132

Анонимен

преди 4 години

Еврото трябва да се приеме при курс 5:1. Само така ще им дойде акъла в главите на тия прости българи.

131

Sichtpunkt

преди 4 години

Някой може ли да ми обясни какъв е ефекта от свалянето на доверие от Радев спрямо правителството?

130

Факт

преди 4 години

От години ни прилагат номера прецакване от закръгляване. Сега с курсът лев-евро ще е същото.Как го правят? Примерно казват повишаваме заплатите с 10%, но новата заплата я закръгляват на 10 лева надолу. При 590 лева заплата, новата заплата трябва да е 649 лева, но закръглена на 10 лева надолу е 640 лева, което е 8,5% увеличение, а не 10%. Като се натрупа с годините, това изоставане става огромно. С еврото ще е еднократно, но съществено.

129

Чукундур

преди 4 години

Референдум за еврото.Нека народа каже думата си.Защо се дърпат?

128

Анонимен

преди 4 години

Харватия? Гърция? Точно заради еврото обедняха. Нивата на инфлация на Еврото са подходящи за индустриялни страни като Германия и Франция.

127

Анонимен

преди 4 години

Пипнат ли курса ще рухне цялата държава за 3 дена и довиждане

126

О С Т А В К А !!!

преди 4 години

Този финансов мошеник трябва незабавно да си подаде оставката !Самият факт, че въвежда в заблуждение цял един народ е достатъчен, за да му се поиска оставката.Всички знаем какво се случи с гърците, когато приеха еврото.Обедняха за една нощ ! Защо като е толкова хубаво еврото държава с висок жизнен стандарт като Швеция не иска и да чуе за въвеждането му ?Народе, не се хващай на тази въдица !И без това сме достатъчно бедни !Не вярвайте на управляващите ! Те гонят само собствения си интерес

125

Анонимен

преди 4 години

какво стана с жирафа Гаргамел нещо не се показвала и тя да ни убеждава

124

Анонимен

преди 4 години

Да му мислят бедните консуматори които разчитат на една мизерна заплатка! От преминаването към евро ще спечели бизнеса и всички богати хора които си пазаруват в чужбина и често пътуват.

123

Нема страшно

преди 4 години

Пак казвам, не трябва да допускаме да се въведе еврото. И единствения начин за това е да се махне сегашното управление на страната. Няма друг начин. Оставим ли ги, те ще направят това което са решили и нищо друго, освен народа, не може да ги спре. Това е единствения начин, ако искаме да продължим да съществуваме а не да мрем от глад като държава от третия свят. Трябва да ги спрем ние, те няма да се спрат сами.

122

Анонимен

преди 4 години

Видяхме какво е доверието в лева - веднага щом плъзна слух, че освобождават курса и хората хукнаха към обменните бюра и изкупиха еврото и златото!

121

коментар

преди 4 години

За държавата-може.Но населените със сигурност ще обеднее. Пенсионери , хора с ниски доходи ,селяни., а и при такъв Министър на финансите ,който5 год. не вижда че в бюджета липсват 500 мил. и нехае -със сигурност ще обеднеем.

120

Нема страшно

преди 4 години

Пак ще дам пример с Испания. Когато отидох беше добре. В началото нямах много пари и си пазарувах от Спрингфийлд. Смееха ми се че това било магазин за бедни. А дрехите си бяха марка и много по хубави от тези в България. Испанците пазаруваха от ***, Montego, Angelo Litrico, Calvin Klein, Vicomte, Diesel, Tommy Hilfiger, Adidas и др. А аз от Спрингфийлд. Много от марките, затвориха магазините си в Испания, защото испанците нямаха пари повече за да пазаруват от тях. И испанците в Спрингфийлд....

119

Анонимен

преди 4 години

Обедня България бе Горанов.Обедня като влезе в ЕС и затвори два блока от АЕЦ.Сега няма как да се спрат ''Мариците'' дето замърсяват с въглища нали?Защото АЕЦ няма мощност ако те изключат и сме ЕКО!Сега пак ще стане така.Уж ще се откажем от еврото,ако поискат промяна на курса,ама дали ще стане така?Дори и да те обесят публично ако лъжеш,това няма да върне загубите на хората!

118

Анонимен

преди 4 години

До 125Разлика в стандарта на живот в Словакия и Чехия няма,а Словакия практически е държавата с най-голямо производство на коли на човек от населението в СВЕТА!Почти всички големи световни автомобилни компании имат заводи в Словакия.Интересно защо ли не са отишли в Чехия.

117

Факт

преди 4 години

Ако приеме еврото по сегашният фиксиран курс, заплатите няма да са много по различни, само дето заплатата в лева ще се раздели на две, а не на 1,95583, за да е в евро. С други думи медианната брутна заплата от 750 лева ще стане 375 евро, а не 383,47 евро, както е по фиксирания сега курс. Не така ще е с цените. Хляб 700 грама от сегашна цена 1,30 лева, ще струва 1,30 евро. Държавата няма да обеднее, ще обеднеем ние хората.

116

Ахахах

преди 4 години

Горанов сравнява справки от различни страни. Той няма инфоемация как са се стопили спестяванията на хората в съответните страни, нито как са обеднели. Не вярвам, мче тези престъпници мислят доброто на хората! Тези се интересуват от личните си сметки! В евро и долари по офшорките!

115

Анонимен

преди 4 години

Системното ликвидиране на средната класа започна заедно с падането на златният стандарт. Едно време на всяка банкнота пишеше че стойността и е гарантирана и обезпечена със злато което се съхранява в централанта банка която е издала тази банкнота. Тогава нямаше инфлация. Стойността на парите беше стабилна и имаше смисъл хората да спестяват, да натрупават капитал и да го инвестират.А днес парите са просто едни цифри на някой сървър и стойността им се топи постоянно.

114

Анонимен

преди 4 години

Еврото е 100 про греда :))

113

Val

преди 4 години

Ще обеднеем.. Както и преди едно евро ще остане 2 лв. на книга. Правителството ще е изпълнило обещанието си. Никой не го интересува покупателната способност. Важно е колко продукция стои зад тази валута. Била тя евро или лева. Пропорцията ще остане Но цените ще хвръкнат почти двойно Просто един хляб ще стане три евро и толкова. Всичко си е на мястото. Бойко ще си е изпълнил обещанията Еврото нито е Световна валута нито представлява световния бизнес.