207

Анонимен

преди 6 години

До програмистПлащаш друг път щото лечението е много скъпо и издръжката на 1 болница е 20-30 милиона лева на месец за да са там когато ги търсиш.

206

Анонимен

преди 6 години

Не знам какви са в БАН, но са прави. Плоския данък увеличава неравенството. Има екзистенс минимум, който трябва да е освободен от данъци. Той грантира че българското семейство ще може да живее нормално. След този минимум данъците трябва да са по-високи.

205

програмист

преди 6 години

До Анонимен 208Плащами си другарче. Плащам си на частен лекар и не се възползвам от нито един лев от скапаната социална система, макар за година да плщам повече данъци отколкото ти за 10 години. Та не мрънкай.

204

Анонимен

преди 6 години

До redordeadОбразованието е основа на която да надграждаш, не може просто да се облегнеш на дипловата си, да кажеш аз съм най-великия и трябва да ми плащате много, в реалния живот не става така - трябва да се бориш за успеха си, не само ти имаш диплома, ако те мързи да се реализираш, каквото и образование да имаш, пак ще си останеш посредствен.

203

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 207Някак си твърдиш, че средното образование те прави завършен програмист ?!

202

От 169

преди 6 години

До 180. Хайде кажете ми колко работника отиват на интервю при шефа и му казват : "Глей ся шефе аз не ща да плащам данъци, ти ми давай по-голяма заплата и си супер" ?Или май другия случай е по разпространен отиваш на интервю и ти казват "Ами то при нас заплатите не са реалните, защото, нали знаете трудно е да правиш бизнес, така че се радвайте, че ще имате работа и ще си получавате заплатата". Май вторият случай е по-често срещан ? А думите ми не са твърдение, а са думи на служител от НАП !

201

Анонимен

преди 6 години

Чуждите компании измъкнаха огромни печалби и плащаха само 10% данък върху тях. Ако беше запазен прогресивно подоходният данък, щяха да плащат 40 %Не говорим за компании, а за хора. И да има прогресивен данък, пак фирмите ще плащат 10%. С други думи, олигарсите си истават олигарски. Ако минем на прогресивен данък, аз ще си направя фирма и ще се осигуравям на минимума, а не какво е сега на максимума, и ще влязат дори още по-млако пари в бюджета. БАН са за пенсия.

200

Анонимен

преди 6 години

До програмистТрябва да плащаш повече за лечение от продавачката и пак си са разходи, а така ги прехвърляш на продавачката че ни си спал и си развил рак.

199

Анонимен

преди 6 години

До redordeadЕдиният е ползвал повече безплатно образование и сега си плаща.

198

Анонимен

преди 6 години

Института за икономически изследвания към БАН---Тука спрях да чета...

197

програмист

преди 6 години

Значи, мога аз да уча 15 години всеки ден, да си скапвам зрението, да чета и развивам професионално и в извън работно време и някакъв ****** дето ходи от 9-18 да продава на щанд да иска да получавам колкото него ?! Няма да стане !

196

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНа 500 лева заплата няма как да се квалифицираш ако плащаш 5000 лева за квалификация.

195

redordead

преди 6 години

що да е несправедливо този със 700 и този с 5000 да плащат един и същ процент. Значи, единият може да е вложил 15-20 години в учене, стажове, да е налял сума ти пари в себеизграждане, а другият едвам да е избутал средното, ама накрая недоволен, че не взима 5000 лева. Далеч съм от мисълта, че всички с ниски заплати са ниско образовани, но хайде да не наказваме хората, които са се сцепили от учене като има взимаме повече пари. А и ако ще се взимат повече пари, нека да е за заплати на 15 000 лева.

194

Анонимен

преди 6 години

До АнонименГениален не значи че ще направи пари а че ще го изместят негениални.

193

Анонимен

преди 6 години

Хора проумейте го за ваше добро, живеем в конкурентно общество, за да си някой, за да имаш, за да печелиш, трябва да се бориш, да полагаш усилия всекидневно, стига с това пораженско мислене, стига вече с това безсмислено мърморене, самосъжаление и нихилизъм спрямо собствения ви живот, така само ще деградирате, както вие, така и хората около вас, така и цялото ни общество.

192

Анонимен

преди 6 години

По тази логика, утре ако някой му дойде гениална идея и направи пари, ще го обложите щото е гениален, а ? Пфу !

191

Даола

преди 6 години

Чуждите компании измъкнаха огромни печалби и плащаха само 10% данък върху тях. Ако беше запазен прогресивно подоходният данък, щяха да плащат 40 %. Ето така богатите стават по-богати !

190

Анонимен

преди 6 години

До МирославНапротив в реалния живот всеки е за себе си и близкото си обкръжение, да си измисляме паралелна реалност и да си говорим захаросани глупости е безпредметно, загуба на време. Проумей го човече - никой не ти е длъжен да ти помага, бори за успеха си, всеки търси място по слънцето. Няма недостоен труд, това че си готвач не те обрича на посрественост, напротив ако е борбен ще успееш, ще надграждаш, ще растеж в професията, може да минеш на следващото ниво и да си направиш ресторант.

189

Анонимен

преди 6 години

До тттМорално ли е аз да уча и квалифицирам всеки ден срещу заплата от 5000 лв а друг на 500 лв да не прави нищо и да мрънка ?

188

ттт

преди 6 години

До АнонименА морално ли е единивт внася 500 лв. а другия 70лв.