39

Анонимен

преди 7 години

Ако не бяха руснаците никой нямаше да знае че съществува такава азбука.Българите са 6 милиона, гармотните които пишат на кирилица са около 1.5 млн.Така че ако не бяха 300 млн руснаци, пишещи на кирилица, никой нямаше да я знае.Освен в БГ.Сърбите и македонците също минаха преди години към латиницата.

38

Анонимен

преди 7 години

Киев и Москва са самоотцепили се държавности от състава на Велики ***. Има пълно затъмнение по тия въпроси, но който се интересува да чете Нариман Тарихы - по-специално в един-два от томовете са описани нещата в много големи подробности. Общо взето *** финансират и ползват крупния разбойник Чингис Хан за да елиминират Волжка България от "Пътя на Коприната". А московците също биват инструменти в техните ръце.

37

анонимен

преди 7 години

Питаите в Сърбия чия е кирилицата и те нема да ви кажат,че е българска,те също пишат на кирилица.Най голямата заслуга кирилицата да бъде прзнавана по света като писменост е руска те яразпространиха в бившия СССР и в Монголия затова на кирилица пишат над 300милиона.Ако руснаците не пишеха на кирилица щяхме да пишем само ние с Македония,Сърбия и сега почти се е отказала от нея а нас запада щеше д ани задължи да я махнем и сегашните наши евро политици щяха да ни убеждават че е вредна.

36

Анонимен

преди 7 години

След като сме в ЕС и сме само евро-слугинаж и географско понятие за какво претендираме .

35

28

преди 7 години

До АнонименПича с баща мизантийец.Ха ха, мерси, много си забавен...Нищо не стана ясно от това, което си изпльокал. Сигурно ти е било празно из главата и си набрал нещо на клавиатурата, а после без да искаш си натиснал ентър.

34

Анонимен

преди 7 години

България е Руския, Българите са Руснаци, Азбуката е Македонска. Мечтата на психично нестабилните ни сополиви русофилчета.

33

Анонимен

преди 7 години

до 23Кво като баща ти е византийец, моя пък е от Марс, наследник на инженерите на чов.раса!

32

Анонимен

преди 7 години

Прав е Путин, както винаги, а тоя професор да ни светне кога е деня на арабските числа тогава. Кога е деня на латинската азбука и на римските числа и защо пък Путин е длъжен да се кланя на някой. Путин е далеч от мисълта да се кланя на евро-васалите и келнерите на Меркел.

31

Анонимен

преди 7 години

За азбуката не знам и не *** и интересува ама хич да ви кажа честно,ама знам ,че биологичния баща на КОЙ е Бриго Аспарухов,когато майката на КОЙ е била секретарка на Бриго освен професионалните е изпълнявала и други задължения след което идва на бял свят и КОЙ,ако се чудите кой даде власт и пари на КОЙ е баща му генерал от разузнаването му я даде

30

22

преди 7 години

До Анонимен 28Тук няма възможност за корекция на технически грешки. Не е високо качеството, затова. Но пък поне е ясно какво казвам. Докато ти дори съдържание нямаш в поста си.

29

Анонимен

преди 7 години

Сега пишем на руска азбука, направена от Петър първи. Климент и другите ученици са били славяни-траки от великоморавско родени. Кирил и Методий са били на служба при Византия, Гърция. Тогава не е имало нация и националност.

28

Анонимен

преди 7 години

до 22 Пича с баща мизантийец. Ха ха, мерси, много си забавен ;)

27

Анонимен

преди 7 години

май на нашите "управленци" по интересна е картата издадена в братска турция където варна и кърджали са изобразени като турски градове......еваллааааааа.

26

България ще пребъде!

преди 7 години

След кан Аспарух всичко е от българско по българско! И така ще бъде за идните поколения българи!

25

Анонимен

преди 7 години

А замисляли ли сте се дали гръцкаа азбука наистина е тяхна?Някъде бях чел, че много преди това, по нашите земи са ползвали подобна азбука, която явно крадливите племена на север от нас са присвоили за тях и са я нарекли гръцка ?А тук от край време е имало народ, който се е наричал БЪЛГАРИ.Въпрос на време да се докаже и това

24

Анонимен

преди 7 години

По онова време писането и четенето е било само за аристокрацията и духовенството, нямало е книгопечатане и не се е разпростирало извън двореца. Защо ще му е на византийския император да настройва още по сепаратистки съседните княжества, като им дава тяхна лична писменост ? Не е ли очевидно че ако ако иска да ги приобщи и да им "вдигне ценза" ще го прави на официалния за Византия език. КАКТО СТАВА С ХЪРВАТИТЕ, ПОЛЯЦИТЕ и ЧЕХИТЕ - те набързо назубрят ЛАТИНСКИ . По следващите събития го доказват : По никакъв начин славянската писменост не спомага проблемите на Византия на север да НАМАЛЕЯТ. Стига

23

Анонимен

преди 7 години

Това са дребни глупости,важен е търговския обмен а още по важно е бандата на кремъл да бъде изритана от България,виждате как си инсталираха президент ,виждате как се води подривна дейност срещу страната ,как се прави опит за саботаж на европредседателството ни,как се кани Путин,как се крадат банкови и държавни активи.

22

Анонимен

преди 7 години

Шахматистът си е достатъчно умен, види се, не е като политкоректния към режима и паннационализма Димитров.Училите история, на които не са им слагани кепенци на очите и на мозъка, знаят, че азбуката идва от солунските братя, а Солун си е византийски град. Никога не е бил български. Майка им е славянка, но не и българка. Баща им е бил византиец. Сиреч - прав си е шахматистът. А Димитров и сие ако щат могат да обявят, че и Джон Атанасов е чист българин от Своге. Това нищо не променя.

21

Анонимен

преди 7 години

Проблемът на повечето българи, тия които не четат и не се образоват допълнително, а са само на ниво ОБЩА КУЛТУРА е че години наред им е внушавано че Кирил и Методий са българи, която е историческа неистина, меко казано. Затова когато някой дойде и им го каже, те подскачат и го приемат едва ли не като лична обида за съжаление.

20

SS

преди 7 години

Не, Божидаре, напълно умишлена е "грешката" !Алооо, русофилите - да ми пиете йогурт от *** !