде на къде прогресивния да е по-справедлив.Защо аз като съм учил да плащам като поп,а келнера не?

154

Handel

преди 6 години

Въпросният "проф. д-р Гарабед Минасян" през животът си едва ли е спечелили и 20 стотинки, но кой знае защо счита себе си за капацитет по въпроса. Въобще по света е пълно с книжни икономисти, пишещи книги по икономика и задължаващи студентите да ги четат. От които студенти после се получават същите книжни плъхове.

153

Анонимен

преди 6 години

До МирославМиро в реалния свят, такова понятие солидарност съществува само в близкото обкръжение на конкретния човек, останалото са хипи простотии, една захаросана утопия за наивници. Това дали шефа ти печели 50 хил. месечно, теб какво те интересува, ми кажи? Защо смяташ, че трябва да има точно определени шаблони, кой колко може да изкарва? Каква е причината някой да печели 520 лв.? Някакъв заговор, или на този човек му липсват качества, образование, борбеност, мързи го и т.н.?

152

Беден

преди 6 години

Предлагам тези с по-високи доходи да плащат по висок данък, така е най-справедливо. Само при социализма всички бяха равни и плащаха един и същи данъкк, за това социализма се разпадна. Навсякъде при капитализма работниците с по-високи заплати плащат повече данък от тези с по-ниските, а капитализма както знаем е най-съвършената система.

151

1

преди 6 години

До МирославИменно !Освен това вдигането на данъците само кара хората да измислят начин да ги заобикалят.

150

Анонимен

преди 6 години

А защо целта е само богатите ? А 2 милиона , които работят в сивия сектор ? Регистрират коли и имоти на 5 но по-малко стойност ?Обществото не трябва да се настройва към предприемачите, защото това са хората даващи заплати и правищи инвестиции. При засилващ се натиск , ще почнат да продават на чужди фирми и да бягат нанвън. Това не е начина да се създават конфликти в обществото.

149

Ivi

преди 6 години

До Iceblast88Съдейки по правописа и логиката,няма никакъв начин да го обясните на по-високо ниво.Направете справка,ако въобще Ви интерисува със скандинавските държави и другите "по богати",какви са данъците...А иначе,тук положението е едно към едно с Русия...

148

Iceblast88

преди 6 години

До АнонименДа ама в Германия знаеш защо плащаш данъци. А в България след 20 години даже и пенсия няма да може да взимаш защото няма да има кой да работи. Ето там е разковничето. Ако държавата иска повече постъпления от данъци то да почне да си върши работата. Аз ако знам, че като си платя данъците няма да ми се налага през 2 месеца да си правя окачването на колата (при което пак да плащам данъци) ще го правя. А не като сега плащаш и се чудиш дали ти си най големия *** в държавата!