110

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевАко съпоставя българския социализъм и евроатлантическата демокрация, с чиста съвест мога да кажа, че по време на соца българският народ е живял по-добре и по-богато!Достъп до безплатно образование и здравеопазване, всеки с имот, всеки достигаше до пенсия, социални придобивки и почивки в българските курорти!Ама нямаше тоалетна хартия и банани и киндери и тоблерони и маратонки нике. За какво ми е образование, здравеопазване и курорти без банани, тоалетна хартия и маратонки нике!

109

Бау

преди 5 години

До ВасилевХубаво е, че има интернет в дома за дементни възрастни хора, който по всяка вероятност обитаваш. Следващия път като те мъчи безсъние по време на обедната почивка, поискай хапче от сестрата, вместо да пишеш глупости.

108

Анонимен

преди 5 години

В празните комуноглави, комунизмът е било хубаво време. А беше гнусен концлагер и живеехме бедно, имаше дефицит на всичко, а по границата се стреляше на месо. Ако границите бяха отворени, всички щяха да избягат от "рая на другарите"

107

Анонимен

преди 5 години

Прави ми лошо впечатление ,че някой почне ли да се изказва срещу комунисти и тегния деградирал строй,веднага коментара изчезва,що така?

106

Аз

преди 5 години

Честито, драги българи. Да живее ГЕРБ и мутренска България -- страна, в която има свобода на словото и речта. Да живее демокрацията!

105

дО 115

преди 5 години

КОЛКО се чакало за кола по време на комунистическото робство?!!! Я пак, година-две?!!! Ей ***. За Лада се чакаше по 8-10 години!!! За Застава или Шкода по 5-6. Без ред пускаха веднъж годишно Трабант и Москвич, но те за нищо не ставаха.

104

Анонимен

преди 5 години

До средата на 88г бензина беше 40 стотинки, заплатите около 300 лева масовите.

103

Анонимен

преди 5 години

Чакаше се година две за кола. Днес за нова кола също се чака няколко месеца, ако не вземеш направо от дилъра които са за показ и са карани вече. Но българина не купува нова кола защото е беден и не го знае. Иначе не чака 15 години запандяка да си кара колата, има много 15 годишни западни коли, западняците се чудат какво да ги прявят, и българите ги купуват веднага без да чакат.

102

До анонимника 101

преди 5 години

След 1985 г. бензина поскъпна шоково и стана 1 лев (когато имаше, което не беше винаги). Средната заплата тогава беше 220 лв. Парите стигаха за храна и почти нищо друго, а то друго и нямаше по магазините.

101

месара

преди 5 години

така е при развития герберизъм, и по-зле ще става с напредванети на развитието му

100

Демократ

преди 5 години

Основният проблем на българина е, че се е втренчил в проблемите на настоящето и в лошите перстпективи за бъдещето. Българите и политиците трябва да престанат да се взират в бъдещето и настящето а трябва да обърнат взор назад в миналото и да постоянно да си дават сметка колко лошо беше при социализма, за да не повтарят никога грешките от социализма. Защото както е казал един от бащите основатели Джордж Вашингтон - "Народ който не помни грешките от миналото е осъден да ги повтаря"

99

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевОпределено лъжеш.Всеки имаше лихвоточки, ама не и имот.До българските курорти са ходели богоизбраните. Заводчето в което работеха нашите имаше всичко на всичко едни мизерни бунгала без санитарни възли и без вода. В такава мизерия никой сега не би отишъл.Безплатното здравеопазване се свеждаше до аспирин, аналгин и амалгамена пломба.

98

Врем добър стандарт

преди 5 години

Моят стандарт доста варира напоследък. До оня ден имах дъгове, но сега се вдигна рязко, защото ми платиха едни 2хил изработени скришно от зоркия поглед на данъчните! Сега като ги харча, никой няма да пита откъде ги имам. Януари очаквам спадане на стандарта!

97

Анонимен

преди 5 години

Остров Ман е най-яко, там се живее най-добре.

96

Анонимен

преди 5 години

Гладна мечка оро не игра.

95

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 101Бензина беше евтин, ама като нямахме кола (оставаха ни още 3 години да чакаме), какво ме грееше това :)

94

Василев

преди 5 години

Ако съпоставя българския социализъм и евроатлантическата демокрация, с чиста съвест мога да кажа, че по време на соца българският народ е живял по-добре и по-богато!Достъп до безплатно образование и здравеопазване, всеки с имот, всеки достигаше до пенсия, социални придобивки и почивки в българските курорти!И в тази тоталитарна и авторитарна система българският народ беше защитен от Световния Финансов Капитал, от кредитите и лихвите и аутсорсинга!Колкото и малко да бяха доходите е повече!ЦРУ!

93

Евроатлантик

преди 5 години

Българите трябва да благодарят на ЕС че ги прие исега могат да берат ягоди в Испания при умерен климат иначе щяха да режат дърва в Коми при минус 50 градуса.

92

Анонимен

преди 5 години

Какъвто сайта такива и "коментарите"

91

До 96

преди 5 години

Не се карай на хората,че да не ми налапаш ръкава на потника...