49

До ККК

преди 4 години

Е как да не дава даром никой нищо? Когато един плаща здравна осигуровка 25 лв други плащаме по 150 на месец, а получаваме еднаква услуга какво правим? Когато си плащам чинно всички данъци до стотинка, а ресторантьори масово крият 80% от оборота и сега щото са пичове им харизваме едни пари какво правим? Тези дето един лев не са внесли данък, а взимат помощи за целия катун какво правим? Къде е тази пазарна икономика?

48

Анонимен

преди 4 години

Много манипулативни заглавия пак. На простолюдието малко му трябва.Ами кой ги кара източноевропейците да ходят да работят в кланиците в Германия? Да си стоят в Злокучене в България и неговите аналози в цяла Източна Европа и да не мизерстват! Някой насила ли ги кара да мизерстват?

47

Анонимен

преди 4 години

В тази схема с подизпълнителите са намесени само чужденци(разбирай турци и араби).Това е вратичка през закона, с която се дава свобода на отговорният за работата, да дерибейства.Същите врътки ползва доган и дпс в България.Подизпълнители не трябва да има, това е узаканяване на престъпна схема.

46

Маркс

преди 4 години

До ЕнгелсОбаче за момента няма по-добра система!

45

Анонимен

преди 4 години

Вчера бях на разходка в минахме покрай заведения. Повечето немърливи.. Отвън и отрстани ***, непопостено. За това нещо няма държава... Има манталитет. Много от нас още са мърльовци, само се оплакват, мързеливи. Така няма да стане мъчете се, но няма да стане. Ще стане когато осъзнаете, че всеки носи отговорност за чистотата и качеството. Като видя, как се грижиш отвън ми е ясно, как си и вътре. Там виновен си единствено ти.

44

Ямбол

преди 4 години

До КомунистТова са били евреи, останали необгрижени от Втората световна война.

43

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 47Българските животновъди също получават огромни дотации от съшия този ЕС. Между другото, месото в Германия не е "по-евтино", тъй че .....

42

Анонимен

преди 4 години

По-важни в ценообразуването са огромните дотации, които получават животновъдите в Германия и Франция. А у нас модерни за времето си краварници за по 2000 крави се приватизираха за жълти стотинки срещу задължението да се продължи дейността, която, разбира се, бе прекратена веднага щом кравите бяха изклани.

41

Енгелс

преди 4 години

Просто капитализмът отдавна не работи 😄

40

Мхм

преди 4 години

До dhgКато доказателство, виж номер 39. Класически случай.

39

Анонимен

преди 4 години

Всичко си зависи от нас. Ако един производител е Българин трябва в даден момент фа мисли и за сънародниците си, децата си и бъдещето. Всички казваме Германците Италианците били националисти. Да такива. Но и ние трябва да станем такива.Парите не са всичко. Разберете го най накрая. Много си заминаха насред правенето на пари и всеки ден занимават. Живейте спокойно и се грижете за държавата си.

38

1

преди 4 години

До ***,ами защо ли не се връщат ,във високоплатените в България кланници,да си живеят ,тука в лукс,който се предлага ,от така наречените "български"бизнесмени, а предпочитат да "мизерстват",в Германия.

37

kkk

преди 4 години

В същото време в Евразийския съюз няма глад и мизерия,там на всеки му плащат да върти геврека по цял ден! Та каква е точно идеята на статия,нещо като колко е лошо по гръцкото черноморие и да си останем на нашето ли?Дами и господа,в условията на пазарна икономика даром никой нищо не дава,отърсете се от социалистическото мислене къде никой нищо не правеше и вземаше някакви пари,той социалистическия строй затова и се разпадна!

36

Анонимен

преди 4 години

булгарина е безподобно мързелив и нагъл! така е възпитаван от малък! бг децата от малки ги възпитават в мързел, не полагат усилия в обучението, като младежи не се квалифицират професионално и на стават за нищо когато минат 20-те! образователната система е порочна и абсолютно неефективна! до двйсетина годинини в бг ще има дефицит на работна ръка в/в всички сфери на стопанския живот!

35

Мхм

преди 4 години

До dhgВ България за много хора още битува схващането, че някой им е длъжен и едва ли не трябва да им достави до входната врата благосъстоянието. Същевременно и сравнително неграмотни, но работливи хора, са разбрали, че ако ходиш насам натам и си напъваш гърбината ще успееш да си задоволиш поне основните нужди, но на тия първите това изглежда им е под достойнството - да бачкат за основното. Търтеи с комунистическо мислене.

34

Анонимен

преди 4 години

Като има луди да им работят така ще еНие нямаме топки да се опълчим срещу управата и затова ходим да робуваме в чужбина за да можем да оцелеем после няколко месеца у нас и така се въртим на въртележката

33

House M.D.

преди 4 години

И защо Алемане Велт не посочва името на човека, който е опрял пистолета до слепоочника на въпросните и ги е задължил да ходят в Алемания?

32

Анонимен

преди 4 години

Заглавието и първия абзац са подвеждащи. Германия мисли за онеправданите източноевропейзи!? Нъцки!Все пак като за офтси, манипулацията навярно ще мине.

31

1

преди 4 години

Браво,че са избрали да мизерстват,в Германия,и не са избрали,"луксозния живот" в България.

30

dhg

преди 4 години

До АнонименНасила никой не те кара да ходиш!Тея същите хора без образование и тука не биха си намерили друга работа!Защо никой не споменава образованите,които са си намери добре платена работа на запад?