78

Анонимен

преди 5 години

По-висок данък означава поскъпване на имотите и повишаване на наемите. При по-голямата част от празните имоти, които са по селата, просто ще се плаща по-висок данък - тези жилища са непродаваеми и няма желаещи и под наем да живеят.

77

Брокер от БАН

преди 5 години

До Анонимен 77Разни люде загробват едни пари, мислейки си че правят инвестиция. Ще отчетат към 50% загуба накрая поради доста фактори при тоя тип "инвестиране".

76

да си го кажем

преди 5 години

Защо има толкова *** предложения? Отговора е лесен, за хората които са жибяли само в София, не не разбират какво е ако не си от там. Съответно са коне с капаци които не знаят как да се оправят когато разберат че София е малка част от цялото. Съответно като дойдеш или отидеш в софия от малко село искаш да откраднеш повече да се покажеш, че си по-тарикат от софянци.. и става мазало

75

Брокер от БАН

преди 5 години

До Анонимен 57Не можеш да отупваш брашнения чувал до безкрайност. По-скоро тия наематели ще си направят сметка за собствено жилище, отколкото да дават пари на разни столични павиани.

74

Анонимен

преди 5 години

Народа масово е намалял, но парадоксално се строят жилища на поразия.Простата математика показва, че броя на жилищата на глава от населенито се увеличил драстично последните 20тина години. Въпроса е кой живее в тях?

73

Анонимен

преди 5 години

Преди да продадете имота, за който няма да смогнете да платите данъка, идете вътре, застанете в хола и започнете да скачате с викове: кой не скача е червен! После се упоете с евтина ракия!

72

Рентиер

преди 5 години

Гледам тук разни соц пъдари ръсят опорни точки как наемите щели да се вдигнат ако трябвало да излязат на светло и да им се плати данъка. Няма такова нещо! Аз винаги съм плащал данък върху наемите, които взимам и ви казвам, че данъка от 10% не е проблем да се плаща. Все пак е в размер на 10%, което съвсем разумно. Тук нещата опират до манталитет и до това, че при повечето от вас манталитета е първобитен.

71

Анонимен

преди 5 години

"Не става ясно какво става с вилите?"Ще плащаш висок данък и за вила. На запад само богаташите могат да си позволят да имат вила.

70

Анонимен

преди 5 години

Идеята е лоша, както и всички идеи на ГЕРБ.

69

Истина

преди 5 години

Това трябва да е само в най-големите 3-5 града в страната. Селата не трябва да се пипат.

68

+

преди 5 години

Най-накрая направиха една хубава работа, защото трябваше да се приложи преди години,а тъй стоят празни имоти на собственици и предприемачи и чакат япо 2000 ,а то и по 3000 евро за м2 за "кошарите" си в София.С този закон за имотите ще изкарт "понамирисващите" вече апартаментчета на пазара с по-ниска цена ,щото да се държат апартаментите без да носят доход ,а само разход -не е изгодно и ще намелят цените на жилищата и наемите в София. Правилно е това и е за народа,да,собствениците ще рЕвнат,но

67

Анонимен

преди 5 години

Частната собственост е свещена и неприкосновена, но при демокрацията в България разни Чиновници решават дали е така и щом те искат да плащаш по-високи данъци, ще плащаш и ще играеш на демокраДското им хоро.

66

vip

преди 5 години

Идеята е добра, но трябва някой да накара и собствениците на имоти в блокове да плащат за поддръжката им. Не може баба Гица да живее в центъра на София в една стая на апартамент от 150 м3 на стойност на над половин милион с пенсия от 300лв. и да реве, че не и стига, че не може да си плаща за чистачката на входа и за ремонта на покрива, за да има за увнуките дето не е виждала от 20 години щото живеят на другия край на света! Този пример е повсеместен в страната...

65

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 63Няма такова нещо, просто ще паднат цените и наемателите ще станат собственици.

64

Анонимен

преди 5 години

Трябва да започнат да ги ловят такива тарикати дето не си декларират доходите от наеми. Само тогава ще има смисъл от увеличението на данъците.

63

яжте бе

преди 5 години

яжте демокрация до посиране. Скачайте с двата пръста отзад СДС, а-у. Що не ходите на митинг сега бе, що не протестирате, овце недостригани

62

никола

преди 5 години

Сега я втасахме, Цв. Цветанов със шесте апартапента ще обедней напълно.Дай да му събирапе пари за данъците.

61

Анонимен

преди 5 години

Ква аванта ве чиновник? Всяко жилище е платено с честни пари!!! Да не съм физкултурник та да има аванта?

60

Анонимен

преди 5 години

Всяко повеишение на данъка ще се плати от наемателите, ако има такива. Ако няма наематели, това в масовия случай е по селата,където даже няма кой да ти купи къщата, в която от години никой не живее. Не става ясно какво става с вилите?

59

дърт комунист

преди 5 години

високи данъци в обезлюдените села. Продавайте, Бойко и турците изкупуват.Да се отваря Белене и цялата агитка от народното на прасетата