212

Истината

преди 7 години

Е,разбрахте ли сега защо никой не ни уважава като нация-ами не можем да излезем с единно становище дори по тема с хилядолетна давност!

211

Анонимен

преди 7 години

Българи, знаете ли че на тази земя е имало хора преди да дойдат онези със конските опашки за знаме . На тях дължите всичко и не четете историята на Божидар Димитров , защото всяка държава, ама всяка си води пропаганда за свои цели . Карпов е прав .

210

Анонимен

преди 7 години

Карпов отново само с един ход матира Банкянската Мутра.Не случайно е най-талантливият и най-обичан световен шампион по шахмат - играта на умните, а не на селските футболисти с филии с мас.

209

Анонимен

преди 7 години

kaкво става по случая с мищо бирата и жена му ,какво им се случи с тях

208

айде

преди 7 години

кво да ги коментираме руските врагове... те са като турците... няма сми... да си носят последствията - да стоят сами, бедни,изолирани от цивилизования свят, да си стоят в дивашкия средноивековен режим - пада им се!

207

ДДТ

преди 7 години

Кирилицата и християнството са най-хитрия план за обезвреждане на Българското ханство.Борис-Михаил изби над 100 000 българи от стари родове ,жени ,новородени,старци всичко бе изклано...С християнството от Византия идват обратно и над 500 хиляди славяни избягали от България във Византия.След няколко десетилетия изчезва и прабългарския като официален език и се замества от славянския.Само стари затворени родове прабългари от района на Калиакра запазват оргиналния език и традиции-Гагаузите.

206

Андрешко

преди 7 години

Извинявам се аз говоря за глаголицата, която е създадена от двамата братя,а не за кирилицата.

205

до 248

преди 7 години

бе кво им доказваш на тия, все едно да им обясняваш че е ден! Руския е замразен български с падежни окончания - факт!

204

Винето в мат!

преди 7 години

Какво му е бравото на мутрата бе? Наместо да приеме Карпов и му натрие носа с неколко Пулевски надпоясни удара по правилата на тайкондото и силата на Абаджиежите щанги и суплекси на Боян Радев. мутрата земе та се скрие от което следва че Карпов не само шах но и мат му е дал с една единственна, византиийската, пешка и то като гост. Просто Анатолий е провокирал а Бодьони е гълтал

203

путкин

преди 7 години

Кириля и Методиего са физантийци това го знам от реский бутварь и не питайте за Волжска България от Каспийско море до Коми на която русите слугуват повече от двеста години.

202

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 244Само дето първата рускиа библия е на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК с КИРИЛСКИ БУКВИ!50% от руските думи са със български произход. Фамилните окончания -ОВ в руско са български !!!

201

Гошо...Тъпото

преди 7 години

Боко рядко го...хваля,но този път извърши...мъдър ход,като не прие фалшификатора на българската история.Остава така да...процедира и със западните ни...приятели,които ката ден ни правят на...маймуни от остров Тамбукто,с техните указания за...аборигени.

200

юбералес

преди 7 години

До Анонимен 200Идеята за създаване на славянска писменост е на епископ Фотий(вследствие Патриарх) в 848г. Предназначена за Моравия (Чехия), писмеността има за цел по-лесно покръстване на чехите преди да са покръстени от римския папа. Фотий иска да очертае сферите на влияние между Византия и Франкия. За тази мисия са изпратени седем византийски чиновници - епископи начело с Константин и Методи, като последният е измислил глаголицата.

199

до 218

преди 7 години

Какъв опростен вариант на глаглицата е кирилицата ,та между тях има малко общо.По правилно е да се каже ,че кирилицата е вариант на гръцката писменост.

198

историк

преди 7 години

а руснаците са степни роми, които и до днес не са формирали нация, а някъв мешан конгломерат от етносси, в т. ч. и мюсулмани - чеченци, будисти и кви ли не!

197

Анонимен

преди 7 години

Така нареченета кирилица, име което за първи път е използвано през 17 век от руския цар Петър I Велики наистина идва от земите на Византия през 9 век.Митът че е създадена от Климент, ученик на Кирил и Методий и я кръстил на любимия си учител е чисто български.До 17 век, НИКОЙ НИКЪДЕ не използва думата КИРИЛИЦА за азбуката на която пишат българи и руснаци.

196

Анонимен

преди 7 години

Рашките прекрасно знаят , че тази тема е чувствителна за.нас , но най нагло продължават да ни подиграват!

195

Уикипедия

преди 7 години

До до 177Именно!

194

Очевидно

преди 7 години

Очевидно в главата на повечето пишещи тук е пълна каша!Това не е даже хибридна война,а чисто невежество гарнирано с русофилия,атлантизъм или "патриотизъм"(според наклонностите).Е па прочетете нещо по-сериозно(не Уикипедия) и тогава се борете за позициите си!Явно средното образование не си е свършило работата,щом изказванията са на ниво футболна агитка...

193

Анонимен

преди 7 години

Всеки ден нови скандали абе тия няма ли да почват да работят.