17

Анонимен

преди 6 години

Америка спечели войната с руска кръв!Ако САЩ не бяха дали от всичко по много на СССР,ония си бяха заминали!Списъка с военната помощ е просто невероятен!

16

До факти

преди 6 години

До фактиГлупости! Пратиха Американците 5 танка и 5 шинела и големи помагачи се пишат.Гледай документален филм как са работили военните заводи - 24 часа в денонощието, работниците са припадали от работа, без почивка - правят снаряди, катюши, танкове, екипировка. Сталин е заповядал всичко живо, което не е на фронта да бачка във фабриките и да снабдява с боеприпаси армията. Който откаже да се подчини - олово в главата или ГУЛАГ.

15

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен Морална победа да, и то -голяма. Но обрата във войната е Курската битка.Тогава, когато и боята по цевите на руските оръдия е горяла от непрекъснатат стрелба.Биели са се не само за Сталин, а за Родината си. Каквото и да говорите, както и да плюете-чудеса от храброст са проявили, признали са го даже и германците по това време. Пишете "И сам в поле воин-подвиг 1941" и четете. Важното е за какво се бие войника, за пари, или за идея, родина...

14

факти

преди 6 години

Съветската армия НИКОГА нямаше да спечели битката за Сталинград без масираната помощ -въздушният мост на съюзниците и най-вече на американците ! Ето това обърна хода на военните действия , а не някакъв гол героизъм без логистично покритие ! Апропо , време е тези дето се правят на знаещи да разберат , че в Германия не е имало фашизъм , а Национал СОЦИАЛИЗЪМ , фашизма е само в Италия , другото е лъжа и заблуда. Впрочем за нас българите краха на Германия не е повод за празник , а напротив !

13

Анонимен

преди 6 години

Господа, аз съм възмутен! Тук се публикува хибридна руска пропаганда! Официалната позиция на НАТО, Европейската Комисия и господин Сорос е, че битката за Сталинград през 1942г. е спечелена от НАТО-вския деснат в Нормандия през 1944 г.!

12

Анонимен

преди 6 години

Важното е, че Цар Борис не прати наши войници и не се проля българска кръв по Сталинградския фронт. Умен държавник излезе.Румънци и унгарци ги направиха на решето.

11

Анонимен

преди 6 години

Втората световна война се е решила от решението на САЩ да участват в нея на страната на Съюзниците.

10

Анонимен

преди 6 години

До 8Точно в Сталинград се обръща войната. Унищожена е 6-та немска армия. ОТ там насетне, посоката е само на запад чак до Берлин.

9

Форумен трол

преди 6 години

Айде почва се :D

8

Анонимен

преди 6 години

След ншия.И после са те.

7

1

преди 6 години

Не е Сталинград,а Курската дъга!При Сталинград "висшите политически съображения" на Хитлер провалят операцията,въпреки съпротивата на генералите!При Курската дъга немската армия просто е разбита с цената на огромни загуби от съветска страна!Истинския прелом е Курск!

6

Анонимен

преди 6 години

Aз съм русофил, но не забравяйте, че в битката за Сталинград измират много украинци, белоруси, грузинци, нашите братя татари, изобщо много народи на СССР.

5

вергил

преди 6 години

Освен край Стйлинград СССР прави още две масивни атаки-край Ржев близо до Москва и край Ленинград.Тази край Ржев е дори по-масирана от тази край Сталинград.Но и двете офанзиви се провалят, защото настъпващите съветски войски са спрени от немците.Тази при Сталинград успява, защото позициите се защитават от румънци.Те бягат от прекрасно оборудваните си позиции. Това е истината-ако не се бяха о..*** румънците никога руснаците нямаше да обкръжат 6-а армия.

4

Анонимен

преди 6 години

Битката при Сталинград обръща хода на войната.Именно там руснаците разбиват фашистките пълчища.

3

НПО-грант-историк

преди 6 години

Битката за Сталинград е спечелена от цветна армия американски третополови под командването на Джордж Буш По-старши, заместници: Барак Хюсеинович ( по политическата част ), пуро-*** Бил Клинтън ( материално-техническо осигуряване с необеднен уран ) и жена му Хилари ( отговорни по разпръскване с уста на БОВ )....

2

Форумен трол

преди 6 години

Охаа. Втората световна война и Хитлер. Сега ако не се изпишат 20 страници с компетентни мнения...

1

истина е

преди 6 години

Прочетете :Блокада ; ,и ще разберете защо руският народ е най-великият във вселената !!