68

Василев

преди 4 години

Паметниците трябва да служат за националната памет на един народ и държава!А младите поколения трябва да се възпитават изучавайки ги, те са нагледен пример как слеския *** е слязъл от гората и после управлява неграмотен държавата, икономиката и политиката, а днес вече неговите деца и внуци са станали най-големите демократи и капиталисти, и се самоопределят като елит, надменни и нагли селски тарикати, и се оплакват колко са репресирани от тоталитарния режим!За някой е добре да ги няма?ЦРУ!

67

Чичо Сам

преди 4 години

Това не е паметник - костница, а е капище-мършохранилница на отровилите се от алкохол червени варвари.

66

Анонимен

преди 4 години

Това е ислямистки метод Прочетете защо на сфинкса в Египет му е счупен носа. И как.

65

кратко и ясно

преди 4 години

Ние паметника сталин гръмнахме дорде бе още жив че паметниците тъй близки на пу,,тека няма да съборим

64

Анонимен

преди 4 години

Време е полицията да се рамърда и да излови разните там наркомани. Особено да се наблегне ако има дошли от украйна фашисти да се опитват да цапат тук.

63

СССР2

преди 4 години

Какво значи "народът не трябва да си забравя историята"? Тук няма история! Има паметници на една отживяла пропаганда. Единствените *** войници починали на територията на България са около 40 пияници натроволи се с метилов спирт на бургаското пристанище, който изпили след като екзекутирали пазача на склада, който се опитал да ги спре с разум. Истината е, че когато руснаците идват почват да мародерстват из цялата страна. Да се махат на мига тези лъже"исторически" грозотии от градския пейзаж!

62

Анонимен

преди 4 години

Днес.бг,спрете с тези статии за ссср и червените, че всички за освидетелстване не могат да спрат да пишат глупости!

61

Анонимен

преди 4 години

72,Във Виена има паметник на Съветската армия, който е по-нисък от нашия в София. И то при положение, че за Виена са загинали около 12000 съветски войници, а за София - 0.

60

Кармен Младенова

преди 4 години

От 1990г. голяма част от хората откачиха. Причините са много!?.Горда съм че съм българка,гордея се и с нашата история! Осъждам и не оправдавам вандализма.

59

АнонимеН

преди 4 години

СЕГА КОГАТО НЕ СМЕ ОБВЪРЗАНИ ВЕЧЕ С РУСКАТА ГАЗ Е РЕДНО ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ ДЕМОНТИРАТ ЛИ ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ НА ЛЕНИН СТАЛИН И СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СССР И СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НА МАРКС И ДРУГИТЕ КОМУНИСТИНАКРАТКО: РУСКАТА АРМИЯ Е ОСВОБОДИТЕЛ ПАМЕТНИЦИ ТРЯБВА ДА ИМА А СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е ПОРОБИТЕЛ И ПАМЕТНИЦИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!

58

Анонимен

преди 4 години

До рускиняАЙДЕ КЪШ БЕ - НЕ ТЕ ИСКАМЕ. ЯСНО ЛИ СЕ ИЗРАЗИХ

57

Анонимен

преди 4 години

Тези утре и паметника на Шипка ще вземат да рушат.Не знам дали ти е направило впечатление, но паметниците от Освободителната война си стоят и никой не ги пипа и с пръст, докато тези на армията "освободителка" от 1944 г. редовно ги посочват като нежелани. Защо ли?Руски паметник, паметника пред БТА, паметникът на Цар Освободител, както и много други, са си непокътнати.

56

X

преди 4 години

Това е акт на *** неандерталци ! В това ли ви превърнаха вашите американски робовладелци!? Жалки сте!

55

Аз

преди 4 години

Да бъдат накарани да заплатят щетите и после да си излежат присъдите в затвора!

54

Зозо

преди 4 години

Айде да каже някой *** колко са загиналите войници от Червената пасмина в България. Да не брои изтровилите се от пиене на метил в Бургас.

53

Анонимен

преди 4 години

Някой русофил може ли да каже, има ли и във Виена костница на съветския окупатор !

52

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 62Паметника на Шипка никой няма да го поругае осветн някой русофил като тебе за да докаже предаността си към Москва.

51

Българофил

преди 4 години

До АнонименА когато е била създадена България, Москва не е съществувала... всъщност, ако не е била България и днес нямаше да съществува

50

Mopcku_

преди 4 години

Това е грозно. Каквито и да са днешните политически вълнения, народът не бива да си забравя историята, а паметниците са част от културното ни наследство. Хората в някои нормални държави пазят паметниците си дори на личности, които историята и времето е отрекла, но те продължават да ги показват и печелят от тях. Вандализмът е признак на липса на каквато и да е култура, ценности и прочие качества усвоявани в първите 7-10 години от възпитанието.

49

Анонимен

преди 4 години

Гешев да се захваща да излови поръчковите цапачи. Със сигурност няма как да си докажат средствата.