77

Виж ти

преди 6 години

Сталинград наистина няма значение от военно-тактическа гледна точка, но името на града му придава същата важност като Москва. Затова и Хитлер заповядва да бъде превзет на всяка цена, той казва - падне ли Сталинград, ще падне съпротивителната сила на съветската армия. Сталин също отлично разбира това. В най-критичния момент, немците владеят 95% от града. Докладват, че до ден ще падне, Хитлер лично обявява по радиото, че Сталинград е превзет. След Сталинград, инициативата преминава в Червената арм

76

Анонимен

преди 6 години

СТАЛИН Е ИЗБИЛ 40 МИЛИОНА РУСНАЦИ!!! ДОКАТО ХИТЛЕР САМО 20 МИЛИОНА !!!ТЪЙ, ЧЕ КОИ Е ЗВЯРА ТУК :D

75

факти

преди 6 години

Англо-американците сринаха София , но после след войната платиха за възстановяването и , но познайте къде отидоха парите , бинго- при Сталин !

74

Анонимен

преди 6 години

Да си спомним и кой изобрети атомната бомба- германският евреин Опенхаймер.А след втората световна всички немски специалисти са получили убежище в щатите,за да им използват акъла.

73

Анонимен

преди 6 години

Сталин е обичан от руснаците защото си знаят историята и не са *** като някои коментиращи тук..за десетилетие от руините възкръсва най мощната държава в световната история..от руините като феникс излита ракетата на Гагарин за разлика ор презадоволена хамерика където и бомба не е падала...

72

и кво

преди 6 години

70 години по късно никво развитие в руския мозак.Дай му многополюсен свят,национализам,разиденение вместо обединение.Само че за тези 70 години Запада се разви с бясна скорост и се обедени.А отСССР остана само една изостанала Русия и мюсулманските и авери от Евроазийския съюз.Както винаги обикновенние невинен руснак ще обери пешкира на великите вождове.

71

Анонимен

преди 6 години

Хитлер можеше да ги смачка със самолети, но нямаше гориво. Идеята е била да ги попилеят с блицкриг до Урал

70

Тиквофоб

преди 6 години

Последните данни сочат, че "жертвите" на Сталиновите репресии са приблизително 10 000 военни и не повече от 500 000 цивилни и то предимно партийни кадри. За сметка на това производството е нараснало ( ВНИМАНИЕ ) 450 пъти за 12 години. Това са фактите.

69

Анонимен

преди 6 години

Има прекрасна нова книга за събитията. (Доброжелателните) Книга за ценители и хора които наистина могат да четат и мислят.. Билингоеьичен автор приет отлично и на запад и на изток..за тия чели Винету не се отнася..

68

Анонимен

преди 6 години

СТАЛИН Е ЛАТЕНТЕН neдеpaст ... Уpoд от гнусноболшевишки тип!

67

Анонимен

преди 6 години

Джугашвили - neдеpaст-социопат!

66

Анонимен

преди 6 години

Джугашвили е сакат *** социопат - потопил в кървища Русия и Европа!

65

Тиквофоб

преди 6 години

Тогава германците бяха войници. Сега станаха ***, благодарни на Мути, че им докара брадати майки, които да им оплождат жените. Каква ирония ?!!

64

Госпожин "Yes&q

преди 6 години

Ние от НПО-тата на Со рос апелираме да се изтрие публикацията, тъй като не отговаря на НАТО-вските стандарти! Трябва да се пише, че битката за Сталинград през 1942г. е спечелена от НАТО-вския десант в Нормандия през 1944г.!

63

Фен на Сталин

преди 6 години

Джугашвили е ВЕЛИК.Днес е нужен повече отвсякога.Всички ***, мендъри, крадци, бандити - в ГУЛАГ или разстреляни.Велик държавник. Само като му видя грузинския мустак и се възбуждам!

62

Анонимен

преди 6 години

В битката за Сталинград впиянчените блядoвe ....се сдобиха с правото да разнасят въшките и бълхите си из цяла Европа!И да окупират България - да я превърнат в *** по свой образ и подобие!

61

Наблюдател

преди 6 години

До 58. К'ва цивилизация бе мой??? Те ЗападноЕвропейските ръце (Германия,Англия,Франция и Испания) напоени с най- много кръв от цял свят. Толкова много кръв, че САЩ с атомните си бомби и разпалените войни са като малко пеленаче пред тези 4 държави

60

Анонимен

преди 6 години

До *Правилно мислиш .Много правилно .

59

Анонимен

преди 6 години

Харесвам великия Сталин защото е изтребил милиони нацисти и комунисти. Силезия и Померания преди 1945 са били немски. Другаря Сталин успява за 2 години да изколи и изгони 14 милиона германци из цяла Източна Европа. Когато комисарите с пот по челото му казват, че руските солдати прекалено много си позволят и бъдещите сателити са недоволни, Сталин ядосано им отговаря: "нямате ли жал към руския войник, прекосил хиляди километри? Нека се позабавляват". За милионите по ГУЛАГ не отварям и дума.

58

факти

преди 6 години

За каква родина се е бил украинеца , чеченеца , грузинеца , арменеца и още много от поробените от Русия народи ? Само няколко години преди войната Сталин провежда в Повложието-Украйна геноцида известен като Голодомора загиват милиони. Украинците посрещат германците като освободители и активно им сътрудничат , всичко в червената армия се дължи на страхотен терор и щрафните батальони и...ВОДКАТА !