98

Анонимен

преди 5 години

Това ще гарантира откази от наследствените имоти по селата и съм готов да се обзаложа, че и малкото хора опитващи се да подържат тези имоти ще ги зарежат.

97

222

преди 5 години

Масова практика е да се дават жилища под наем, без договор. Дори има такива които живеят с наематели и не плащат нищо. Нито данъци върху този доход, нито режийни на кооперацията !!! Крайно време е да се намери механизъм това да спре.

96

Мен

преди 5 години

До АнонименНапротив това ше нормализира имотния пазар. НИкъде другаде го няма това бабичка да живее в центъра на софия в имот за половин милион лева и да взима помощи!

95

Анонимен

преди 5 години

Поредния кръвен данък от герберасти, облечен в "ще се коригират дисбалансите на пазара на имоти" (какво за Бога каза)

94

Анонимен

преди 5 години

"Казаш, че трябва да плащам голям данък за жилището, в което живее големият ми син, както и за жилището на другия ми син и третото на дъщеря ми."Ами прехвърли ги на пълнолетните деца за да не плащащ високите данъци. Сега не ти е проблем да имаш и 100 апартамента, защото данъците са смешно ниски. На запад ако пълнолетните деца живеят в жилище на родителите си - плащат им наем за това. Непълнолетните деца живеят в едно жилище с родителите си.

93

Анонимен

преди 5 години

До 85. Никой, нищо не е длъжен да ви гарантира ! Като не искате наематели ще си плащате по-висок данък и толкова. След като не живееш в дадено жилище, то е закупено със стопанска цел. Реализирането на инвестиционен доход от продажба си е чиста стопанска цел. Друг е въпросът, че жилищата не са инвестиция, но това е друга тема. Сигурен съм, че сте си декларирали имота като жилищен, въпреки че никой не живее в него. А това си е чиста проба деклариране на неверни данни !

92

БСП=ГЕРБ

преди 5 години

-В чужбина живеят милиони българи с кинти, как да им откраднем парите? Някакви предложения, другари? - Другарю Вожд, всички имат роднини и имоти в България, не можем да ги таксуваме за това, че имат роднини, но заради имотите...-Отлични другарю. В знак на благодарност партията ще подари обществена поръчка на Фирмата ти.-Смирено ви благодаря и ви облизвам задниккаа другарю Вожд.

91

Софийска баница

преди 5 години

До Брокер от БАНДругарю, никога не е било задължително да се живее в София. Като не ви харесва, връщайте се на село. И без това постоянно повтаряте какви големи къщи с огромни дворове сте имали там.

90

баба мара

преди 5 години

справете се с имотната мафия и оставете празните жилища тормозите хората отсутрин до вечер с простотии няма сива икономика в тях защото зависливите сьседи веднага подават сигнал в общината

89

Анонимен

преди 5 години

До до 31И що Държавата трябва да ти ГАРАНТИРА да имаш наематели???Ми да не си се набълбуквал с толкова имоти, или с толкова имоти с нерентабилни локации!И кой иска да плаща 1000 евро на квадрат и да гази в кал, а колата му да стои на улицата и да я драскат всяка вечер?

88

123

преди 5 години

До Анонимен 88Тези, които имат, ще плащат за това, което имат. И да не завиждат на тези, които нямат, за това, че не плащат. Трудно ли е за българина да не завижда?

87

Анонимен

преди 5 години

Целта е да прилапат едни пари от наследствените имоти по селата, които стоят празни и са непродаваеми. С две думи, въвеждане на нови неизбежни плащания за раята.

86

Анонимен

преди 5 години

Тия дето живеят на тесно, да не завиждат на тия дето имат повечко, въпреки за българин е трудно да не завижда :) И най-вече да не обясняват за празните жилища, защото не са на позиция на можещи и знаещи!

85

Анонимен

преди 5 години

Само 10% от свободните, необитаеми жилища ако излязат на пазара, това ще доведе до срутване на надутите цени на имотите с над 15%.Може би затова е този смешен плач на спекулантите!

84

Анонимен

преди 5 години

Ще вдигнат данъка и за празните селски къщи, така да се разбира?

83

до 31

преди 5 години

Кой ще ми гарантира, че ще имам наематели? Държавата ли? Много собственици напраео се страхуват да дават под наем. Буквално изтърбушени жилища от наематели без абсолютно някаква причина е често явление. С ефна дума безнаказано. Едно такпвс нещо и прихода ти от наема отиеа за ремонт. Второ. Защо собственикът е отговорен, дори да има наематели за ток, парно, тел., вода. Защо няма система тези задължения да се прехвърлят към наемателите?

82

Анонимен

преди 5 години

"Простата математика показва, че броя на жилищата на глава от населенито се увеличил драстично последните 20тина години. Въпроса е кой живее в тях?"Никой. Само в моя вход има 3 празни апартамента от години. Не се отдават под наем. В съседния блок гледам през прозореца поне 7 апартамента стоят необитаеми и неремонтирани. А съм в най-гъсто населения квартал в България - Люлин.

81

ПОЗНАВАЧ

преди 5 години

До Анонимен 81Напротив. Повече жилища на светлия пазар - намаляване на наемите.

80

Анонимен

преди 5 години

Казвам се Асен Александров и да ви кажа честно вече ми писна от такси, данаъци, застраховки и какво ли още не. Накрая ще взема да ида в общината и ще се прекръстя на Асан Али, че да ме оставя вече намира.

79

кака Гинка

преди 5 години

"Частната собственост е свещена и неприкосновена"Представи си сега че аз съм кака Гинка от Пазарджик и от раз мога да извадя 5 милиарда евро и да изкупя повечето жилища в София. Половината ще ги държа заключени, защото данъците за тях са смешно ниски, другата половина ще ги пусна на супервисоки наеми и ще има търсене, защото ще генерирам изкуствен недостик на жилища. Та пак ми говори за частната собственост, когато ти поискам 800 евро на месец за гарсониера в Люлин.