37

Анонимен

преди 6 години

Бе кви ги дрънкате бе, шоррошоиди платени!Руснакът се е биел за дома, за семейството, за къщата, за Родината си.Германецът е е биел за пропаганда и заради промития му мозък.Кой умира без страх в тая ситуация, а?!

36

Анонимен

преди 6 години

Извън идеологемите и от дистанцията на времето спокойно можем да кажем че и немските и руските войници са ИСТИНСКИ ГЕРОИ, които не само са участвали в най-тежката и кръвопролитна война в цялата човешка история, но и са го направили при свръхтежки климатични условия!Сравнете ги с днешните лигльовци, женчовци и ***, които не биха могли да изкарат и една седмица при такива условия, дори и без да воюват, а само да седят! Те на някои ако им спрете Фейсбука и интернета, и могат да се самоубият

35

SpaceX

преди 6 години

31 Напротив точно включването на Щатите във войната обръща нейния ход . Както е казал Чърчил е спал най-спокойно на 8 декември 1941 когато Щатите влизат във войната.

34

факти

преди 6 години

Самата операция с помощите се казва " заем- наем" , т.е американците са договорили като заем цялата помощ , друг е въпроса какво им върнаха и как Сталин им се отблагодари ! И не са 5 шинела руско мекотело , а конвои с кораби към Мурманск и десанти в тила на Сталинград с купища танкове , горива и провизии , с които голите съветски войници успяха да устоят , а да не забравяме и щрафните батальони отзад . Сталинград е и голяма загуба за България , не се радвайте на успеха на убиеца Сталин !

33

До22

преди 6 години

Три четвърти от силите на Германия включително ромънски,унгарски, френски,италиански и т.н са били пред Сталинград и на източният фронт..

32

Петров

преди 6 години

И новата британска комедия "Смъртта на Сталин"============================================Предлагам на руснаците да направят нова комедия "Смъртта на лейди Даяна". да развеселят англичаните.

31

Анонимен

преди 6 години

Руснака е неблагодарен !САЩ ги спасиха, а те още 70 години лъжат какво са направили през ВСВ !

30

До 25

преди 6 години

До АнонименАко не бяха 25 милиона избити граждани на СССР, Вашингтон днес щеше да е столица на Четвъртия Райх, а свастика да грее от Белия Дом. Понял?!

29

SpaceX

преди 6 години

24 Било е въпрос на няколко седмици Сталин да нападне . Хитлер просто го е изпреварил за да има инициатива и изненада . не случайно след нападението Сталин се затваря няколко дни и никой не допуска до себе си . Бил е бесен .

28

Штрафбат

преди 6 години

Поклон пред всички тях!!!!!

27

Анонимен

преди 6 години

Ленд-лийз договора, сиреч помощта от Щатите спасява руснаците от техния приятел Хитлер.

26

Петров

преди 6 години

За Вермахта битката при Сталинград не е най-важната във военно отношение, нито пък загубите му в нея са най-тежките.====================================Не бе те даже са победили ама руснаците не са разбрали.

25

Джугашвили

преди 6 години

Заповед номер 227 от 28 юли 1942 г., подписана от Сталин:"Ни шагу назад! Който отстъпи или дезертира от бой или от заповед на висшестоящ да бъде моментално разстрелян на фронта."

24

Анонимен

преди 6 години

Ако не били САЩ, Канада и Великобритания да помагат с втори фронт, пари, гориво, храна, муниции, оръжия, коли, мотори, камиони ... Русия щеше да е историята на умрялата лисица !

23

Петров

преди 6 години

Диктаторът Сталин е виновен за смъртта на милиони съветски граждани.=======================================А германците са си направили мирна разходка на танкове до Сталинград а руснаците най агресивно ги нападнали.

22

Анонимен

преди 6 години

А защо не проверите срещу какво САЩ са помагали на Англия и СССР? Така яко са ги оскубали след войната , та свят ще ви се завие.

21

с чужда питка помен

преди 6 години

До АнонименА кога драгите американци се включват?Когато виждат,че и без тях може да мине,но баницата....Те и сега така правят-с чужди ръце вадят кестените от огъня и ги лапат.Най-малкото ние трябва да ги обожаваме,защото са бомбандирали цивилна София,а не въоръжена войска и танкове.

20

Петрхоанец

преди 6 години

До 21. А ти мислиш ли, че СССР щеше да спре Германия, ако имаше втори фронт срещу Япония? Или ако Германия не се биеше на 100 фронта м?

19

annybody

преди 6 години

"Хвърляхме хората като слама в огъня" (маршал Жуков, "Автобиография").

18

Петров

преди 6 години

И така повечето от заклещените в "котела" германски войници умират не в битка, а от глад и студ.===================================Виж ти явно гладът и студът са действали само на германските войници. Избирателно. Не се бях сещал, добре че са Дойче веле.