45

Анонимен

преди 11 години

ПОРЕДНАТА СОЦИОЛОГИЧЕСКА ИЗМИШЛЬОТИНА.Тези да не би да си правят проучванията във Факултето или Столипиново?

44

Бай Иван

преди 11 години

правописна грешка, 1 ГВ имах предвида когато възобновяемия източник стане по-ефективен от ТЕЦ ела ми се обади.Само ще ти кажа че маневреността която имат ТЕЦ и ВЕЦ не може да се сравнява нито с ВЕИ нито с АЕЦ

43

анонимен

преди 11 години

Лъжат комунистите, дирижирани от олигарсите Овчаров, Първанов и Доган!Искат пак да се намърдат и да управляват, за да източват държавата със свръхпроекти като Белене!

42

Анонимен

преди 11 години

Най умните българи отдавна проведоха референдума и гласувайки с краката си уредиха живота си навън от тази проклета държава!Гласувайте с краката си кой както може и напускайте това проклето място пълно с *** от ДС-БКП.

41

Shark

преди 11 години

До 37 Точно така, затова турците ще посторят тяхната атомна централа на границата, и затова и Франция, и германия сторят атомни централи. Точно това е идеята, да не направим нашата че да ни внасят техния ток, ама гербавите *** кратуни не можете да го схванете. Разбира се че *** и сие не искат втора атомна, ами нали ветрогенераторите са техни. И ви промиват мозъчетата че да гласувате против.

40

Бай Иван

преди 11 години

до 47проучи какво е производството и какво е потреблението на ел. енергия в България и тогава реви. Имаш ли представа че зимата България остава с резерв от около 500МВ, след 10 години като затворят ТЕЦ Бобов Дол, Русе и Варна, ще трябва да внасяме ел. енергия

39

Не знам

преди 11 години

Може ли някой да ми каже каква енергия и от къде ще ползваме след като изтече срока на реакторите в АЕЦ Козлодуй след 10 год,защото 5 и 6 блок имат живот горе долу толко години.И след като сега изнасяме ток на комшиите ,а те строят АЕЦ , след това каква ще е цената на тока у нас и ще поеме ли някой отговорност за това което се случва у нас последните години.

38

Анонимен

преди 11 години

ъжат постоянно. Лъжат, като казват, че безплатната енергия от слънцето и вятъра била най-скъпа. Лъжат, като казват, че най-опасната технология била сигурна. Лъжат, като казват, че АЕЦ подсигурява повече работни места, отколкото алтернативите. Лъжат, като казват, че предстои референдум, а всъщност налагат една теза чрез процедура, без равнопоставеност на страните и без информационна подсигуреност. Не им позволявайте повече да ви лъжат! Кажете НЕ на поредната корупционна схема. Кажете НЕ на риска

37

varg

преди 11 години

Норвежката блек метъл сцена подкрепя атомната енергетика.

36

:)))

преди 11 години

Какво да гласувам на предварително решен референдум...1. Въпроса е меко казано *** и никъде не става дума за АЕЦ Белене, а се говори по принцип за ядрена енергетика2. Толкова много комисионни са взети през годините от различни политици били на власт, че вече не е ясно този проект чии интереси обслужва.Между другото никой не каза колко ще ни струва референдума защото това са наши пари. *** братя+ пенсионерите са около процента който са обявили така, че резултата е ясен

35

анонимен

преди 11 години

до 39Ако гръмне една ядрена централа, няма да ти трябва ни икономика, ни енергетика ***!

34

Бай Иван

преди 11 години

95% съм сигурен че референдума ще пропадне, но аз ще си опражня правото на вот за да не се срамувам след години от себе си.Положението в България с електроенергията е много деликатно. Ако се построи АЕЦ Белене това ще натовари МНОГО държавния бюджет, а ако не се построи след 10г. ще имаме остър недостиг на ел. енергия (ще се затворят поне 1МW ТЕЦ) и ще трябва да внасяме ( най-вероятно от Турция и така ще изплащаме техия АЕЦ)

33

Анонимен

преди 11 години

Фукушима се случи заради вълната и водата не заради земетръса, много прости ги изкарахме тези Японци, че навсякъде строит АЕЦ-и. Изкарахме много други напреднали държави, които строят много прости, даже бъчвите от Турция, където ги тресе на 2 месеца. Само ние сме умните.

32

Анонимен

преди 11 години

Който пък не отиде изобщо да гласува е абсолютна мижитурка и изобщо не заслужава да има граждански права. Ако провалим първия референдум само ще затвърдим мнението че сме страхливци и ***, търпящи всичко което политиците разпоредят. Тук, по този въпрос думата имаме ние, нямаме никакво оправдание ако се провалим. Аз лично съм категорично ЗА, бих приел тези които гласуват против и им уважавам мнението, но не може да не се гласува на първия референдум който сами предизвикахме.

31

Анонимен

преди 11 години

Хората които НЕ разбират и грам от икономика и от енергетика ще гласуват с Не.

30

анонимен

преди 11 години

Много сте сигурни, че 64% ще кажат да на ядрената енергетика!Аз ще кажа НЕ и много мои приятели и познати също!Не искаме децата ни да живеят в риск!Видяхме последиците от Чернобил и Фукушима.Само дървените комунисти, които са на изживяване искат след тях апокалипсис!За сведение съм машинен инженер и съм наясно с високата степен на риск от една, че и две ядрени централи, за малка държава като България в сеизмичен район!Само дъртите червени кратуни не искат да го разберат!

29

N

преди 11 години

Който не гласува "ЗА" не е българин!

28

Бай Хой

преди 11 години

А на бас, че НЯМА да гласуват повече от 30%?

27

Анонимен

преди 11 години

Хайде да оставим Белене на страна за момент и не запитаме ЗАЩО:Българските ЕРП-та са в чуждестранни ръце(ЕВН, ЧЕЗ, ЕОН)Българският златодобив е в чужди ръце(Dundee Precious Metals Co.)Българские мобилни услуги за в чужди ръце(МТЕЛ,ВиваКОМ, Глобул)Софийска Вода е в чужди ръце(Veolia Water)Големите хранителни вериги за в чужди ръце(БИЛА, Кауфланд, ЛИДЛ,Пени,Карфур) Никой ли не разбира,че то това е производството на България. Аз ще гласувам за АТАКА,само те обещавата да променят това

26

ОТ ТОЗИ КРАЙ

преди 11 години

Като знам къде е Вранча и как ни друса,като усетих земетресението в София не ми се мисли ни за Белене та даже и за ток,а още повече ме е страх като се сетя как наливаха и кои наливаха гьола с бетон в блатото.Защо да гласувам за строежа ,децата ни ще плащат ,ама и да ги затрием ли искаме? Комисионните са взети и много хора си напълниха гушите ,затова НЕ не съм съгласен.