35

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление. В човешката история са познати също и няколко други типа държави: Робовладелска, Феодална, Капиталистическа и тази на съвременните цивилизовани и глобализирани общества, Социалната, чиято главна дейност е да провежда социални мероприятия. Другите значими дейности на този тип държава в значителна част са делегирани на глобалните международни организации. Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държ

34

учи маме учи

преди 6 години

Децата не трябва да се учат на политика особенно изкривена като наща а да се учат на неща които ги подготвят за живота щот като завършат ше видат и без това корупцията курвенлъка парати и псевдо интересите на хората...

33

АНТИ

преди 6 години

Как ще ги стигнем американците ?Че и задминем, кога ?С кражби, корупция, мутри,как е възможно това ?

32

До 15

преди 6 години

Още ли има такива костотрошачи които жалят за Белене бе другарю.Бай Тошо ви каза че социализъма е недоносче ти се надяваш.И в Русия вече няма социализъм.,,Седеругите" ли си свалиха вожда и окрадоха и изнесоха държавата.Я виж кои са олигарсите бе чугунена главо Историята си каза ,,Експеримента се оказа неуспешен"Едно нещо не направи като хората.Лаптопа или таблетати руски ли са?Колата ти ЗАЗ ли е телевизора ти ,,Рубин ли е Историята все повече ще плюе такива като теб

31

Ваня

преди 6 години

До До 4/18/ : В Китай надстройката е комунистическа партия , базата е -- капиталистическа! Не ги бъркай !

30

Анонимен

преди 6 години

До Виготура 25Не, преходът ще свърши, когато всичко се върне обратно и се възстанови справедливостта! Не си въобразявайте, че няма да има нов Народен съд! Не, няма да ви разтрелят, но ще върнете ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО! Даже и внуците ви ще връщат! В тоя свят ЗА ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА!

29

Анонимен

преди 6 години

До Виготура"Преходът ще свърши, когато всички които жалеят по соца, напълнят траповете"---Ама, преди това, докато не е свършил, 'земи, та СИГОТУРИ сам. :)

28

бг

преди 6 години

За едни се е живеело добре за други не.Я питайте репресирани хора и техните близки как са живеели?Не може за една дума мнение или донос да се влезне в концлагер.Ами заради вярата си някой са били мъчини и изтезавани.Комунизма е зло-фанатична и лицемерна идеология.Да годините бяха други нямаше динамиката и стреса на този век и затова е било добре

27

АНТИ

преди 6 години

Червен капитализъм не е капитализъм.Вие какво очаквахте да висътвори ДС ??

26

Info.

преди 6 години

До ком.8без лустрация Бай Тошо ви го свали турската агентура.

25

Анонимен

преди 6 години

"... история на България в X клас ... от неолита и се стигне (ЧАК) до Бойко Борисов."---Доста развеселяващо от неолита, през Правешкия,та ча-а-а-к до Банкянския Тиквун.Ама да не забравите Лилето Пав., Катето Зах., Румето Бъч. и всички други гербави калинки от ТРИТЕ пола. :)

24

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 9Ами заминавайте си!!! Прав ви път!!! Тъкмо в България ще останат истинските българи и ще се диша по-леко! А ти.....е, ще си спомниш за България, когато сина ти ти доведе...."зет" (хи-хи), а пък дъщеря ти някаква напушена "снаха"!!! И тогава ще видиш внуци на куково лято!!!! А пък за да миеш чужди чинии, мисля че няма нежда да се ходи на хиляди километри!!!

23

Виготура

преди 6 години

Преходът ще свърши, когато всички които жалеят по соца, напълнят траповете.

22

предложение

преди 6 години

Предлагам да започнеме да помпаме нефт като в Кувейт и всяко новородено дете да получава облаги които да стигат за цял живот и така ще построим комунизма.

21

10то класник

преди 6 години

Когато живяхме по времето на Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани и възприемахме много тежко мрачната реалност, а сега имаме тоалетна хратия и възрпиемаме живота при демокрацията като щастлив и добър.

20

обкновен човек

преди 6 години

Не знам какво ще учат, но тогава се живееше много добре. Златно време беше, тогава бе моето детство и юношество. Нашите деца нямат късмета да са живели в това хубаво време, което ни кога няма да се върне, времето когато налудничавата комунистическа идеология, почти си беше отишла, а идиотската демокрация още не беше дошла.

19

Гурбетчия

преди 6 години

Истината е, че нито комунизмът ни беше комунизъм, нито демокрацията-демокрация. Комунизъм имаше например в Кувейт-там всяко новородено дете получаваше облаги, които ще му стигнат за цял живот да живее безгрижно.В момента Китай е комунистическа държава-ама вижте как живеят там.Така,че ние никога няма да бъдем нормална държава.А уроците огън да ги гори.

18

До 4

преди 6 години

Ти бил ли си в Китай?Милиардерите присъщи ли са на комунизма,нали уж равенство,братство,а по брой на милиардери са на челни места.А онези милиони хора зад лъскавата фасада,какво ще кажеш.На олимпиадата бяха направили специални маршрути и пана за да не се вижда мизерията.

17

АНТИ

преди 6 години

Днешния българин тук не става за капиталист.Затова капитализма ни побългарен е див и уродлив.Кой ви е виновен другари-господа ?

16

КОМУНИСТ

преди 6 години

Пак родителите ще си учат децата, ще им обясняват каква из..т са тези които преправят историята и я нагласят с лъжи и измами