69

до 70

преди 12 години

А да пиеш спирт маскиран с бандерол ти се струва напълно естествено може би? Или да караш мотор и да тровиш природата с изгорелите му газове е напълно естествено нещо навярно за теб?

68

OBSEBEN

преди 12 години

Споко бе ще свикнете, първите два месеца са най - трудни хахаха

67

gtf

преди 12 години

...щото на ракия, краставици и домати не може да се кара цяла година. Тва е малоумната герберска политика на задушаване на бизнеса, вместо да се стимулира потребление, оборот, да се пълни хазната, става точно обратното.Нужен беше закон, който да ограничава ушенето там, където наистина е нужно ..д. градини, училища, общ. места, но пък кво пречеше пушенето да е разрешено след 22.00ч.

66

:)))))

преди 12 години

Цялата страна е оправена та трябваше точно сега да се занимават с пушачите...1. Никой не казва, че всъщност нарастването на раковите заболявния е заради Чернобил и не толкова заради пушенето2. Никой не казва , че голяма част от заболяванията се дължат на гадната храна, която ядем...3. Никой не казва, че големия процент болни се дължи на стреса на който сме подложени заради ниските доходи и високите цени ....

65

Жоро

преди 12 години

Толкова съм възмутен! Не ги е срам, оборотите им ще ли да паднали! А могат за една чашка Кола да ми взимат 2лв, което е с над 150% от цената, на която я купуват, ами кафето? Въобще не им съчувствам, даже се радвам. Реват, защото трябва да си плащат и те данъците като нас, а със 100 касови апарата да крият оборота, цигарите са им най-малкия проблем, повече са не пушачите и ако те почнат да ходят по-често на заведение заради това, че не се пуши там, оборота може и да скочи. И все пак - търгаши!

64

Анонимен

преди 12 години

Това е въпрос на избор. Както всеки сам решава да пуши или не, така трябва да има заведения за пушачи и за непушачи.

63

VsK

преди 12 години

В крайна сметка всеки сам избира какво да работи! Ако не им отърва да си сменят работата.. Винаги ще си намерят нещо което да им понася, да отговаря на техните изисквания. А ти даваш ли си сметка заварчици, докери и т.н дали не се тровят!

62

до 74

преди 12 години

Законите ще станат общоприети - само и единствено тогава когато са гласувани от хора, а не от разни популисти, лобисти и марионетки.

61

gtf

преди 12 години

до 46 - кой пък те излъга това е чиста лъжа ! Дори да беше така, ходи ги виж твойте западняци, дето така ги хвалиш кво правят по морето (нашето)...Като цяло се обезмисли вековната традиция, българина да си виси в кръчмата на шопска и троянска и да бистри политика (примерно).Са си седим в къщи в хладни механи и си пушим на воля, за сметка на оборота на комшията. Той, като остане гладен ще спре д *** купува от нас домати, краставици и ракия ..след време и ние ще останем гладни...

60

До 63

преди 12 години

Ай стига с тия глупости, тичам си и хич не ми пречат, както не пречат на Зинедин Зидан, Майкъл Джордан и Уейн Грецки.

59

до 46

преди 12 години

Ти ако имаш проблем с цвета на кожата си не значи, че и другите имат. Те белите хора вземат и други заплати, имат и друго здравеопазване, имат друга образователна система, имат друга култура и т.н. И ако другите хора решат дружно да се хвърлят от някой небостъргач и ти ли ще скочиш с тях, понеже нямаш собствено мислене и някой друг трябва да ти нарежда кое е правилно и кое не. Боли ме ... за тази забрана, все ми е тая, човек който е неспособен да измисли решение - измисля забрани.

58

optimist

преди 12 години

Затова никога няма да се оправи тая ш.. държава, независимо коя партия управлява! Защото манталитетът е такъв, че законите не значат нищо за никого. А на запад като кажеш "закон" или "еди какво си е незаконно" и всички треперят и го спазват по конец. Само балкански *** може да си помисли, че заведението му ще фалира защото не се пуши вътре.. Ха-ха. Трагедия!

57

Анонимен

преди 12 години

61Подкрепям те напълно. Единствено съм за 100% забрана - детските градини, училища и обществените сгради вътре..Това за стадионите е пълна простотия след като си на открито. За спирките също ... специално при нас пък автобуса, който минава отделя в пъти по - вредни газове от колкото човек застанал до мен с цигара.Не пушач съм. Почти всичките ми приятели пушат и никога не ми е било проблем. Да след дискотека мириша на цигари, но нима нямате перални и бани и не може да се изкъпете ?! Жалки сте

56

прасчо

преди 12 години

Мога да се обзаложа,че зимата ще е много тежка за собствениците на ресторанти и барове.Сега е топло и не е проблем.Но зимата забравете.Освен това,мога да твърдя със сигурност,че пушачите правят обороти в заведенията.Наблюденията ми са,че непушачите в баровете и дискотеките,предпочитат домашни розови хапчета и бира.Пушачът обикновено поръчва сериозни питиета с другия си порок.Времето ще покаже,но мисля,че закона е глупав,необмислен и несъобразен с тежките времена...

55

Анонимен

преди 12 години

Не димната забрана а ЛИПСАТА НА ПАРИ свива оборотите !!!!!

54

Rocker

преди 12 години

Разберете веднъж за винаги - Да *** някакви горящи неща в устата си не е ЕСТЕСТВЕНО !!! Пълна дискриминация на пушачите, не пред заведението ами вдън земя да вървят да си кадят. Нетолерантен бивш пушач съм !!! Права ми били искали ... личен избор ... колите пушели .. отрови в храните ... глупости ... разберете ЗАВИСИМИ НАРКОМАНИ СТЕ !!! Цигарите ви контролират живота .... аре аут !

53

до Striker

преди 12 години

коя част на Европа е черна, че нещо не те разбрах ?явно Швейцария и Монако са в черната част на Европа според теб. я се скрий

52

OBSEBEN

преди 12 години

до 44Цигарите могат да се забранят и спрат много по лесно от колкото заводите и вредните производства, които наистина замърсяват, същото и с колите които замърсяват и друго от забраната икономически страдат само кръчмарите и производителите на тютюн, а ако затворят заводите и забранят колите ще влезем всички в пещерите, но и това ще стане рано или късно, всичко по реда си.

51

Анонимен

преди 12 години

Смятай, колко е зависим народа от хартия пълна с треволяк, наркомани , а за тия дето повече нямали да отида на заведение, прави ви път, заточете се в мазето и не излизайте, че туко виж ви дошъл акъла да не давате 5 кинта за пушек на ден и да не ревете, че не ви стигали парите.

50

олигофрен

преди 12 години

откакто забраниха пушенето по стадионите и ресторантите и съм отказал футбола и кръчмите. и така смятам да продължа. В Гърция си пуши, в Италия се пуши -- какво да правя тук