28

koi iztarva govedata

преди 12 години

а относно новината - не ме удучдва - да така е след 20 -30 години е нормално да се появяват все още такива заболявания - ами то почвата е увредена , водата, природата. Разпада е над 100 години !!! Тепърва ще се раждат деца с аномалии и то вследствие от Чернобил . А има много увредени хора в цялата страна . Стенли е минал през какви ли не изследвания и до сега не се е установило - но увреждането на кръвните телца е станало и сега ескалира . Стенли е мъжкар и ще се справи , вярвам аз!

27

Анонимен

преди 12 години

аварията в чернобил е виновна и за огромния разплод на *** ***!

26

някакъв си там

преди 12 години

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНОПрез 1986 година бях ученик. Майка ми работеше в рентгенова лаборатория и когато стана аварията, непрекъснато изследваше храни за радиоактивност, взети от централна България. Спомням си, че повишена радиоактивност имаше.Според нея в млякото около 7 пъти, в ягоди от това време - около 11 пъти (спрямо естествения фон). Но тези хиляди пъти, които се говорят са пълни глупости. Пиша ви истината.На страха очите са големи, ама не фантазирайте!

25

koi iztarva govedata

преди 12 години

5 - ти *** ли си или просто дядо ти е крал на времето и затова заслужено е дялал камъни в Белене ? Затова че сега след завръщането от Турция Бойко свали гащите и лиши страната ни от евтина енергия ли ? Запознат ли си че в цяла Европа има АЕЦ ? Ланкоууууу - не пиши глупости че си ***. 3. Новината защо ви учудва - наистина тогава управлението на страната е скрило това от народа и има много болни хора - затова тези трябва да се кажат кои са и да се съдят .

24

Анонимен

преди 12 години

Никой не знаеше какви ще са последиците, даже и в Украйна. Заради екслозията всичко беше отецепено и след 2 седмици, когато почнаха да измерват радиацията в атмосферата и влязоха вътре първите екипи се разбра, че има изтичане на радиация и предупредиха да се избягват пресни марули и лук, овче и краве сирене. Така стана и в Япония, където първоначално нямаше как да се установи какво е засегнато и след един месец почнаха да раздават йод за пиене.

23

koi iztarva govedata

преди 12 години

Надявам се че щом агитките на Ливърпул И Астън Вила вчера точно 19 минути след първия съдийски сигнал са станали на крака и са укоражили Стенли - Българин който е чужд все пак там, ние тука да се обединим и да си кажем истините ! 1. Аз не съм за закриване на АЕЦ Белене 1 - защото това което Бойко направи цял народ ще пати. Освен това е доказано - аварията в Чернобил е поради човешка грешка !

22

Анонимен

преди 12 години

Българският лекар Илиев се изходи копетентно по въпроса и се ***!Сега да му анализираме л...йната!Напред!

21

Жо

преди 12 години

МОЛЯ, тези от вас, които не са били свидетели на поведението на комунистическата власт през 1986 год. ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ. След като Чернобилската АЕЦ гръмна в София се носеха всякакви слухове, предавани от ухо на ухо между приятели. В онези времена се считаше за вражеска пропаганда да кажеш, че в СССР се е случило нещо, което лошо. Хората нямаха достоверна информация нито за радиоактивния дъжд изсипал се върху задължителната първомайска манифестация нито за радиоактивните репички и марули.

20

Анонимен

преди 12 години

и аз съм жертва на ядрената авария в чернобил бях на една годинка ама не им извивам ръцете.

19

Анонимен

преди 12 години

Вярно е, че над България след Чернобилската авария премена радиоактивен облак. Много хора са болни заради това, че от БКП скриха за аварията, не бяха взети мерки за защита, освен от военните и за върхушката от БСП, които пиеха и ядяха храни от чужбина. Години след Чернобил се раждаха уродливи деца, след аварията лекарите тайно съветваха бременните жени до 3-тия месец да махнат бебетата, защото вероятността да се роди дете с малформации е огромна. БСП-БКП и до ден днешен не се е извинила за това.

18

Анонимен

преди 12 години

Къде са защитниците на АЕЦ Белене!? Да се изходят "компетентно" по тази статия...

17

Анонимен

преди 12 години

Не това категорично е политически ход?А защо не Фукушума,или Френската или Испанската ядрена централа?По времето на Чернобил аз бях там,детето ми също,а свекър ми и свекърва ми в Монтанският район!Моля ви не се поддавайте на тази провокация,защото ми намирисва на разчистване на сметки и противапоставянето ни със съседите ни.Не е тайна че Европа иска монопол в тази област и правят всичко възможно страните от Източна европа да се превърнат в тотални просяци!Така е полесно за тях да ни манипулират

16

до 12

преди 12 години

Начи викаш то събитията в Чернобил са полезни, а? Аман от неграмотни, неосведомени, жалки, интернет комплексари като теб и за жалост по-голямата част от коментиращите ; )

15

ops

преди 12 години

И тогава в далечната 1986 година "много рано" осведомиха хората за опасността от радиация!

14

Анонимен

преди 12 години

Радиацията във Фукушима продължава да изтича в океана и оттам в облаците и атмосферата над САЩ.

13

Анонимен

преди 12 години

Ей, тва герберите нямате умора :)))!!!За вас няма ли Цветница днес:)?

12

Анонимен

преди 12 години

и току що започна работното време на платените драскачи подкрепящи АЕЦ-Беленe!

11

Zont

преди 12 години

Срамно и е долно да се спекулира с болестта на човека, за да се обслужат интересите на гербавите.

10

Анонимен

преди 12 години

"Радиацията в Монтана, където халфът е израснал, е била от 1000 до 1300 пъти над нормалните нива, отчитат англичаните, цитирайки д-р Илиев."А тогава радиацията в Румъния е била 2000 пъти над нормалното? А в днешна Украйна, сигурно на цялата територия е била 10 000 пъти над нормалното?!? Да се чудиш как е останал някой жив изобщо. А да не говорим, че по-голямата час от персонала на Чернобил някак си не е умрял?!?Прекалено голям тъпизъм съществува наоколо!

9

hes

преди 12 години

Относнo нивата на радiацшя в България по времето на Чернобiл и една година след това - Валентин Босевски по това време лекар- полковник във ВМА \"издава\" точните стойности на МАГАТЕ във Виена. Резултата - ДС го арестува на полето, както върши измервания, скъсва му пагоните и го хвърля в затвора! Така БКП се грижеше за народа си!