39

баба Пена

преди 14 години

И как точно реши, че си инакомислещ? И ако наистина си такъв - кое точно те притеснява? Че ще те осъдят за това по новия НПК ?

38

чичо

преди 14 години

От такива каиши с промити мозъци като тебе?Защото като си толкова ербап искаш ли да направим експеримент в реално време.Пускам жалба и искам да бъда анонимен свидетел срещу министъра на вътрешните работи. СРС та не е нужно давам документи черно на бяло .Ако обаче се окаже ,че след това започнат да ме репресират кой ще е виновен , а ?Аз ще бъда анонимен свидетел.

37

Т

преди 14 години

Къф Хитлер пък тебе те подгони бе? А к'во? Отлагане на делата до безкрай ли?

36

Анонимен

преди 14 години

сякаш не знаете какви вещи лица се допускат и какви глупости сътворяват

35

зъл

преди 14 години

Смешна история и поредния недомислен закон. Прокурорът ще назначава защитник :)))). Пълен смях. Не ми се мисли колко дела ще загубим в Стасбург. Изобщо целия НПК е концептуално сбъркан! Орязват се сроковете на защитата с аргумент, че се ускорявал процеса, а същевременно една преписка се търкаля по три-четири седмици по трасето прокуратура-РПУ и още толкова обратно! Сроковете за защитата са преклузивни, а за съда и прокурора инструктивни и всякакви такива глупости. Резултатът от всичко това е безумно бавно правораздаване и множество осъдителни присъди в съда по правата на човека. А ключът от бараката е на съвсем друго място - нов НК с изваждане на поне половината т.н. престъпления за които да се налага наказание глоба и пробация и върху тях съда да има контролни функции. Премахването на един куп формални доказателства, създаване на права за пострадалия да се включи и участва в наказателното производство от момента на подаването на самия съгнал или образуването му. Опростяване на самата съдебна процедура - внасяш обвинителен акт със съответната преписка, оттам насетне едно предварително заседание по даване на ход на делото и отучняване, кои свидетели, вещи лица и т.н. ще бъдат разпитвани. Експертизите се изготвят от заинтересованата страна и се представят предварително. От там насетне никакви нови доказателства и никави нови свидетели, експерти и т.н. Всичко е на масата и на второто заседание се проверява, пледира и съда взима решение. Само тогава ще има бързо и относително ефективно правосъдие. Друг е въпросът, че вероятно само за година ще се наложи да изволнят половината от прокурорите поради некадърност и множество загубени от глупост дела, но все отнякъде трябва да се почне.

34

Т

преди 14 години

"Депутатите от "Коалиция за България" и ДПС напуснаха пленарната зала при гласуването на текста."Побързаха да се спасяват ли? :))))

33

СВЕТ

преди 14 години

Вместо да правят закони с които да вкарват по-лесно хората в затвора трябва да натиснат следователите и полицаите да си вършат работата и да събират повече и по по-добър начин доказателства !

32

вече да !

преди 14 години

Браво Бойко ! Браво ГЕРБ ! Зорлем ме направихте комунист !!!!

31

baykolu

преди 14 години

Честито ни, на всички българи извънредното законодателство на гербавото правителство!Народ, който не се учи от историята, има съдбата да я повтаря до безкрайност!Точно с такива законодателни промени идва Хитлер на власт, точно със същите лозунги се увърди и социализмът в България!Днес анонимни свидетели и срс-та, вчера невъзможност да осъдиш общини и държавни структури да си плащат версиите, минали ден следене в интернет.... Остана още малко до пълната победа на гербизма в нашата Родина! А на всички възторжени граждани и трудови колективи, виещи във възторг от боковите действия, ще напомня! Като се разправят с нас, инакомислещите, вие сте на ред! Неизбежно ще потърсят врага с партиен билет, и дано тогава, лежейки си за дълго в затвора се сетите, какво ви пееше Бай Колю от месеци! И да си спомните за мен, щото аз отавна ще съм изгнил...или поне интерниран, някъде на място без нет, без контакт, без нищо....Само не разбрах, чавка ли им е изпила акъла на Костов и Мартин Димитров?! Може ли партиите, носители на ценностите и идеите на свободата и демокрацията да подкрепят подобни мракобесни закони?! Изхрачиха се върху паметта на всички дисиденти, на всички политзатворници, на собствените си основатели!!! Срам!!!!!!

30

Анонимен

преди 14 години

няма как да крадеш и да мамиш и после да плачеш, че държавата не е наред, другари ... стига крадохте, стига лъгахте ... Време е Бойко да ви постави на място.

29

Mozaka

преди 14 години

Ами дайте пример за осъден невинен, бре?тЕ ВИНОВНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ОСЪДЯТ!Кой от вас е наблюдаван със СРС? Като теглите порно от замунда, навярно ;-)

28

прокурор

преди 14 години

Крайно време беше.Най-накрая.През века на техниката, да не може да се ползват доказателства събрани с технически средства е безумие.Ккакъв е проблема на някои форумци.Правят се технически експертизи дали има подправяне в записите и ако няма са признават за годно доказателство. От какво Ви е страх?Не разбирам.

27

гражданин

преди 14 години

По-добре така, отколкото пълно беззаконие!

26

Анонимен

преди 14 години

а тая *** манолова да си види дебелета щерка дето за нищо не става ама у4и разбираш ли в Швейцария

25

????

преди 14 години

Това значи ли примерно, че ако шефът на някое ОДП ти хареса жената, ще може да те опандизи без проблеми или само така ми се струва ?!? ...

24

c0ldblooded

преди 14 години

червените този път са рядко прави да им се ненадяваш...Е те сега стана тотална полицейщина...що не върнем направо народния съд а? Ще чуваме май по-честичко за случаи като онова момче дето го обвиняват в грабеж на магазин щото продавачката си мислела че е той, а през това време на работата му са били с него 4 човека и следователят се изказал че след като е в БГ бил виновен до доказване на противното. Който го интересува да прочете статията в е-вестник

23

Анонимен

преди 14 години

Така, щом разследването на някое престъпление се затлачи, ще могат да натопят някой невинен с анонимен свидетел и ще се отчита разкриваемост. Може дори да ги похвалят в следващия европейски доклад.юИ защо за непълнолетните няма да важи служебният защитник? Значи техните дела пак ще могат да се отлагат. Къде е равенството пред закона?

22

Анонимен

преди 14 години

айде сега комунистите в белене

21

Анонимен

преди 14 години

Че Гобара кой в щатите е осъден само с един анонимен свидетел? я да ни обясниш....ей, аман от гербери, измислящи си лъжи и каращи ни да им вярваме, колкото и да са ***....

20

Анонимен

преди 14 години

ДОСТА ХОРА, включително и тук, се притесняват от работещ закон ... Ама няма как да крадеш и да мамиш и после да плачеш, че държавата не е наред.