117

Анонимен

преди 6 години

Бомбандират ни, защото им сваляме самолетите на път за Румъния

116

Анонимен

преди 6 години

МинетчиьоСТАЛИН Е ЛАТЕНТЕН neдеpaст ...Уpoд от гнусноболшевишки тип!Де да беше станало така - мушни си сърпа и *** в посрaния rъз

115

Виж ти

преди 6 години

До БезпартиенНищо не забравяме и българофобията на Чърчил не е измислена от Пеньо Пенев:) Тя датира още от 1915г. и провала на Дарданелската операция, заради която Чърчил е принуден да подаде отставка. Тоогава България обещава неутралитет а влиза във войната на страната на Германия и Турция, Чърчил това не може да повярва, разбере и прости... и е прав тук.На Парижката конференция той присъства.

114

китайски експерт

преди 6 години

Маршал Жуков вкара 6-та армия на Паулус в капан и той капитулира без да се самоубие както му е наредил фюрера!

113

Анонимен

преди 6 години

Жуков е най великият фелдмаршал в света.Ако не беше той сега щяхме да живеем във фашизъм.

112

Безпартиен

преди 6 години

Не сме видяли, защото Ние сме обявили война Ние.... Само да вметна една Унгария, която е топ съюзник на Германия и праща войски на източния фронт, никога не е била бомбардирана от Англия и САЩ и никога не им е обявявала война било то и "символична", дори САЩ си имат представителство там чрез Швейцария. А ако говорим ПСВ там е друга тема. Преди да стане "българомразец" Чърчил е един от най -големите агитатори България да мине на страната на Антантата,от писмата му до Лойд Джордж и правителството

111

Хахахахах

преди 6 години

Идвам да отбележа, че току що прочетох новина как някакъв 128 годишен човек в Аржентина твърдял, че е Хитлер

110

Анонимен

преди 6 години

До 159Жуков си е спечелил прякора " мясникь " касапина - понеже е бил пълен некадърник! Сталин и той!

109

lol до 159

преди 6 години

Жуков? Ако има по-голям кръвопиец от Сталин, то това е Жуков. Няма по-некадърен военачалник през войната от него. Селянче без образование и войнишко достойнство...Хвърлял е войничетата на заколение. Колко руски майки не са видели синовете си заради него, абсолютно безмислено.

108

Анонимен

преди 6 години

Жуков е бил най- големият некадърник в цялата история на войните. Заради него са загинали милиони руснаци!

107

Иванов

преди 6 години

Каква е разликата между Хитлер и Сталин?НИКАКВА! Двама откачени кръвопийци, жадни за власт и слава. Путин и Ердуган удивително приличат на тях.

106

Анонимен

преди 6 години

Жуков обгражда 6-та армия, която се намира в руините на града, като атакува фланговете, които са съставени от слаби румънски дивизии - зле снабдени и с нисък морал. За мен лично това е била брилятна акция на Маршал Жуков. Сталин надвива Хитлер защото Сталин се е вслушвал в Жуков и му е давал свобода на действие. При Хитлер нещата са коренно различни - с напредването на войната той все повече е ограничавал военното командване, уволнявал е генерали за свои собствени решения. До самия край.

105

lol до виж ти

преди 6 години

факт - слабоподготвените англичани са обърнати в бягство. стотици хиляди животи са спасени. от друга страна, Съветите, с изключително доброто си въоръжение, за времето, за 6 месеца дават 3млн. убити и още толкова пленени :D Сталин е бил в шок, за това и издава наказателните батьони - не може да търпи повече уважение...а човешкият живот? кога човешкият живот е имал знаечение по онези територии?

104

Анонимен

преди 6 години

Ако Хитлер беше победил може би щяхме да сме една развита държава като Германия. Тогава се е смятало така и вярвам, че не грешат

103

Анонимен

преди 6 години

До БезпартиенАз не мога да си спомня от Англия някога нещо добро да сме видяли.

102

Рагнар

преди 6 години

Спорите за глупости. Сравнявате България със СССР. Историята е показала, че в СССР (Русия) демокрация не може да съществува. Русия е много по сложна и трудна за управление държава с най- различни народи. Иска твърда ръка на управление. Тука коментиращите познавате ли въобще историята на Русия и СССР

101

мазохисти

преди 6 години

Кой беше казал,че няма да е лошо София да се изравни със земята и да се посади компир.Не беше ли Чърчил?

100

Виж ти

преди 6 години

До lolБританците са велика сила 300 000 тяхна армия, заедно с цялата френска армия, удържаха Франция цели 40 дни. След което проведоха най-великото бягство във военната история това през Ламанша и то само защото се договориха с Хитлер да ги пусне.

99

До 141

преди 6 години

Най-накрая едно смислено изказване.Това го казват и хора, които са живяли тогава, български офицери на негово величество. Хитлер не е трябвало да тръгва на запад.

98

Анонимен

преди 6 години

И още една заслуга на великия Джугашвили - не не допусна да влезем в Югославия.И много по-добре. Днес щяхме да сме второ Косово, разсипана от войни бивша юго република, със сърбите който се е хванал на хорото добро не е видял.Браво, товарищ Сталин.