97

Безпартиен

преди 6 години

Само да вметна, че омразата на Чърчил към българите е в голямата си част измислена и подклаждана от нашата писателска комунистическа гилдия от края на 40-те и 50-те години (писатели тип Пеньо Пенев и прочие), когато в България се изгражда култ към личността. Относно парижката мирна конференция, там Чърчил дори го няма (освен ако не Визираш, версайската мирна конференция). Първия бомбардирал българия не е Чърчил, а Сталин (май забравяте бомбардировките над Добрич през 1941-а), при това без война.

96

Анонимен

преди 6 години

Ако не беше Сталин сега света щеше да е пълен с пречупени кръстове, български и руски народ нямаше да има, всички хора различни от синеоки блондини, щяха да бъдат ликвидирани. Хитлер е имал планове как да претопи цял свят. Евлеите са били само началото..

95

lol

преди 6 години

ВСВ не е изгубена нито при Курск, нито при Сталинград, а много по-рано. Битката за Британия. По план Хитлер е трябвало да смаже Съветите за 3 месеца...да ама по план. План който не включва съюзниците да ти чукат на задната врата и половината ти самолети да са в Западна Европа, когато правиш най-великото настъпление в историята. Неспособността им да сломят англичаните им решава войната. Неслучайно Хес се опитва да договори мир инкогнито.

94

Виж ти

преди 6 години

До фактиФактите, са нещо което ти е чуждо, лъжите ти не са факти.Сталин донесе на България това, че тя запази територията си след ВСВ. Хитлер не е върнал Добруджа, защото през 1940г. войната тепърва започва, а териториите се "връщат" и отнемат след края й, когато Хитлер е обгорял труп.На Парижката мирна конференция, Чърчил заявява - Държава на име България не трябва да съществува.Но тя съществува и не губи и педя земя благодарение на Сталин.

93

Анонимен

преди 6 години

Още преди започване на войната Англия има разчети докога ще стигне петрола на Германия. Англия и Америка ускоряват този процес с операциите в Северна Африка и такива като Приливна вълна. Никой не си е мислил, че руснаците могат да се опънат на германските самолети, стига да има ресурси за постоянно строене на писти и поддържане на машините, а такива е нямало. Основната грешка на Хитлер е, че е тръгнал на запад.

92

Анонимен

преди 6 години

До фактиЗнаеш ли коя е единствената страна от оста, която печели територия от ВСВ? България! Това става защото Сталин не възразява. Дори напротив, Рузвелт и Чърчил са искали България да бъде напълно унищожена, а територията й - разграбена от съседите. Но товарищ Сталин възразява и България остава непокътната. Велик е Сталин!

91

Безпартиен

преди 6 години

Обективно погледното, реалната повратна точка, е изхабяването на офанзивните ресурси на Вермахта при Курск (операция, която има смисъл края на април началото на май след огромната немска победа при Харков), но се изчаква юли месец, когато е изградена масивна отбрана. Самото отменяне на офанзивата след поредицата локални настъпления при Орел също е грешка. Редно е да се добави и похабяването на излишни сили в(Тунис) и пращането на цяла танкова армия там вместо в Сицилия за отбрана също фактор.

90

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 120"*** ТИ СИ НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН БЕ!! СТАЛИН Е НАЙ-МРАЗЕНИЯ В ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ ОТ НАРОДА СИ!!!"Сигурно затова днес рейтингът му е колкото на Путин. Ужасно е да се гледа как един народ, дал култура и писменост на всички славяни и покръстил Русия, днес деградира до подобно на твоето ниво на невежество.

89

До 125

преди 6 години

Сталин е спасил Русия от болшевиките, от распарчадосването и на 6 територии, изгонил масоните от европа и ги е върнал обратно зад океана.

88

факти

преди 6 години

А бе хора осъзнайте се , какво донесе Сталин на българите освен окупация , комунистически терор , лагери и убийства , грабеж на хазната и от най-напредналата държава на Балканите станахме най-бедните още при комунизма . Фюрера поне ни върна Южна Добруджа , факт !

87

Анонимен

преди 6 години

Хейтъри, Сталин ще остане в историята завинаги, като Октавиан Август. И след 5000 години ще се говори за него, много след като от вас не е останал и помен! СТАЛИН Е ВЕЛИК.

86

Анонимен

преди 6 години

За напушените и надрусаните тук чукащи си клавиатюрите ще кажа. Ако не беше Сталин цяла европа щеше да говори на немски а пречупените кръстове щяха да се веят над всички държави. Един болен мозък с въшка под носа си щеше да превърне света в ***. Хитлер е бил нарко.ман дрогиран денонощно от своя личен доктор. Затова до последно е издавал заповеди до несъществуващи армии. Много от генералите му са искали да го премахнат даже има опит да го убият с бомба но щастлива случайност го спасява.

85

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 102МА ТИ СИ НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН БЕ!! СТАЛИН Е НАЙ-МРАЗЕНИЯ В ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ ОТ НАРОДА СИ!!! АКО ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА ИСКАЛИ ДА ГИ УБИЯТ ТО РУСНАЦИТЕ СА ЩЯХА ДА СЕ ОБЪРНАТ ПРОТИВ СТАЛИН И ДА СЕ БИЯТ РЕДОМ С ГЕРМАНЦИТЕ!СТАЛИН ИЗБИВА МАСОВО НАРОДА СИ В 10-КИ МИЛИОНИ ! НА ВТОРО МЯСТО Е ПО ДИКТАТОР ИЗБИЛ ХОРА СЛЕД МАО ДЗЕДУН ТОЙ ХОРАТА ГИ Е ИМАЛ ЗА НИЩО ПЪК И БРОЙКА КОЛКОТО ИСКАШ ТА Е ТЕПАЛ НАРЕД!

84

Анонимен

преди 6 години

Сталин е велик човек. МЪДРО оставя нацистите на бясното куче Хитлер да сравнят Вапшава със земята, а после начисто пуска Червената Армия да влезе в града. Знаел е, че поляците трябва да бъдат обезкървени защото иначе ще се бунтуват. После дава Силезия и Померания на Полша за да остави вечна омраза и неприязъм между поляци и германци. Зъл гении е Сталин.

83

цифри

преди 6 години

До фактиНяма безплатен обяд.Все пак доста народ е оставил тук костите си.Не сме имали никакъв потенциал да разкараме турците.Сега яхме да сме нещо като кюрдите и палестинците.А за да води войната,Александър втори почти е подарил Аляска на американците.Договорът е за 100г,но някои си правят оглушки.

82

Анонимен

преди 6 години

Товариш Джугашвили,съвсем умишлено не изтегля цивилното население.По това време там Българите са си с все още Българско самосъзнание,за разлика от градовете от Под-Московието.Тези които са били по-близо до Москва са ги преименували още по време на революцията,но за тези кито са по на Юг,и Юго-Изток ,не са имали време.Понеже първо е наложен ,,Гладомора'',след кото се започва подготовката за 2-та Световна.Но след Войната процесите за асимилация са продължили основно с ГУЛАГ и изселване на Българи

81

Анонимен

преди 6 години

В Бохемската гора няма нищо друго освен сатанизъм..сектанти не знаещи нищо друго освен организиране на войни и преврати, и джинфжари..

80

Анонимен

преди 6 години

Самолетите летят и зимата, ако има гориво

79

да съборим МОЧА

преди 6 години

Всеки българин , който възхвалява Сталин и СССР , трябва да бъде съден за национално предателство или затворен в Карлуково като опасно луд !

78

Анонимен

преди 6 години

обективно погледнато, зимата прецаква германия, ккато и наполеон преди това