192

Браво г-н Борисов !

преди 7 години

тоя нахалник от къде на къде пък ще се среща с Премиера на България ? Я питайте и Държавното бнт защо ни натресоха от квотата за България на Евровизия тая рускапляска кристян ? Защо го финансират и рекламират ? А оня *** дето каза ,че можели да кулят цяла България още ли е тук?

191

значи

преди 7 години

толкоз се озлобих,ч е ми иде да се обадя в данс да ги набарат тия дето пишат тук срещу българия - поне отзоваване ще намажат!

190

Анонимен

преди 7 години

Не виждам какво невялно е казал Карпов, нито с какво точно е обидил България.Казал е, че азбуката е дошла от Византия, което е исторически вярно.Кирил и Методий са били поданици именно на Византия.Това че блъгарските историци набиват в главите на материла почти век, че въпросните братя са българи, Карпов, а и световната общност няма как да го знаят.Те не четат историята във варианта на Божидар Димитров.

189

товарищ путин,

преди 7 години

народ, който не си знае историята, е обречен... поняли...

188

Активист на БКП

преди 7 години

Върнал госта на Сидеров !!! И ко праим с коалицията ?

187

Анонимен

преди 7 години

Боко тиквата пак избяга от дебати и знае, че Карпов може да го матира с пешката в три хода. Тиквата е една тенджера под налягане.

186

до 177

преди 7 години

Климент нито е създал кирилицата нито той кръщава азбуката така.Отначало е наричана славянска писменост.Чак по времето на руския цар Петър Велики се говори за кирилица.Азбуката е създадена в столицата на Българската държава гр.Преслав от книжовници около Константин Преславски ,по искане на цар Симеон Велики ,за по опростена форма на писменост ,за разлика от ,,йероглифите" на глаголицата.Взаимствена е от гръцки букви ,тъй като гръцката е навлязла в България.

185

дааа

преди 7 години

путин е... майката на вечната дружба хахааа! после да не се сърдите, ***? *** с *** азиатски! Няамте място в Европа! заедно с Ердоган сте за Азия!

184

Анонимен

преди 7 години

Веднага се активизират руските поддръжници! Обръщат се срещу всичко - България , Кирил и Методий , азбука , само и само да оправдаят руските б-л-ядове!

183

Анонимен

преди 7 години

А Бойко Борисов прерязал ли е лентата при откриването на кирлиицата ?Защото ако не го е наплавил, то тя си остава нелегитимна.

182

Наум и Ангеларий

преди 7 години

Кой каквото мнение и да има,Кирил и Методий не са българи -византийци са ! Просто писмеността се разпространява чрез наша територия ...Всичко друго са шовинистични напъни...

181

Гошо...Тъпото

преди 7 години

Пука й на Византия за Русия.То тогава не я е имало на картата на Европа,а някаква Киевска Рус,която в последстие татарите я...смазват.Тоя Анатолийй,съвсем е...превъртял от стремеж да...запомни многоходови шахматни...етюди.

180

траките са славяни

преди 7 години

до 154 "(-_-)"Обратно, не "Кирилицата" а гръцката писменост е вариант на тракийската или "славянската, която е по-стара. Гърците идват по тези земи приемайки тракйската култура ,заедно с все боговете и писмеността и .Тъй наречените "славяни" са нативен народ който е все същия този тракийски едноговорящ, еднокултурен, многоплеменен народ от тези земи и от край време си служи с писменост ,съхранена по безбройните могили и паметници. В основите на гръцката писменост е вложено именно това писм

179

Андрешко

преди 7 години

Това е вярно аз мисля,че двамата братя Кирил и Методий са гърци и са завършили Магнаурската школа в Константинопол.Те са родени в Солун,бащата е грък,а майката може би славянка и не разбирам защо Винету се сърди на Карпов,като е чел само една книга,а не знае биографиите на двамата братя...

178

Орфей

преди 7 години

След време този Карпов ще каже, че София е столица на Ямбол, защото Сидеров така му е обяснил историята на Балканите...

177

РЕШЕНИЕТО :

преди 7 години

ОТЗОВАВАНЕ НА ПОСЛАНИКА, ВНАСЯНЕ В ЕС ПО- ГОЛЕМИ САНКЦИИ!

176

Уикипедия

преди 7 години

Кирил и Методий създават глаголицата специално за славяните във Великоморавия. Символите на глаголицата, макар и удобни, са били доста трудни за научаване. В крайна сметка великоморавците избират католицизма, с който идва и латинската азбука, а учениците на Кирил и Методий са прогонени от там и намират убежище в България. Климент Охридски до края на живота си преподава глаголицата. В Преславската книжовна школа обаче започва да се преподава опростен вариант на глаголицата - Кирилицата. Поняли?

175

вечна дружба

преди 7 години

До Анонимене как кой го поканил, тавариш Волен, който по думите на Анатолий преди бил фен на Жирчо и Любе, обаче на Карпов му дажаляло да гледа как целува батушките на помешчика и Путин прати Кобзон да изпее "Хей, поле, широко" на патреотите и другарите преди поредното уволнение на бате им Бойко, но изглежда този път преди кабинет ББ4 ще играят шах с новия посланик на турецката артгалерия

174

до 213

преди 7 години

Какъв руски посланик бе ? Боко Тиквата до довечера ще обяви война на Русия и ще я нападне с двата останали Пантера.

173

Анонимен

преди 7 години

Представям си, ако сега беше Орешарски как щеше да се скрие през някой заден вход.