42

Анонимен

преди 1 година

Колко е закръгляването? Спекуланти е имало винаги, работа на държавата е да се намеси. Голямата разлика между нас и тях е че ние сме в борд с еврото. При нас на теория цените даже би трябвало да поевтинеят, защото сега най-малкото имаме разходи по превалутирането. И сега има бг вериги където цените са в две или повече валути, но ние плащаме само левове.

41

Анонимен

преди 1 година

За нас, хората е важно едно - цените ще скочат заради еврото. Хърватия е доказателство. Каква е причината, не ме интересува. Фактът е, че джобът ни ще се изпразни.

40

SDI

преди 1 година

Поскъпването на цените е най- малкият проблем, който ще имаме при въвеждането на еврото. По-неприятното е, че ще има негативен ефект върху държавните ни финанси, както и по отношение на конкурентоспособността на фирмите ни. Това ще удари гражданите и по други начини - като безработица, задлъжнялост на държавата и т.н. Когато се говори за Шенген и еврозоната трябва да се набляга на това какъв ще е ефекта върху бизнеса, а това не се прави в никоя институция и медия.

39

Анонимен

преди 1 година

Поддръжниците на това съвременно робство тръбят за спекули и алчни търговци. Да приемем, че е така. Къде е тогава хърватската държавност и регулаторните държавни органи там? Тази тяхна пасивност е меко казано странна.

38

Анонимен

преди 1 година

Автоматично двойно обедняване още при въвеждането. После двойни цени. Дотук 4 пъти обедняване. Петото ще е от директно цени в евро. Шесто е дежурната инфлация, която тук задмина 100% още миналата година и предстоят поне още толкова за настоящата година. Седмо е спекулата. И всичко това накуп и изведнъж. Буквален фалит за всеки човек е това.

37

Анонимен

преди 1 година

Еврото може и да няма общо с алчните търговци,но те само това и чакат и потриват доволно ръчички.И сега цените са високи но тогава ако сте взимали два бона заплата дали ще е същата в евро при още по високи цени,евроатлантиците да обяснят!И дали това няма да е реално обедняване!

36

Анонимен

преди 1 година

ама как бе, абсурд! това никога не се е случвало, няма да се случи, даже не трябва да се пише...тия хърватите издържали цели 3 дни... в Германия поне издържаха 4-6 месеца... преди да вдигна основните храни двойно... поне така сънувах

35

Някой

преди 1 година

До Анонимен "Каквато и да е причината, факта е факт - цените скачат. А нашите циркаджии разправят на овцете, че нямало да има поскъпване." Че те до сега не скачаха ли? Скачат си както искат, просто сега им е удобно на "търговците" да "закръглят" в техните джобчета.

34

Анонимен

преди 1 година

Курсът на еврото НЕ се опрделя от нас , зависими се от икономиката ни , на какво дередже е тя .

33

Анонимен

преди 1 година

По добре да се вземат мерки срещу всички спекуланти, не само търговците на дребно. Ами какво за Кауфланд, Лидл, Фантастико при нас? Тях да ги оатавим да си завишава спокойно освен...

32

Зозо

преди 1 година

........специалистите казват че сме някъде към 1 евро = 5.5 лева.......... Хахахаааааа, кои специалисти? От Москва ли? Ай сиктир!!!

31

Анонимен

преди 1 година

Каквато и да е причината, факта е факт - цените скачат. А нашите циркаджии разправят на овцете, че нямало да има поскъпване.

30

Анонимен

преди 1 година

до 24 ! Ако е лесна работата , защо ДО СЕГА НЕ СМЕ МИНАЛИ КУМ ЕВРОТО ??? И защо други държави като Англия не искат еврото ?

29

Анонимен

преди 1 година

До 24 .. Да , за сега при влизането ни 1 евро = 1.95 лева , ... но след излизането положението не е такова , специалистите казват че сме някъде към 1 евро = 5.5 лева ..Далаверата / ако минем към еврото / , е за политиците в НС , и управляващите , защото тога те ще имат достъп и до ВАЛУТНИЯТ РЕЗЕРВ , ако ме разбра !!

28

Анонимен

преди 1 година

Късно е вече за хърватите, капанът щракна. Каквото е, това е, нищо не могат да направят. Да действаме ние, докато е време.

27

Мен

преди 1 година

Какво общо има еврото, с наглите търговци, които го използват, за да печелят? Закръглят си хората и си прибират разликата. Не е еврото, а търгашите.

26

Някой

преди 1 година

Някой знае ли, дали Хърватия е била във валутен борд, както при нас? Защото при нас, еврото към лев от както се помня е било 1.95, а може и да се бъркам. Но иначе аз за тях не се притеснявам, до няколко месеца всичко ще се нареди, поне могат да си го позволят. Тази спекула ще мине, и после само ще дърпат още по-напред. Но за такива спекуланти трябва яко да се бие през ръцете, че да не се изкушават да правят такива номерца в бъдеще.

25

Анонимен

преди 1 година

Не на еврото! То е финансова и физическа гибел за обикновените хора.

24

Анонимен

преди 1 година

Еврото не е виновно за алчните търговци.

23

Анонимен

преди 1 година

ФЪФ Бг ще бъде много по-зле , защото 1 евро= 5 лева / след излизането ни/ , както на времето , МАРКАТА В ГДР не беше 1 евро = 1 марка , а ... 1 евро = 1.27 марки ...