57

Анонимен

преди 6 години

След като германският народ си мислеше, че се е разправил с евреите и тръгна да завладява Русия... ..се оказа победен от Русия и окупиран и до днес от евреите...

56

Виж ти

преди 6 години

Тази статия е гавра с историята!Освен, че текста прилича на преразказ на шестокласник по текст от Уикипедия, но статистическите данни са абсолютно грешни, както и фактите са манипулирани.Ако говорим за общ брой жертви, то той (въпреки различията между съветски и германски данни) той е над милион и половина. Никой не знае, точното число цивилни загинали там, но не Сталин е спирал евакуацията, а е нямало къде да се бяга, дори в града е бил пълен с други бежанци, загинали са поне 400 000 души.

55

до 56

преди 6 години

"няма източно европейска страна да не е съюзник на нацистите." - Няма я, Сталин анексира Балтийските републики и си присвои половин Полша :D съюжник ли да му станат останалите? :D

54

Анонимен

преди 6 години

В битката за Сталинград - диваците побениха цивилизацията!

53

мм

преди 6 години

По интересно е ,ако изходът от войната беше друг ,ясно е ,че този изход май не е много успешен

52

Анонимен

преди 6 години

Предполага се, че от германска страна загиват между 150 000 и 250 000 души.==============================================Само румънците, италианците, хърватите и унгарците са толкова. Немците дават един милион жертви. няма източно европейска страна да не е съюзник на нацистите.

51

Анонимен

преди 6 години

БРАВО НА РУСНАЦИТЕ, ПОБЕДИТЕЛИ И ПРОЧЕЕ! БРАВО!ОБАЧЕ, ИСКАМ КАТО ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ПЪРВО - ДА СИ ПЛАЩАТ В ДОЛАРИ И ВТОРО ПО ЦЕНИ КАТО ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Защото те на нас така ни продават.

50

Анонимен

преди 6 години

Да не забравяме,че германците и сега са окупилани от американците-само 42000бр.военни и десетки бази.

49

Един от Северозапада

преди 6 години

До факти А да хвалим войната във Виетнам, тогава, или всички водени от Сащ след това, така ли?

48

Анонимен

преди 6 години

До SpaceXКакъв го дърви на 2000 км от Берлин, по руските степи тоя германец!Отишъл на майка си на половия орган, каква родина има германецът на територията на СССР?Сменяй дилъра, кофти стока шмъркаш!

47

Анонимен

преди 6 години

46 Много малък дял е платен , но и условията на договора за ленд лийаза са били особени . Англичаните се издължават по добре но комунистическа Русия не

46

lol до факти

преди 6 години

Ти остави най-мракобесния режим, ами Сталин е най-човеконенвистния държавник в модерната история. Няма друг, който да избива свои и чужди, в милиони, без да му мигне окото. А руснаците си го избраха за човек на 20-то век :D

45

Анонимен

преди 6 години

Единствената грешка на Фюрера - не трябваше да напада СССР.Заедно със Сталин трябваше да смачкат Юдео-Масонската хунта.

44

SpaceX

преди 6 години

39 Селски германецът също се бие за Родината си , особено когато войната се обръща. Знаеш ли че пролетта на 1945 е периодът на най-многочислени самоубийства в историята. Не са могли да си простят че са загубили войната . И това е било не само в бункера на Хитлер а масово явление.

43

Един от Северозапада

преди 6 години

Военната помощ от Щатите е платена с чисто злато от руснаците.Има много данни за това, много филми, документални, включително. А от американската техника , воюваща в руски условия, след войната са взели единственото добро за тях нещо, и са го усъвършенствали. Автомобилите Студебейкър, които поснавят началото на следвоенното производство на заводите ЗИЛ, бивш ЗИС.Усъвършенствани за руските условия, разбира се.Останалото просто е било не до там сполучливо меко казано.

42

Анонимен

преди 6 години

Има мемоари на най великият разузнавач Отто Скорцези. И той казва: Когато застанах пред Сталинград разбрах че пред нас не са ония западни мекотели а твърди сибиряни дошли да ни избиват с топли ватни дрехи и убувки, докат ние с подкованите стегнати бутуши умирахме от студ..

41

факти

преди 6 години

А ми Сталин си е платил дълговете към американците , като обра Източна Европа , цялото златно съкровище на България и другите страни е изнесено в посока Москва , тютюневите фабрики у нас също са извзети от съветските окупатори , проста не знам как има хора , които се наричат българи да хвалят победите на най-мракобесния режим , този на Сталинова Русия !?

40

*

преди 6 години

Хитлер е вършил страхотни глупости,които нормален човек не би си и помислил!Понякога си мисля дали не е бил провокатор!?

39

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДа, де,ама не си задаваш въпроса кой подкокороса германците да нападнат.И кой им помогна след голямата криза през1933 г да си стъпят на краката.Американци са участвали активно във виетнамската война и то не много успешно.След това използват интриги и всякакви еврейски маймунджулуци вкл. цветни революции,майданиьюргани и прочие.

38

SpaceX

преди 6 години

37 За това си прав особено европееца свикна прекалено много с мира . Ние имаме щастието да живеем в най-хубавите времена за Европа в цялата и 3 хилядолетна история . Никога не е имало толкова дълго мир ......е с някои изключения разбира се