49

архив

преди 13 години

По комунистически-късогледо!Сталин е пренебрегнал всички данни и предупреждения дадени му от разузнаването!Самодоволно се е осланял на пакта ***-Рибентроп.Немската армия нахлува при Брест-гранична застава с няколко десетки войници, няколко офицери и семействата им-при положение, че съседна Полша е окупирана от 2 години!Няколко месеца,срещу немски танкове и авиация воюват КАВАЛЕРИЯ и пехота на червената армия!Войната се обръща след отваряне на втория фронт от съюзниците.Четете мемоари и доку

48

Анонимен

преди 13 години

Кои са по-големи фашисти, комунистите или нацистите? Ака това може да се измери с броят на убитите и измрелите в мизерия, май водят по точки комунистите.

47

Анонимен

преди 13 години

ВЕЛИКАЯ ОТЕЧЕСТВЕННАЯ ВОЙНА - ЛЪЖАКаква отечествена война водят червеноармейците в окупираните територии на Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Румъния, Молдова?

46

...

преди 13 години

"Ако Сталин бе успял да нападне пръв, Европа щеше да е съветска"Извинете ме господа журналисти, но ако Сталин бе успял да нападне пръв, Русия щеше да е фашистка. Неуспехите при рпибалтийските войни доказват колко слаба и неефективна е руската войска. Една война извън пределите на съюза щеше да е пагубна за тях. Германия е в невиждан техничски и военен превес преди 22 Юни 1941. Германия води войни на няколко фронта и губи поради продължителността им и изнемогването на населението с доставките.

45

Червен сайт,

преди 13 години

червен народ...Затова сме зле,защото вече 70 години властват шумкарите,изтребили целия културен и политически елит на ШЕСТАТА по БВП(1941) в Европа страна...Сами се сетете коя е.Мързеливците,обиращи мандри и събарящи църкви са принадлежали в затворите и под земята,както трябва да бъде.Сега лумпенизираният народ реве за тоталитарното,щото имал домати по 2 стотинки.Ама сега децата и внуците ги плащат.От *** мас и от комунист власт се взимат по 1 начин.Бог да пази България!!!

44

Анонимен

преди 13 години

ЕТО КАКВО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ ЕДИН ГРУЗИНЕЦ......................

43

житната реколта

преди 13 години

Датата за агресия 22 юни е била избрана и с цел, след 2-3 седмици немците да могат да приберат житната реколта и да я заграбят. Разчитали са, че в суматохата на нахлуването руснаците няма да могат да ожънат житото.

42

сартр

преди 13 години

Комунизмът е най-агресивната идеология, а след 1917г. и най-агресивната държавна политика, съществувала някога.Тя си поставя за цел, ни повече, ни по-малко от това-ДА ЗАВЛАДЕЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ! На герба на СССР има сърп и чук върху цялото земно кълбо. Химн на СССР до 1943г. е ИНТЕРНАЦИОНАЛЪТ! Още от победата на тн.ВОСР имаме стремеж към инвазия, както акулчето изяжда братята си още в утробата на майка си.О поемането на властта през 1922г. и особено след укрепването и след 1929г.Сталин се е готвил

41

slaw

преди 13 години

Днес.бг, абе от къде ви събират бе, неграмотници прости?

40

.......

преди 13 години

Опростачването на журналистиката също...

39

vlady

преди 13 години

Честните хора са живеели добре при Сталин - Будьони със сержантска школа и Ворошилов с втори клас в селското училище стават маршали а няколко честни и почтени бесарабски българи пройдохи заемат длъжности в областния партиен комитет. Също великия Лисенко създал революционно направление в биологията, разгромил шайката генетици разработващи сухоустойчиви сортове памук и така спомогнал за решаването на общоевропейския проблем Аралско Море. Жалко, че не се роди втори велик държавник като Джугашвили.

38

Анонимен

преди 13 години

А ако Румен Петков не беше изгонил ББ от поста главен секретар каква ли щеше да е България сега? :-))

37

1

преди 13 години

Какво е щяло да стане при единия или другия случай е само предположение. Дали щяхме да учим немски както учихме руски май е все едно. Сега обаче на много места в милата ни Родино се говори на турски, та чак и по официалната телевизия. Което никак не е все едно.

36

черноземски

преди 13 години

*** съветски и англо-американски ***

35

факти

преди 13 години

На 1 септември 1939 Германия, СССР и Словакия нападат Полша и това е началото на Втората световна война. На 3 септември 1939 Франция и Великобритания обявяват война на Германия.

34

до 32

преди 13 години

Сега след 70 г. победата май е за дойчовците!Гермавия е обединена и богата!А СССР се разпадна, да не говорим за Източния блок!!!Мухахахахаха

33

Ceco

преди 13 години

Opitaj da kazesh tova na ukraincite i bialorusite:)

32

хохо

преди 13 години

Все пак има 9 Май1945 г.-съжалявам фашагите за техните сълзички,но това е исторически факт....Хитлерчо е ***....мъка,мъка!!!

31

123

преди 13 години

АНТИРУСКАТА ПРОПАГАНДА Е В ХОД!

30

СССР!

преди 13 години

ГОВОРИТ МОСКВА! РАБОТАЯЮ ВСЕ РАДИОСТАНЦИИ СОВЕТСКОГО СОЮЗА!СЕГОДНЯ 22 ЮНЯ, НЕМЕЦКИХ ВОЙСКАХ, АТАКАВАЛИ НАШЕЙ ГРАНИЦЬi ! НАЧИЛАСЬ - ВЕЛИКАЯ ОТЕЧЕСТВЕННАЯ ВОЙНА !ВРАГ БУДЕТ РАЗБИТ,П О Б Е Д А Б У Д Е Т ЗА Н А М И !!!!!!!