12

ай сиктир

преди 4 години

Само ще припомня приказката "пред фактите и боговете мълчат".

11

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 6 Не знам дали бомбите са паднали символично , но сложиха край на ВСВ.Упоритите и воинствени японци също щяха да генерират много жертви. Между другото Труман ги предупреждава че имат невиждана мощ , но японците не мирясват.

10

Циник

преди 4 години

Просто вони на посткомунистически реваншизъм! В частта си за американците е прав... В частта си за Сталин - типично по комунистически "заобикаля", историческата истина - а тя е, че България е окупирана от болшевешките пълчища, и и е "назначен" комунистически "елит", с правешкия чобанин начело, КОЙТО СЪУМЯ 3 ПЪТИ ДА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА. За останалите ЛЪЖИ с "високотехнологична" България - няма дори и да си направя труда да коментирам. Южна Корея - страна разсипана от война.. Показа как без комунисти

9

ЕС форевър

преди 4 години

Успях да прочета цялата статия, боже мой, такава мъка повече няма да си причиня. Професора подлага под съмнение интелигентността на средния англичанин хахахахахахах. Да се самосезират и да му се отнеме титлата академик на този самозванец.

8

до Историчка

преди 4 години

Трябва четене за да се коментира нещо. Японците са декларирали, че са готови за капитулация. Договаряли са се за бъдещата роля на императора след капитулацията. Доклдите от военно-командващия щаб в тихия океан ясно показват, че военна нужда от тези бомби не е имало. Това е политически акт насочен към Сталин. Всеки малко или много исторически адекватен човек би го потвърдил.

7

Bad Company

преди 4 години

Този историк май не е чел историята. Абсолютна лъжа е, че "японците са били готови да капитулират" . Японците се сражават яростно за всяка педя земя и американците търпят ужасяващи загуби. Военните пресмятат, че за да превземат Япония САЩ ще дадат най-малко 500 000 убити. Тогава Труман взима това ужасно решение, да жертва японците за да запази своите момчета. А и никой не караше Япония да напада Пърл Харбър , нали?

6

Я па я..!

преди 4 години

Его го социалистическия " академик ". Смятах за безпристрастен , а той бил върл Сталинист.

5

Анонимен

преди 4 години

Изключително адекватно малко резюме от академик Марков. Да си интелигентна, ерудирана личност в момента в България си е проклятие. А мантрата на умните и красивите идва от една от речите на Обама по повод годишнина от трагедията на Хирошима, където излезе , че бомбите самоволно са си паднали над събуждащия се град. Сякаш сам Бог ги е пуснал. Отвратително.

4

Историчка

преди 4 години

За най-голямо съжаление това е бил единствения начин Япония да капитулира. Японците са били с по-промити мозъци от нацистите в Европа и са щели да се бият за всяко островче, без да ценят живота си. Техният живот не е от значение, от значение е бил животът на обикновените американски войничета, а освен това питайте китайците и корейците за зверствата на японските войници, подкрепяни от семействата им!

3

Анонимен

преди 4 години

А тивата е ,по зле , защото затри цяла държава и народ!

2

Анонимен

преди 4 години

Това си е самата истина. Не е имало никаква причина да се убиват 350 000 мирни японски граждани. Още повече след като войната е свършила.

1

ЕС форевър

преди 4 години

Четох само началото и се отказах. Лъха на нафталин и тежко комунистическо мозъчно разстройство. Нямаше смисъл да продължавам след "новите умни и красиви".