66

от сидниАав$тралия

преди 5 години

До смешника с 5к в БГ, само си за съжаление колега! ти зимаш заплата на един чистач в сградата в която работя, и той ги зима с нищоправене за разлика от теб бе!Тук минималната заплата е $2800! Начинещи студенти им даваме 70к без значителен стаж. За хора с професия като мен с опит в Европа и Австралия зимаме по 6 цифри на година в долари. И тва не е тайна, пише го на всяка 3та обява за работа ако отвориш сеек.ком.ауТия 5к лв. ако не беше казал че е заплата щях да мисля че си на соцял бе

65

Анонимен

преди 5 години

С трици маймуни ша ловим.

64

Анонимен

преди 5 години

ко,не.Това е несериозно,за система струваща 180 000 000 да дават заплата за поддръжка мин. заплата,или е подигравка,или е стартова за точно определен човек за да няма други кандидати.Ех,то не бяха търгове в 5,00 сутринта,приемане на закони последния работен час преди коледа,изисквания за участие в търг на които отговаря само един и т.н.Цялата ни държава е несериозна,пълен майтап,ама майтап на голо си е трагедия

63

Ясъмкон

преди 5 години

Освен да кандидатствам. Аз образование нямам, те пък не плащат. Супер! Един за друг сме си. Само ще отида при един приятел с лазерен цветен принтер да отпечатам няколко дипломи и ще стана перфектия кандидат. Ще дам един два тел номера на некакви дето ще се представят за шефове на некакви фирми да ми ударят рамо със стажа. А ако ме хванат с фалшива диплома?! И какво, оная къде преди време я хванаха да не лежи в затвора сега?

62

Анонимен

преди 5 години

Човекът вече е намерен, трябват ни няколко балъка да проведем конкурса.

61

Гробокопач

преди 5 години

Вижте ся, ако имам жена герберка, едва ли ще се съгласи на 510 лева, ИТ спешъл тип. Чи то ИТ спешъл, 510 лева са му само кафетата;))) Бойко, ти самз наеш, че свинетките са незаконни и Той, Тангра си знае работата. Дано все повече ти взема акъла, за да видят всички, че Тиквата и в каляска, па си е Тиква;)))

60

Анонимен

преди 5 години

Много голяма заплата дават...

59

Анонимен

преди 5 години

"Под 5000лв. чисто няма си мръдна пръста.. Аз в момента взимам 3500лв. без никакви отговорности и ядове.."Същата история и при мен(4к). Да си навлека такива ядове - поне 50к на месец, щото следващата изцепка ще е най-късно след 5-6 месеца и тогава ще ми хвръкне главата - няма друг начин. Щото нали се сещаш, че те ще окрадат проекта и ще те карат с пр*дня боя да правиш, после ще те показват като плашило пред медиите: "ей го некадърния, уволнихме го".

58

Анонимен

преди 5 години

Някой няма интерес да има там читаво ИТ. Затова е такава заплатата.

57

(-_-)

преди 5 години

При тия *** трябва поне 7500, за да им търпи някой простотиитге.

56

Анонимен

преди 5 години

В България е по добре да си овчар от колкото ИТ специалист. И Бойко ви го каза още преди години ама никой не го слуша. От ИТ-то никаква полза няма само преливане от пусто в празно. Може с него, може и без него. А овчаря който се грижи за голямо стадо изхранва десетки семейства и произвежда ценна продукция за десетки хиляди. Месо, мляко, вълна, кожи, агнета за продан и заплод.Например в Австралия и Нова Зеландия всички фермери които гледат овце са милионери!

55

Частник

преди 5 години

И как си представят, че някой, който е компетентен ще кандидатства при заплата 600 лв? Даже 6000 лв са прекалено малко за добър ИТ специалист с този работен опит и тези качества, това е тъкъв абсурд..

54

интересно

преди 5 години

На ден ли са тези пари !!

53

Анонимен

преди 5 години

Ето защо заминават от тука кадърните техници от доставчиците и ит сектора заради тази смешна заплата случайно АПИ знае ли че за един програмист е средна а за ит шеф трябва да е 3 бона

52

qiq

преди 5 години

дърпай шалтера и закривай държавата

51

Анонимен

преди 5 години

Сега се сетих защо е така.Искат да дадат договорът за подръжка на частна фирма -естествено не случайна и от там да краднат пари.Да кажем а договор за примерно 5 милиона годишно за съпорт.Тва са 400к месечно.За тия кинти частната фирма ще наеме 3-4 ит разбирачи сумарно ще им дава 12-15 к месечно да работят.И останалите 480 хилки месечно на отговорни другари близки до властта.В много кална държава живеем наистина.

50

Добре

преди 5 години

За трета работа става само да командваш и на края на месеца да преведат сумата, ДА НЕ МЕ НАПАДНАТ

49

Анонимен

преди 5 години

Тея убха коча с лопатата! Чакайте сигурна и добре работеща услуга. Ще има да чакате!

48

Анонимен

преди 5 години

Може и толкова да е заплатата като условието е да нараства всеки месец според постигнатите резултати докато достигне 3-4-5хил.. Но това вече се договаря при самото интервю. И в частния сектор има много фирми които точно така наемат голям брой хора и по ествен начин за няколко месеца си сами си отсяват най добрите. Все пак и доста некадърници напират в ИТ сверата понеже са чули че там има пари.

47

Анонимен

преди 5 години

До43. Отивай ще ти ги "дадат" 74382в края на 2019г или до тодина.