75

Анонимен

преди 6 години

Комунистите станаха капиталисти и сега ги е страх някой да не би да върне комунизма, да натъпче внуците им в лагер и национализира това, което заграбиха по време на прехода!

74

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 61Днес когато всичко зависи от теб, твоите собствени знания, умения и решителност, за червеното мамено детенце е тежко, много тежко..На теория си прав, но реалността е съвсем друга. За съжаление червените мамени деца са на власт сега. Ако не буташ на местният кмет, министър или от когото ти зависи бизнеса, без значение колко си талантлив и амбициозен прогрес няма да направиш. Тази система е в много пъти по продажна и алчна от предишната, а може би защото е управлявана от червени?

73

муспи

преди 6 години

Ада се люлее между диктатура и демокрация и така ще бъде вечно. Но, - по възвишените, около 1% и то бели, имат нужда от храна, жилище и свобода да пишат както искат, примерно ноти. Всеки от останалите 99% и 100 при диваците има нужда тази храна, жилища и свобода да са негови, за да му носят облаги. В резултат, духовния елит не пише нищо, един вид стачкува, - това му мъчение го извежда навън, а милиардите строители на ада си остават вечно тук! Това е и Справедливоста.

72

Анонимен

преди 6 години

На снимката е нашия министър-председател Бойко Борисов на младини.

71

до 66

преди 6 години

Точно така! Никой не иска да ги връща в онези години, но и не искаме да ни отнемат правото НИЕ, които сме над 40 години сами да преценим кое и как, а не те да ни дават оценка на нашия живот!

70

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм никога не е имало! Той беше една утопия като равенството в ЕС.Имаше партиен социализъм, защото комунистите искаха да вземат властта, но партийците не им позволяваха. Сега същите неуспели комсомолски секретари станаха първи капиталисти. И много ги е яд, че няма кой да работи за без пари като през социализма, само че забравят социалния елемент на строя, а искат да го използват за капиталистически цели.

69

Анонимен

преди 6 години

Преди Живков имаше други "вождове" и "учители" на народа! Защо ги неглижират. Вълко Червенков, с шурей Г. Димитров и другият, Антон Югов, душманин терорист, елиминиран от Живков.

68

До 42

преди 6 години

Всичко ти е на майтап,а тогава за такива думи пътуваш директно през Московска 5 за Белене.Само три месеце да се върнат от онова време,половината ще са по затворите,другите разстреляни по границите при опит за бягство,а по хитрите ще станат верни на власта .Стачки и протести,недоволства не е имало нито веднъж през тези години.Вие деца няма как да си го представите Имате днешното за даденост и мислите че винаги е било такава слободия,разходки в МОЛА и псувни по който ти падне.За казарма не говорим

67

Анонимен

преди 6 години

Ми хубаво! Ще пише, че баба ми си е направила за 5 лева зъби през 1987 г, не ги харесала и си направила други за 5,60 лева! отлични! Сега майка ми си направи за 400 лева, не са сполучливи и не смее да повтори опита.

66

Анонимен

преди 6 години

До Анонименче ако са послушни овчици, без мнение и стремежи, тя ще им осигури мизерен животец и най-важното, ще накаже онези дръзнали да искат и имат повече от тях.=============Искаш да кажеш, че сега не е така? Това не е отчаян вопъл по старото време, това е , било е и винаги ще бъде факт, докато има партии.Сега има платени писачи по форумите,пропаганда на ниво ЕС, което и по точки същото като пропагада на ниво СССР, сменихме един съюз с друг. България от векове не е била независима...

65

Анонимен

преди 6 години

Матряла непрекъснато оправдава мързела си с твърдението, че другите крадели !

64

Анонимен

преди 6 години

Точно децата и младите хора до 40 години днес в България, в огромната си маса никога не биха се върнали към онзи сив мракобесен червен режим от преди 89 г. Онези които надуват гайдите са старите гнили червени кратуни.

63

Анонимен

преди 6 години

Социализма направи грешката да образова и очовечи много ганчовци, пастири и чифчии, та да могат сега да плюят по него по лаптопите си! Абе, остави ги с овцете в някой хендек и да правят каквото са правили от сътворението на света - да бъдат чобани! А те станаха премиери!

62

Гробокопач

преди 6 години

Всъщност цялата дандания за изучаването на "комунизма" в Бълагрия, не е заради самият "комунизъм", а за това в учебниците да влезе Борисов;))) Аз така ги усещам нещата. Щом ще се изучава Бойко Борисов, още преживе, значи работата е ясна. Предполагам, какъв ще бъде урокът за Бойко: "Краят на Историята. Бойко Борисов - новият партиен и държаваен ръководител на просперираща европейска България"

61

Анонимен

преди 6 години

Учете децата си, не ги оставяйте демокрацията да ги учи. Първо у нас комунизъм никога не е имало, както и да го плюят то не съществуваша. Второ по това време постиженията на една агрекална страна като нашата бяха със светлинни години по напред от това което става 30 години по късно по времето на американската губерния. Трето и най важно колкото и да не обичах системата трябва да призная че имахме държава и народ. Ние никога не сме били в такава опасност да се затрием като народ както сега.

60

Анонимен

преди 6 години

В България освен КОМУНИЗЪМ друг ФАШИЗЪМ не е имало !

59

Анонимен

преди 6 години

Проблема червените носталгици е че бяха научени от партията майка, че ако са послушни овчици, без мнение и стремежи, тя ще им осигури мизерен животец и най-важното, ще накаже онези дръзнали да искат и имат повече от тях. Днес когато всичко зависи от теб, твоите собствени знания, умения и решителност, за червеното мамено детенце е тежко, много тежко, то не желае да се промени, за него свободата е бреме, то си иска партията майка и контролираната мизерия.

58

Празна глава

преди 6 години

А по онова време, а днешно време каква е промяната същата мизерия същата ***.Каква е вината на Европа и Съюза и на Демокрацията и в Социала беше тъй,това допира до гражданите които живеят в нея не са ли единни,разделени,не мислещи каквото и да се направи няма начин

57

Мачкай, комшу!

преди 6 години

Кюрдите от ПКК марксисти бягат през глава от Африн!Турската армия ги намачка като кадаиф!Ха ха ха ха

56

ДО ХАХА

преди 6 години

Много е важно да се знае как точно си живял и работил другарю.Оставам дефицита и липсите на страна.Но я ми кажи ти имаше ли свобода ,ти не внимаваше ли какво говориш.Ти имаше ли право да кажеш че не си доволен от нещо без да те окаушат.Ако си бил от,,богопомазаните" ще си доволен.Но ние живеехме под ключ ,като животните в зоопарка-нахранени,организирани и безмълвниТи бъркаш младоста си с ,,хубавото " време.Аз съм на 69 и бях 68ма в Чехия като войник.Не искам това да се повтаря.