58

Мен

преди 4 години

До АнонименНе разбираш бе момче, данъчния клас е само за форстиерабцуг. Ако си женен единия може да 3 който печели повече, другия тогава трябва да е 5. Тогава фрайбетрага за двамата отива в този с 3 клас. За децата фрайбетрага е с детските абгедект. Ако изкарваш над 100 000? на година може да се окаже че детските са по малко от колкото бис спестил с фрайбетраг, тогав ще ти върнат малко повече. Църковния данък няма нищо общо, той е отделно.

57

Анонимен

преди 4 години

В Холандия(Нидерландия също е правилно, значи ниска земя)Братовчед ми работи от 5години,отначало го гледаха с подозрение, щото е от Източна Европа....но като видяха че работи се отпуснаха.Взима 3000$ и е доволен, дори му плащат квартирата.

56

Бойка Ханъма

преди 4 години

Тая е путинизка щом бега от гербавия рай....

55

Анонимен

преди 4 години

2900 евро не са ли малко за Германия ?ПП: А и не е пояснено нето или бруто.

54

Георги

преди 4 години

За тези които още не са разбрали - Българие не си отива ! България вече си отиде :). Сега изживяваме последните 20тина години преход. Повечето интелигентни хора избягаха, останаха родолюбците и хора с бизнес. След 20год. и те ще избягат защото няма да има работници за бизнеса, а за родолюбците няма да има какво да обичат. След 100тина години държавите ще се разделят по етноси - една за бели, една за черни, една за жълти. Това са природни закони, няма как котки и кучета да живеят заедно.

53

до 47

преди 4 години

Магистрала някъде в Германия, 2050 година.Двама немски катаджии спират кола за проверка и гледат книжката на шофьора.Единият катаджия казал на другия :Мехмед, ела да видиш какво смешно име - Юрген.

52

Анонимен

преди 4 години

Не са само те. Касиерка в Тмаркет за 21 дена по 12 часа работа и дават 560 лв.. Жива експлоатация на труда и после се чудят защо хората изчезват. Няма проверяващи които да не гледат само листчетата, които са написани по правилата, а да видят действителността каква е. За работа в празнични дни, няма нужното заплащане. Навсякъде частника си вее байрака.

51

Сп???нс до МЕН

преди 4 години

Хахаха Критикуваш другите, а твоите сравнения са същите, кафе по 0,60лв имаш само на кафе автомата, по центъра във Варна още преди 10 години кафето беше левче и нагоре. В Испания на кафе-машината е 50цента, за 3? пих кафе в лоби-бара на 5звезден хотел и като бай Патрон оставих 10? за две кафета.

50

Значи за всичко

преди 4 години

Помагам, обаче за някой неща съм жестокоооо натопен .... Жестоко натопен и това не може да продължи повече ...

49

човек

преди 4 години

До: номер 35Ти явно си брал ягоди в Англия или нещо подобно за да изкарваш само 2000 лири месечно, на които на всичкото отгоре им викаш "паунди".Но трябва да знаеш език за по-квалифицирана работа.Все едно е да казваш, че си работил/работила като "такси драйвър", "нърс" или "мидуайф" вместо таксиметров шофьор, медицинска сестра или акушерка.

48

Анонимен

преди 4 години

Има некои,да ни убеждават да ходиме зорлем в Германия! Първо,никой не чака с трепет нашите мед.сестри! Има полякини,украинки,унгарки,чехкини,словачки,македонки,сръбкини,албанки,молдовки,румъ ки,чеченки,сирийки,афганистанки,индийки,....още да изброявам ли? А най много пари ще изкарате на луната!

47

Анонимен

преди 4 години

Българинът гледа само парите. За него смисълът на живота е само и единствено в парите.И много обича да гледа комшията какво си купил, каква кола кара, какъв апартамент купил на сина си и т.н.Но знайте, че животът не е само пари. Ще го разберете ако някога излезете от Клоа ката, в която живеете и си мислите, че с нея и с Бойко Борисов започва и свършва света.А това въобще не е така.Много ви поздрави от Беренген, Норвегия.

46

Да де

преди 4 години

3-та световна война 2022г.Руските войски отново са пред Берлин. Альоша се надига от окопа и изстрелва с Калашника един откос по германския окоп, след което изкрещява : Германецо, предай сеВ германския окоп, снизени се суетят, притеснени група араби : Сега откъде да му намерим жив германец, че да им го предадем ?

45

до 42

преди 4 години

Няма начин всички да са добре. Дори в Америка не всички са добре.Комунизмът свърши, ако не си го разбрал.Сега на всекиму се плаща според способностите, а не на всички по равно.

44

Танер

преди 4 години

Ся чета коментари как в чужбина плащаш по 300 евро за една стая на месец ми в софия с заплата 1500 лева и наем 550 лв ква е разликата да не говорим за цените на хранителните продукти и кво излиза че пак си е оферта терминал 2 не визирам другите градове щот там наема е примерно 300 ама и заплатите са по 900...

43

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен,А защо не напишеш колко е един каса бира в магазина, винаги има промоции, бирата е два вида хубава и средна работа, хубавата е около 11? а средната 6? за каса. Навън цените почват от около 2,5? за бира. Не се излиза много често в Германия, веднъж два пъти на месец ние ходихме често в една сладкарница в една гора като се разхождаме. Аз и жената с двете деца, се дават 10-15?. На ресторанти ходя почти само служебно, понятие с приятели, около 20? нещо за ядене и ден две бири. Е не е

42

Анонимен

преди 4 години

До Мен 33Пич това дали си женен или не е част от нещатата определящи данъчния ти клас.Също така определящи за данъчния клас са: работи ли брачния партньор? Колко е общия доход на домакинството? Имате ли деца и колко? Каква религия изповядвате? и про.Който иска да емигрира, трябва ПРЕДВАРИТЕЛНО да си ги е проверил тези неща.Също е хубаво да отиде няколко пъти до Германия за поне за по седмица и да види за какво иде реч.Така ще разбере искам/не-искам - заслужава си/не си заслужава

41

Анонимен

преди 4 години

До 41То и аз съм добре ама това не значи, че всички са.

40

Анонимен

преди 4 години

Взимам 2400 лв, живея в София в собствено жилище, карам Нисан Патрул, на 6 години, имам вила в село Мало Бучино, близо до София, ходя 4-5 пъти за по седмица на море в Гърция и средно 2-3 пъти на екскурзии в чужбина.Не ми трябва никаква Германия. Тук съм си добре.

39

Глупости

преди 4 години

До АнонименВие май,май очевидно не сте ходили в Германия!Да,наистина цените са малко по-високи,но около 50% спрямо нашите.Няма такова нещо като кафе за 3 евро,освен ако не го пиете на летището във Франкфурт!Заплатите са 4-5 пъти по-високи от българските !